Maridatge de Sushi Català amb Instants amb mi a l'Atelier

Foto: 

cedida

'Sushi català' i 'Instants amb mi', innovació i tradició en un mateix maridatge

Aquest proper divendres, l'Atelier organitza en el marc de La Marató de TV3, el primer maridatge de 'Sushi català' amb el vi 'Instants amb mi'
Albert Compte Riba
,
10/12/2015
Menjar i beure
Sota el paraigua de la Fundació Taleia pel Foment de la Formació es donen de la mà el món empresarial, l'educatiu i el social per tirar endavant el projecte de restauració 'Atelier'. La Rut Vidal, coordinadora de Gestió de recursos ens explica que es tracta d'una iniciativa nascuda tot just farà un any, gràcies a l'Ajuntament de Vilanova del Camí i la Fundació Taleia - Escola Pia, per donar cabuda a programes de formació en el món de la restauració. De forma periòdica organitzen tastets i maridatges al centre de l'Escola Pia d'Igualada.
“La idea és estar al cas, atent al què suggereix el gust, sentir el vi i anar escollint els diferents tastets que s'han preparat”

L'Olga Rovira, regent d'una parada de comestibles al Mercat de la Masuca d'Igualada es va llençar al món de la innovació a partir d'una de les seves passions dins el món de la restauració, la cuina oriental. La seva ha estat una victòria treballada, ja que l'èxit li ha arribat a partir de la passada edició del Barcelona Degusta, quatre anys després de començar a vendre el 'Sushi català' a la seva parada. El tercer protagonista d'aquest encontre és el Guillem Piñol, distribuïdor del cava montserratí Guillem Ériger i també, del vi amb D. O. Penedès, 'Instants amb mi'. Fill d'una família amb arrels viticultores al Montserratí, en Guillem ha retornat als seus orígens per crear aquest vi madurat a Tarragona, amb varietats com el xarel·lo per al cupatge del blanc o merlot per les variants del rosat i el negre.

Degustació del 'Sushi català' creat per l'Olga Rovira / Imatge: Olga Rovira.

  • imatge de control 1per1

- Com s'inicia el vostre projecte personal?
O.R. - Bé, vaig anar afegint a la parada del mercat, altres productes que no solament fossin carn, com per exemple canapès, alguns preparats curiosos fora de l'habitual i un dia vaig pensar amb el menjar japonès. Vaig provar de substituir el peix cru per productes locals, de proximitat. La meva sorpresa va ser quan vaig anar al Barcelona Degusta, on vaig arribar a cuinar més de mil makis en les quatre jornades que durava la fira. El meu va ser un dels productes escollits per promocionar la línia de novetats de la fira.
G.P. - Després d'haver-me dedicat a la distribució durant uns anys vaig decidir produir un cava i més endavant, per donar continuïtat al projecte i al què havia estat la tradició familiar, un vi amb els tres tipus: blanc, rosat i negre. 

- Sabem que l'elecció del nom té una petita història al darrere.
G.P. - Sí. 'Instants amb mi' prové d'una exposició que es va fer a Cal Sant, a Esparreguera. L'artista Nekane -Loli Coll- hi havia inaugurat una exposició amb aquest títol. El nom i els quadres ens van seduir fins al punt d'escollir tres de les pintures, organitzar un tast a cegues i deixar que els participants al tast associessin cadascuna de les pintures a un dels tipus de vi. 

Detall de les pitures de Nekane -Loli Coll- / Imatge: cedida.

- Com esteu preparant aquest maridatge?
G.P. - El vi blanc duu un cupatge de moscat i xarel·lo, el segon, el rosat, està composat per sirà amb merlot, o sigui, tons un pèl especiats amb la combinació del regust a fruites vermelles i el negre és un vi jove, on hem combinat les varietats del rosat amb cabernet sauvignong.
O.R. - Serà un maridatge fet amb un 'Sushi català' especial, pensat per l'acte de La Marató. Els sis tipus de makis que presentaré són baixos en sal i greixos. 
R.V. - En tot maridatge depèn del paladar de cadascú i de quina forma s'aprecien els gustos afins o si a un li agraden més els contrastos. La idea és estar al cas, atent al què suggereix el gust, sentir el vi i anar escollint els diferents tastets que s'han preparat. D'aquí va sortir una mica la idea de combinar un producte com el sushi de l'Olga amb el vi del Guillem, innovació i tradició en un mateix maridatge.

- La iniciativa social d'aquest acte no acaba amb La Marató, oi?
R.V. - En el cas de l'Atelier, tant el restaurant que vam obrir al Centre d'Innovació Anoia, a Vilanova del Camí, com el de l'Escola Pia formen part del pla d'estudis dels diferents programes de formació ocupacional que gestionem. Formem a cuiners i servei per a la restauració des de l'àmbit social, recuperant aquells estudiants que s'han vist exclosos del sistema educatiu tradicional, però també oferint plans d'estudi per a adults que volen re-orientar les seves carreres professionals a través de cicles formatius. Des de fa un parell d'anys, la creació de la fundació ens ha permès obrir una línia educativa de pràctiques en l'àmbit de la restauració que ha de permetre als estudiants aconseguir un contracte laboral.
G.P. - Amb en Jaume Llorens, propietari de Cal Sant i col·laborador en aquesta aventura vam decidir que una part del preu de cada ampolla fos destinada a projectes vinculats amb DINCAT -Discapacitat Intel·lectual Catalunya-. Tenim ja la iniciativa engegada i un cop a l'any convoquem un concurs de projectes de les entitats associades a aquesta organització, centrat amb el lleure i la millora del temps d'oci dels seus usuaris. Els guanyadors s'enduen aquesta petita aportació que hem anat col·lectant per fer realitat la seva proposta.

Cartell de l'acte d'aquest proper divendres / Imatge: Atelier.

Podreu conèixer millor aquestes tres iniciatives en el maridatge que es farà el proper divendres al vespre a l'Escola Pia d'Igualada, emmarcat dins els actes de la Marató de TV3 i que enguany es centra en difondre, sensibilitzar i visualitzar la diabetis i els seus efectes. Les places són limitades.

Més informació: 

L'acte a l'agenda aquí.

Atelier serveis.
Actualment les inscripcions pel curs del gener estan obertes.

Horari del restaurant Cal Sant.

Contacte de Guillem Distribucions.

Trobareu l'Olga Rovira a la parada 141-142 del Mercat de la Masuca d'Igualada.
 

A

També et pot interessar