Fires i festes
,
2016
Del 8 al 10 d'abril
En diferents equipaments
Navàs

84a Fira de Primavera

La 84a Fira de Primavera de Navàs, que enguany se celebrarà els propers 9 i 10 d'abril, ja comença a escalfar motors. Entre les novetats d'aquest any cal destacar el canvi d'ubicació d'alguns espais, com ara el TICdate, que s'instal·larà al pati del Club d'Avis o l'escenari principal, que serà a l'aire lliure, a la Carretera de Viver. El cartell és obra de Susana Ibánez Freiria, guanyadora del concurs de cartells i el programa de mà l'ha creat el navassenc Francesc Cabra.

Pel que fa als actes, cal destacar l'espai de food trucks al voltant de la font de la Plaça de l'Ajuntament, un espai on diferents camionets de menjar oferiran els seus productes. També destaquen els actes de celebració del 50è aniversari dels gegants Jordi i Montserrat, entre els quals hi haurà la tradicional trobada gegantera el dissabte a la tarda, una altra cercavila amb exgeganters el diumenge al migdia i la inauguració de l'exposició itinerant sobre els 50 anys dels gegants pubills; amb tot el colofó serà el concert geganter, el dissabte a la nit, amb Brams, Pastorets Rock i PD Genís de Masadella -entrades anticipades: 3€; taquilla: 5€-.

Per la seva banda, el TICdate donarà un perfil creatiu, innovador i tecnològic al certamen. Si bé només se celebrarà el dissabte, hi haurà tallers d'allò més diversos, entre els quals destaquen un taller de percussió a càrrec del Santi Serratosa, un taller de biohacking (o com les propietats de la natura poden influir en el dia a dia), un vermut tecnològic o un simulador permanent de cotxes de ralli.
Paral·lelament, s'ha engegat la campanya «Fira't», una campanya que vol promocionar l'economia local, i per la qual s'han adherit 41 establiments. El funcionament és molt senzill, cada establiment tindrà unes butlletes que s'hauran d'omplir i dipositar a una urna, i entre totes les butlletes se sortejaran tres premis: una nit d'hotel a la costa o als Pirineus, un sopar per a dues persones o un val de 50€ a gastar en establiments de l'UBIS. Tots tres premis, a més, aniran acompanyats d'un lot de productes locals de primera qualitat.

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Navàs.

Programa de la 84ª Fira de Primavera a Navàs

Divendres, 8 d'abril
A les 18h - Concert amb Instriònics i Reciclofònica, amb l'acompanyament de l'Orquestra de l'Escola de Música Mestre Josep Ma Castella.
Lloc: Espai TicDate.

A les 20:30h - Recital poètic de 'Llavors', de Rossend Sellarès. Recitaran els rapsodes del Grup Poètic Joc i Foc. Clourà l'acte l'actuació del grup musical Els Trumlaires, els quals interepretan dos poemes musicats.
Lloc: Sala d'actes de la Biblioteca.
Organitza: Grup Poètic Joc i Foc.

Dissabte, 9 d'abril
A partir de les 08h - Mercat municipal
Lloc: Plaça de l'Església.

A les 11h  - Taller de Drones. Coneix i participa en el muntatge d'un drone.
Lloc: Espai TicDate.

A les 12h - Espectacle infantil 'Qui vol el Llop?'
Biblioteca Josep Mas Carreras.
Lloc: Espai TicDate.

A les 13h - Vermut electrònic amb el duet Santi i Mariona. Màquines que fan còctels, begudes que canvien de color, tiradors de cervesa que mesuren el que et beus... un vermut especial, com no podria ser d'altra manera.
Lloc: Espai TicDate.

A les 16h - Taller de Biohacking. De la ciència a l'art i la innovació.
Lloc: Espai TicDate.

A les 16h - Plantada de Gegants. Amb les colles de: Ametlla de Merola, Balsareny, Carrer de la Riera de Vic, Gironella, Prats de Lluçanès, Puig-Reig, Sant Joan de les Abadesses, Torelló i Navàs.
Organitza: Geganters de Navàs
Lloc: Plaça de l'Ajuntament

De les 16h a les 21h - Exposició de manualitats.
Lloc: Espai TicDate.

A les 17h - Exhibicions de Fit Kid, a càrrec de l'Eix Lleure, Salut i Esport.
Lloc: Escenari de la Cra. de Viver.

