Llibres
,
2018
Diumenge 29 d'abril, 12:30h
Casal Popular d'Igualada, El Foment
Igualada

Recital poètic (H)original: Jaume C. Pons Alorda i David Ymbernon

Cinquè i últim recital poètic del Cicle (H)original, que té lloc durant aquest mes d’abril amb motiu de l'exposició 'Generació (H)original'. Aquest cinquè recital el protagonitzaran Jaume C. Pons Alorda i l'igualadí David Ymbernon.

Jaume C. Pons Alorda (Caimari, Mallorca, 1984) és un poeta, traductor, narrador, editor i professor d’escriptura creativa. Ha publicat quinze poemaris, d'entre els quals destaquen 'Cilici' (Moll, 2009), 'Carn vol dir desaparicions' (LaBreu Edicions, 2010), 'Tots els sepulcres' (LaBreu Edicions, 2015), que integra la seva trilogia poètica més representativa, i 'Cala foc als ossos' (Edicions Terrícola, 2016). Recentment ha publicat el seu darrer poemari, 'Era' (LaBreu Edicions, 2018). Ha obtingut diversos reconeixements, entre els que destaquen el Premi de poesia Miquel Martí i Pol 2007, Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel 2009 i el Premi de Narrativa Mediterrània Pare Colom 2012. Al 2015 obté el Premi de la Crítica Serra d’Or i el Premi Cavall Verd de traducció per la traducció de 'Fulles d’herba' de Walt Whitman (Edicions de 1984, 2014).

Al 2012 va publicar la seva primera novel·la, 'Faula' (Lleonard Muntaner, 2012). Al 2015 va apareixer el dietari 'Apocalipsi uuuuuuuaaaaaaa. Diari de rodatge d’Història de la meva mort d’Albert Serra' (Comanegra, 2015) i també va participar en el volum col·lectiu 'La recerca del flamenc' (LaBreu Edicions, 2015). Col·labora habitualment amb els artistes plàstics Cristòfol “Quitolomalo” Pons Bendito i Albert Pinya, és codirector de l’editorial Cafè Central, amb Antoni Clapés i Víctor Sunyol. Ha recitat i participat en múltiples espectacles poètics tant a Catalunya com arreu del món i actualment treballa com a professor d’escriptura creativa als cursos de novel·la de l‘Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i als cursos de poesia de l’Escola Bloom i de la llibreria Nollegiu de Poblenou.

David Ymbernon  (Igualada, 1973) és un artista visual i poeta posseït pel color taronja, que trenca totes les fronteres imaginables, creador d'un univers molt particular que es manifesta a través de qualsevol mitjà. Va cursar estudis de pintura a l'Escola d'Arts i Oficis de Tàrrega i ha exposat regularment en galeries d'art, museus i altres espais d’art. Les seves obres ens condueixen cap a un món oníric, identificat amb el personatge revolucionari de Latung La La y el color taronja. A nivell escènic se situa entre la poesia visual, el teatre d’'objectes i el parateatre. 'Latung La La pilot-cuiner' (2000) fou la primera obra de la sèrie de 24 aplegades sota el títol Latung La La, que el porten a participar en tota mena de festivals i fires d’arreu.

Alguns dels muntatges escènics més destacats són 'Latung La La diu que el pes petit és el pes més gran de tots', 'Els domicilis de Latung La La', on els seus fills protagonitzen un muntatge que es fa en menjadors i que va girar per Europa, o el seu últim treball de cuina escènica 'Latung La La i els 16 comensals', poesia culinària taronja amb el xef Jordi Gavaldà i el músic Xavi Lloses. La seva poesia s’ha publicat en recopilatoris, com 'Poesia a la frontera / Antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana' (March Editor, 2011), 'Ningú no ens representa-Poetes emprenyats' (Setze Vents Editorial, 2011), 'Ferro' (LaBreu Edicions, 2009), 'Evidències cel·lulars / Poesia emergent en català' (UAB, 2009) i 'Les Vaques Magres BOUESIA 2007' (Arola). El 2016 publica el seu primer llibre individual, 'Carbassa emergent (Llum de bengala)' (LaBreu Edicions, 2016).

Preu: 

Taquilla inversa

Organitza: 

Casal Popular d'Igualada, el Foment, Òmnium Anoia i Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada

Col·labora: 

Llegim...? llibreria i LaBreu Edicions