Espectacles
,
2023
Divendres 7 de juliol, 22:30h
Carpa Deltebre Dansa
Deltebre

Espectacles ‘Amae’ + ‘Milk’ + ’En busca de la verdad’

En el marc del Festival Deltebre Dansa, nit d’espectacles amb ‘Amae’ d’Eliana Stragapede i Borna Babić,  ‘Milk’ de Camille Guillaume i ‘En busca de la verdad’ de Pau Aran.

Sinopsi: 

‘Amae’
Inspirant-se en experiències personals, a través d’aquesta performance els artistes analitzen el que subjeu i connecta cada relació humana. Al mateix temps, es pregunten els límits entre la cura i l’obsessió, l’amor i el dolor, el suport i el control. El nom de la peça, “AMAE”, prové d’un comportament exclusivament japonès descrit pel psicoanalista Takeo Doi, qui ho explica com una necessitat d’estar bé i poder dependre de les persones que ens envolten. Amae (甘え) és una paraula japonesa que s’utilitza per a descriure el comportament de les persones quan desitgen ser estimades, ser cuidades, quan conscient o inconscientment volen estar depenent d’una altra persona amb un cert significat de submissió. Des d’una certa perspectiva, amae pot ser un comportament molt càlid i humà, com el desig d’estar en harmonia amb els altres i poder confiar en ells com un nen pot confiar en els seus pares. Des d’un altre punt de vista, podria semblar que fomenta l’autoindulgència, la dependència i el control. És aquesta dualitat la que interessa a Eliana Stragapede i Borna Babić.

‘Milk’
De vegades, les coses passen quan encara som massa petits per tenir la capacitat d’entendre i respondre adequadament al nostre entorn i protegir-nos. En una mena d’atmosfera lenta i hipnòtica, una persona intenta trobar la innocència que va perdre en algun lloc, posar cara de valent i resoldre l’enigma que la bloqueja en un estrany bucle temporal. ‘Milk’ revela un error ocult a la matriu de la primera infància: les violències sexuals i l’amnèsia traumàtica resultant. En recolzar-se en diferents tasques d’improvisació i qualitats de moviment, un univers proper al teatre físic i exploracions sobre l’absència i la presència, ‘Milk’ evoca diversos mecanismes protectors i dissociatius, i tot el llenguatge corporal retorçat, confús i inconscient que és capaç d’un cos traumatitzat preparar-se per a la supervivència. Posar en relleu un secret guardat durant molt de temps entre un nen i un adult, em permet testimoniar sobre les dificultats que apareixen quan és el moment de construir-se com a ésser social.

‘En busca de la verdad’
George I. Gurdjieff va sorprendre a la intel·lectualitat europea amb una ensenyança psicològica, filosòfica i cosmològica integral d’origen antic. A temprana edad, Gurdjieff emprende expedicions a la recerca de coneixements ocults juntament amb els Buscadors de la Verdad en Medio Oriente, Àsia Central i Lejano Oriente. El importó muchas ideas nunca antes escuchadas en los grupos místicos del mundo occidental. Ideas sobre l’estructura del ser humà, sobre el nostre estat de “sueño”, la nostra possibilitat de despertar i el nostre lloc en l’esquema major de l’univers. Inspirado en aquest llegatge, Pau Aran respon amb una dansa que explora el misteri de l’aigua, el seu moviment, la bellesa i la capacitat de destrucció, així com el de les pedres, que serveix com a matèria primera per construir edificis, canalitzar l’aigua o interrompre el seu curs. , o per ser llançades contra algú. Y així, Pau recorda a una dona que, a punt d’abandonar el seu poble, mira els seus llenos de terra abans d’emprendre el viatge.

Preu: 

5€/nit (Venda d'entrades aquí - enllaç)

Organitza: 

ROPA - Roberto Olivan Performing Arts 

Col·labora: 

Ajuntament de Deltebre

Més informació: 

  • imatge de control 1per1