Fires i festes
,
2019
Dies 1 i 2 de juny
Nucli antic
Cardona

Fira Medieval, Festa de la Sal

La Fira Medieval - Festa de la Sal és l’esdeveniment de promoció econòmica més important que se celebra a Cardona.

La mostra rep aquesta denominació des de l’any 2003 substituïnt l’antiga Fira de Pentecosta que, des del 1947 i fins a l’any 2000, va ser una fira generalista i ramadera, que va funcionar com un veritable referent a nivell de la comarca. A partir de l’any 2001 es va apostar pel turisme com a eix temàtic fins que es va fer el canvi definitiu com a fira medieval per esdevenir un certamen singular i propi, que gira entorn del principal leit motiv de la població: la sal.

La Fira omplirà de parades el centre històric de Cardona que es convertirà en un mercat medieval amb actuacions, jocs, tallers i tastos de productes. S’hi faran espectacles de carrer, amb la presència de faquirs, acròbates i ballarins. Per als més petits hi haurà conta contes medieval el dissabte i una ballada de gegants diumenge al migdia. Hi haurà mercat d’artesans i de productes tradicionals i el comerç estarà obert els dos dies.

Dissabte a la nit hi haurà espectacle de foc i la tradicional baixada dels Senyors de Cardona des del Castell a la vila. Durant tot el cap de setmana hi haurà visites guiades i teatralitzades per descobrir la Muntanya de Sal, el Castell i el Centre Històric.

Programa: 

Consultar aquí.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1