Arts
,
2017
Del 24 d'agost al 24 de setembre
Portal del Llevador
Igualada

Exposició 'Indianes: entre el disseny i la tècnica

El gran atractiu de les robes estampades a Àsia i que arribaven a Europa des del segle XVII fins ben entrat el XVIII va afavorir que ben aviat es convertissin en objecte de desig. Eren les indianes, robes de cotó estampades amb dissenys coloristes, vistosos, que trencaven la monotonia dels teixits autòctons de lli o llana.

Aquesta exposició és una mostra i una recreació dels teixits d’indianes ideada a partir de la col·lecció de dibuixos originals que custodia la família Roset d’Igualada, unes peces datades a l'entorn de 1815, en un estat de conservació excepcional i sense cap més paral·lel a Espanya. S’hi desenvolupa el procés de disseny, que va des de la composició dels motius, principalment florals, fins a la impressió dels dibuixos al teixit.

L'exposició complementa la recent edició del llibre 'Indianes', que ha estat a cura dels germans Montserrat i Remigi Combalia, propietaris de la galeria d'art el Portal del Llevador, i amb la col·laboració de la Fundació d'Història del Disseny i la Diputació de Barcelona.

Inauguració: Dijous 24 d'agost, 20h

Horari:
De dimarts a divendres: de 19 a 21h
Dissabtes: de 12 a 14h i de 19 a 21h
Diumenges: de 12 a 14h

  • imatge de control 1per1