Espectacles
,
2018
Dilluns 11 de juny, 18h
Teatre Municipal l'Ateneu
Igualada

Teatre 'Els darrers dies de la Catalunya Republicana'

En el marc del cicle d'AUGA, la companyia Terra Teatre presenta 'Els darrers dies de la Catalunya Republicana'.

Aquesta obra és la narració verídica dels dies dramàtics viscuts per l'escriptor i polític Antoni Rovira i Virgili quan entra en fase culminant l'ofensiva final de Franco contra Catalunya. El polític explica, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

Basat en l'obra del mateix títol de Rovira i Virgili, l'espectacle mostra l'angoixa, la desfeta i l'èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l'alçament militar de l'any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l'actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat.

L'actor anoienc Jordi Hervàs dóna a vida a Rovira i Virgili en un diàleg entre el personatge i el violoncel·lista igualadí Edmon Bosch, que s'expressa amb el seu instrument.

  • imatge de control 1per1