AGENDA
Arts
Del 22 d'agost al 22 de setembre
2017
Biblioteca Central
  • Igualada

Exposició '3, 2, 1... acció! Un pla seqüència del cinema a Igualada'

La història del cinema a Igualada és remunta a finals del segle XIX amb les primeres projeccions de la llanterna màgica, precursora del cinema. Així, la premsa de l’època recull que a la plaça de la Creu es va instal·lar una barraca on s’oferia un programa de «vistes fixes» i «fotografies en moviment». No va ser fins al 1904 que es van fer sessions de cinema a l’Ateneu Igualadí i es va projectar el film 'La Bella dorment' i «altres quadres en moviment». Al llarg dels anys, moltes entitats culturals van projectar pel·lícules als seus espais però no va ser fins al 1923 que es va inaugurar el primer saló de cinema pròpiament dit, el Cine Mundial, que va estar en funcionament fins el 1972.

El setè art també va tenir a la ciutat fidels seguidors que es van convertir en cineastes amateurs de renom, com Josep Castelltort, més conegut com "el Truco", que va guanyar nombrosos premis en certàmens d’arreu. Alguns d’ells es van aglutinar sota el paraigua de la Unió Cinematogràfica Amateur Igualadina i van dur a terme una gran tasca. Un altre moment important de la història del cinema igualadí va ser la posada en marxa del  Certamen Nacional de Cinema Amateur, l’any 1979, que es va convertir en Certamen Internacional el 1984, i que durant anys va posar Igualada a la primera línia.

Per completar aquesta exposició la Biblioteca projectarà diverses pel·lícules amateurs que es conserven a l’Arxiu Comarcal.

Inauguració: dimarts 22 d'agost, 18:30h

Projeccions:
Dimarts 7 de setembre, 19h
Dijous 7 de setembre, 19h

3,2,1... acció!

Et pot interessar

Eposició 'Plou, neva, pinta'
Fins el 21 de gener del 2018
Manresa
Un pont cap  a Terabithia - Cinema en Família Tarragona
Diumenge 26 de novembre, 17h
Tarragona
Divendre 24 de novembre, 19h
Sant Pere de Riudebitlles
Yo-Kai Watch
Diumenge 26 de novembre, 12h
Girona
Fragment del cartell del Curtàneu d'enguany
Del 24 al 26 de novembre
Esterri d'Àneu
Divendres 24 de novembre, 19h
Figueres
Vallpalou
Del 26 d'octubre al 2 de juliol
Lleida