Espectacles
,
2021
Dies 11 i 12 de juny, 22h
Pati de les antigues Escoles Escasany
Cardona

Teatre 'El florido pensil'

Les actrius Teresa Carrasco, Meri Duran, Núria Juberó, M. Rosa Moya i Marta Muixí donen vida a la versió femenina de 'El Florido Pensil', adaptació teatral del llibre d’Andrés Sopena, en un espai que forma part de la història de l'educació cardonina de l’època franquista.

La història en clau d'humor de cinc noies sotmeses a l’absurditat i la brutalitat del sistema educatiu en l’Espanya de la postguerra. Un reflex de la societat i d’una ideologia que domina, i que posa per davant el més profund patriarcat. La carrera professional de les dones era casar-se, tenir fills i dedicar-se plenament a la casa i la família. I en això estaven tots d’acord: la mestra, el capellà, els pares, la professora de gimnàstica... L'objectiu final era convertir-les en mares abnegades i esposes submises.

'El florido pensil' utilitza l’humor i la ironia per mostrar l’ensinistrament al que van ser sotmeses les dones. Una educació basada en l’aprenentatge d’uns textos manipulats i orientats cap al règim totalitari i feixista, recolzats per una moral catòlica, i amb el càstig físic sempre present. Una obra que portarà molts record als i les que vàreu créixer en aquella escola, i si no, us farà valorar i apreciar molt més l’educació d'avui en dia.

Horari: 

Divendres i dissabte, a les 22h

Preu: 

10€ | 5€ menors de 25 anys
Comprar entrades online aquí (enllaç)

Més informació: