Fires i festes
,
2017
Del 22 al 23 d'abril
En tot el municipi
Artés

57a Fira d'Artés

Aquest cap de setmana es celebrarà la 57a edició de la Fira d’Artés. Després de diversos canvis introduïts l’any  passat, com el sorteig de fira, l’organització de diversos espais de mobilitat sostenible o la introducció del servei de wifi adreçat als expositors, enguany es presenta una Fira amb la voluntat de renovar completament la zona d’exposició de vehicles i maquinària.

Així doncs, la Fira es presentarà sectorialitzada, fent que el producte es mostri agrupat per sectors d’activitat. L’argument del canvi és que, com a estratègia de venda, la presentació de l’oferta de manera unificada i conjunta és més eficaç. Per exemple, les persones visitants podran trobar els cotxes nous agrupats en un espai continu del Passeig Diagonal al costat de la maquinària agrària i forestal, que també es trobarà unificada, o els cotxes d’ocasió al carrer Catalunya. Tot plegat, implicarà canvis per la Fira d’artesans que passarà a ubicar-se a la Plaça Sant Cristòfol.

Tanmateix, més enllà d’aquesta reubicació, la 57a Fira d’Artés encara comptarà amb més novetats, activitats i punts de trobada que mai. Entre d’altres activitats, s’aprofitarà que la diada de Sant Jordi coincideix amb la Fira per celebrar un munt d’actes relacionats amb el llibre i la cultura popular.  Per exemple, el dijous hi haurà la presentació del llibre 'Dos de janer de 1917: La Revolta dels Burots d’Artés' i durant tot el diumenge 23 d’abril al Parc de Can Crusellas, a part de la trobada de puntaires i de la Fira d’ONG’s al matí, hi haurà paradetes de llibres i roses on diversos autors i autores firmaran llibres.
El dissabte a les 12h hi haurà una taula rodona organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central titulada 'Existeix una altra economia', on hi participaran representants de les cooperatives de Cal Cases, Som Energia, Frescoop i de Coop57. A més, es donarà continuïtat a la Fira de la Cervesa Artesana, un espai completament consolidat i que representa un dels punts de  concurrència de gent més rellevants de la Fira. Aquesta fira també comptarà amb l’organització de diverses activitats infantils i familiars. Hi haurà espais de jocs, explicació de contes i actuacions musicals. Per altra banda, es recupera la mostra de cotxes de competició que, juntament, amb altres activitats relacionades amb la mobilitat, pretenen no perdre una de les essències d’aquesta fira, el món del motor.

Per últim, enguany també destaquen algunes activitats amb edició especial com la 15a Baixada d’Andròmines o la 45a edició del concurs de pintura ràpida.

www.artes.cat

  • imatge de control 1per1