Música
,
2017
Dissabte 9 de setembre, 21h
Basílica de Santa Maria

Tom i Jonathan Scott tanquen el FIOM 2017

El darrer dels concerts del FIOM 2017 opta novament per la innovació. L’orgue dialogarà amb el piano solista. Els germans de Manchester Tom i Jonathan Scott  presentaran un programa nou i suggerent on la combinació sonora dels dos instruments és una experiència fascinant. Ha estat complicat poder-los convidar a Montserrat, en tractar-se d’un duet amb una agenda de concerts molt complicada. Molts dels arranjaments que s’escoltaran són de Jonathan Scott, reconegut internacionalment com a compositor. Aquest concert tancarà el 'VII Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam (FIOM 2017)', i l’entrada serà, com sempre, lliure.

Nascuts a Manchester, van estudiar a la Chetham’s School of Music i a la Royal Northern College of Music (RNCM).

Thomas Scott va continuar la seva formació  a la Universitat de Manchester, on es va graduar amb honors. Als 17 anys va debutar com a solista amb un concert a la Hallé Orchestra al Bridgewater Hall de Manchester. És doctor en composició electroacústica per la Universitat de Manchester i imparteix classes a la Royal Northern College of Music (RNCM). Aquest any ha realitzat una gira europea juntament amb la BBC Philharmonic Orchestra i el violinista Nigel Kennedy. Com a compositor, la seva obra comprèn tant composicions instrumentals com electròniques i audiovisuals. Els seus treballs electroacústics s’han pogut veure en festivals i concerts celebrats a Bèlgica, Mèxic, Espanya i Alemanya.

Jonathan Scott va continuar la seva formació als EUA i a Holanda. Des de 2001, és professor a la Royal Northern College of Music (RNCM) i artista associat del Bridgewater Hall, on ha ofert  amb gran èxit concerts populars d’orgue per apropar el públic a aquest instrument. Compagina els recitals com a solista amb actuacions amb la Hallé Orchestra, la Royal Philharmonic Orchestra i la BBC Philharmonic Orchestra.

Preu: gratuït