AGENDA
Arts
Del 22 d'agost al 22 de setembre
2017
Biblioteca Central
  • Igualada

Exposició '3, 2, 1... acció! Un pla seqüència del cinema a Igualada'

La història del cinema a Igualada és remunta a finals del segle XIX amb les primeres projeccions de la llanterna màgica, precursora del cinema. Així, la premsa de l’època recull que a la plaça de la Creu es va instal·lar una barraca on s’oferia un programa de «vistes fixes» i «fotografies en moviment». No va ser fins al 1904 que es van fer sessions de cinema a l’Ateneu Igualadí i es va projectar el film 'La Bella dorment' i «altres quadres en moviment». Al llarg dels anys, moltes entitats culturals van projectar pel·lícules als seus espais però no va ser fins al 1923 que es va inaugurar el primer saló de cinema pròpiament dit, el Cine Mundial, que va estar en funcionament fins el 1972.

El setè art també va tenir a la ciutat fidels seguidors que es van convertir en cineastes amateurs de renom, com Josep Castelltort, més conegut com "el Truco", que va guanyar nombrosos premis en certàmens d’arreu. Alguns d’ells es van aglutinar sota el paraigua de la Unió Cinematogràfica Amateur Igualadina i van dur a terme una gran tasca. Un altre moment important de la història del cinema igualadí va ser la posada en marxa del  Certamen Nacional de Cinema Amateur, l’any 1979, que es va convertir en Certamen Internacional el 1984, i que durant anys va posar Igualada a la primera línia.

Per completar aquesta exposició la Biblioteca projectarà diverses pel·lícules amateurs que es conserven a l’Arxiu Comarcal.

Inauguració: dimarts 22 d'agost, 18:30h

Projeccions:
Dimarts 7 de setembre, 19h
Dijous 7 de setembre, 19h

3,2,1... acció!

Et pot interessar

Exposició 'Refugiats, per què?', de Fundipau
Del 24 de novembre al 18 de desembre
Figueres
Mòstra de Cinèma Occitan
Del 25 de setembreal 6 de novembre
Lleida
Projecció 'Demain'
Divendres 29 de setembre, 18h
Collbató
Teo Perió
Del 15 de setembre al 18 d'octubre
Manresa
Guinovart
Del 9 de setembre al 12 de desembre
La Pobla de Cérvoles
Fams
Del 7 de setembre al 19 de novembre
Lleida
Clarianes de bosc
Del 1 de setembre al 23 d'octubre
Torroella de Montgrí