Activa't
,
2016
Dimarts 17 de maig, 20h
Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí
Igualada

Dimarts de Diàlegs: 'Es pot consumir Km0 a Igualada?'

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) porgrama una altra sessió posant a debat la pregunta: 'Es pot consumir Km0 a Igualada?'.

A l'hora de comprar productes i serveis, la ciutadania té una responsabilitat directa per incidir en els models econòmics que recolza o no. L'economia social, solidària i cooperativa és un model que es troba en puixança. A partir de l’anàlisi del Km0 com a un dels punts característics d’aquest model, DdD vol conèixer àmpliament aquest tipus d’economia i saber si és possible d'aplicar a Igualada i quines iniciatives hi ha. També es vol analitzar quines són les fortaleses i mancances d'aquest model i quin paper hi juguen les polítiques públiques.

La introducció de l’acte anirà a càrrec del geògraf i demògraf Xavier Rubio, que és el tècnic de projectes del nou Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Rubio farà un context general del tema tot explicant les característiques d’aquest tipus d’economia i quina és la seva missió.

Després s’obrirà el debat amb la Fila 0 on s’hi ha convidat Manel Pla (sector alimentació), Joan Gabarró (sector tèxtil), Joan Romaní (sector energètic), Miquel Canet (sector cooperatives), Jaume Serarols (sector assegurances) i Jaume Fons (cofundador de Coop de Cap Anoia).

A tots ells s’hi podrà sumar qualsevol persona del públic que vulgui intervenir-hi, ja que com en qualsevol DdD la paraula del públic és molt important per al desenvolupament de la sessió.