A les 18h - Taller de mapping. Un taller apte per a totes les edats i nivells informàtics sobre una de les tècniques audiovisuals més espectaculars, la de convertir objectes de format irregular en una superfície de projecció, que solen ser edificis.
Lloc: Espai TicDate

A les 18:30h - Ballada de les Colles Geganteres.
Lloc: Plaça de l'Ajuntament

A les 19h - The Hits: Instruments clàssics + la música més actual. A càrrec del violinista navassenc Eduard Freixa i el pianista Marc Pusó. Vine a escoltar els grans èxits de David Guetta, Coldplay, Adele, Sia, Ed Sheeran, Avicii, Bruno Mars i molts més. Un espectacle trencador on viuràs la intensitat dels instruments clàssics en fusió amb l’energia de la música moderna. Espectacle gratuït.
Organitza: Escola de Música Mestre Josep Ma Castella
Lloc: Escola de música Mestre Josep Mª Castella.

A les 20h - Projecció de màpping. Veurem els resultats del taller de mapping... i alguna sorpresa més, en un marc incomparable, la façana de l'Ajuntament.
Lloc: Plaça de l'Ajuntament.

A les 22h - 'Pels camins de la mentida'.
L’obra ens presenta el matrimoni Hatley, idíl·licament feliç, fins que un fatal accident desencadena una consecució de mentides, cada cop més contundents, que esdevenen reveladores de crues veritats sobre ells mateixos. Es tracta d’una obra que barreja situacions romàntiques amb altres de misteri, sempre en una atmosfera absorbent i intensa, per abordar temes com la infidelitat, la hipocresia, l’ètica o el perdó.
Direcció: Josep Maria Simó.
Interpreten: Sira Riba, Rosa Batlló, Andreu Torres, Josep Oliva, Josep Seriols, Salva Cabrera, Núria Majoral i Josep Maria Simó.
Organitza: Grup Escènic Navàs.
Lloc: Casal Sant Genís.

A les 23:30h - Concert geganter amb Brams, Pastorets Rock i PD Genís de Masadella.
Preu venta anticipada: 3€ (Navàs: Chaplin i Taverna La Mêlée; Berga: Cal Negre i Casal Panxo; Manresa: Bar Moe's i Solans Música; Prats de Lluçanès: Bar Orient; Puig-reig: El Mirall; Sallent: Ateneu Rocaus; Vic: La Nyàmera.
Preu de taquilla: 5€.
Organitza: Geganters de Navàs.
Lloc: Pavelló municipal d'Esports.

Durant tot el dia. Simulador de cotxes de cursa.
Vine i viu en primera persona el que senten els pilots professionals de rallie! Atreveix-te a puja a un espectacular simulador de l'empresa bagenca Virtual Fly que et durà directament als campionats de WRC. Adrenalina en estat pur!
Lloc: Espai TicDate.

Diumenge, 10 d'abril
A les 11h - Inauguració de la Fira i visita d'autoritats, pubilles i hereus.

De les 12h a les 14h - Exhibició de Sevillanes.
Lloc: Escenari de la Cra. de Viver.

A les 12h - Cercavila Commmemorativa. '50 anys dels gegants Jordi i Montserrat'.
Lloc: Inici a la Gegantera.

A les 12h - Exhibició de Karate.
Organitza: Club karate Cantero.
Lloc: Escenari de la Cra. de Viver.

A les 12:30h - Concert de piano: Beethoven i Strauss, a càrrec del pianista Roger Illa, un dels millors músics del país amb una àmplia formació acadèmica en interpretació de teclat històric. Un concert de música clàssica en què s'hi interpretarà la Sonata en fa menor op. 57 «Appasionata» de Beethoven, i el 5 Klavierstücke, op. 3 de Strauss. Espectacle gratuït.
Lloc: EScola de música Mestre Josep Mª Castella.

A les 13h - Inauguració d'exposició. '50 anys dels gegants Jordi i Montserrat'.
Lloc: Sala d'actes de la Biblioteca.

A les 17h - Desfilada de moda infantil.
Organitza: Botiga Grup Xics.
Lloc: Cra. de Viver.

A les 17h - Actuació castellera amb els Castellers de Berga i els Salats de Súria.
Lloc: Passeig Ramon Vall amb la Crta de Viver.

A les 18:30h - Exhibició de balls. Ball de saló, fusión latino, ballet, country, salsa, the next step, hip-hop, zumba kids, zumba adults i l'hora màgica.
Organitza: Petit Palace.
Lloc: Escenari de la Cra. de Viver.

De les 10h a les 14h i de les 16h a les 21h - Exposició de manualitats.
Lloc: Espai TicDate.

--

I durant tot el cap de setmana. Espai Food Trucks & Navàs.
Els food trucks són, literalment, camions de menjar, i a Navàs podrem gaudir d'algunes de les millors del país: Maria una crep, Carambola, Fuxxia, Nòmada... i alguna que altra sorpresa més. Autèntics xefs que ens delectaran amb els seus productes en un espai immillorable on poder menjar, beure, descansar i fer petar la xerrada, tot plegat amb música en directe. No us perdeu una experiència única que de ben segur no us deixarà indiferents!
Lloc: Plaça de l'Ajuntament

  • imatge de control 1per1