Llibres
,
2016
Divendres 1 de juliol, 19h
Llibreria Papasseit
Manresa

3r aniversari de La Papasseit

La Llibreria Papasseit, tres anys fent cultura al Barri Antic

Ja fa tres anys de l'obertura de la llibreria de la Plaça Gispert que, amb aquest temps, s’ha convertit en un ens fonamental de l’activitat cultural a la ciutat de Manresa.

A començaments de Juliol de l'any 2013 obria les seves portes la Llibreria Papasseit. Des d'aleshores, a més de la venda d’una acurada selecció de títols de segona mà i d’una clara aposta pels llibres nous de petites editorials independents, majoritàriament catalanes, la Papasseit ofereix als amants de la cultura un nou espai per a gaudir de propostes de tot tipus. D’aquesta manera, la Papasseit s’inscriu en una tendència creixent arreu del país, i també a nivell internacional, de llibreries independents que aposten per una oferta especialitzada i que esdevenen nous motors culturals de les ciutats, amb la finalitat de servir de punt d’encontre entre autors (productors culturals) i lectors (consumidors culturals).

Cultura al Barri Antic
Des de la seva obertura la voluntat dels seus responsables, el Miquel Sanchis i l’Anna Roca, ha estat la d’apropar la cultura a totes aquelles persones que hi estiguin interessades, trencant els elitismes del sector. I aquesta recerca incessant de propostes culturals, a hores d’ara, es tradueix en: 37 presentacions de llibres, 29 recitals de poesia, 32 exposicions artístiques, 22 concerts en petit format, 18 tertúlies al voltant de la literatura, un taller de poesia i 2 edicions del festival de poesia KonventPARAULA.
Per la Papasseit han passat figures destacades en tots els àmbits de la cultura: músics com Carles Belda, Santi Careta o Lu Rois; poetes com Enric Casasses, Dolors Miquel o Marc Romera; artistes com Oriol Segon, Marina Berdalet o Txema Rico; reconeguts escriptors com Josep Vallverdú o Joan Todó i pensadors com Joan M. Minguet Batllori.

Vídeo-art, performance i vermut per celebrar el tercer aniversari
La Papasseit fa coincidir la celebració del seu tercer aniversari, el proper divendres 1 de juliol a les 7 de la tarda, amb la inauguració de la seva primera exposició de vídeo-art, una disciplina artística difícil de veure a Manresa.
Es tracta del projecte «Book as a Totem» de l’artista multidisciplinari Antonio Clavijo Victori (també conegut com a Primo Gabbiano) guardonat, entre altres, amb la primera edició del Premi de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central i el premi Tendències 2014. «Book as a Totem» consta de sis peces de vídeo-art al voltant de la relació (íntima, pública, sagrada, quotidiana, màgica, ...) entre el llibre i el seu lector, i podrà visitar-se durant tot l’estiu.
Per inaugurar la mostra es recorrerà a una altra disciplina artística poc habitual a Manresa: la performance. El col·lectiu Fame Chimica presentarà la seva peça «Ítem», una proposta relacionada també amb el món del llibre i l’escriptura que es desenvoluparà entre l’interior de la llibreria i l’exterior de la Plaça Gispert.
El tercer aniversari de la Papasseit coincideix amb el segon d’una altra entitat implicada en la dinamització del barri antic, la Vermuteria Santa Rita. És per això que tots els assistents a la celebració d’aniversari de la llibreria seran obsequiats amb un tast de vermut a càrrec de la Vermuteria que, un cop finalitzada la inauguració, continuarà la programació d’aniversari al seu recinte a la Plaça del Carme, amb una proposta a base de música en directe i sessions de DJs.
Tot plegat, una interessant proposta per aquest divendres al vespre a un barri antic que sembla que comença a desvetllar-se.

  • imatge de control 1per1