,
09/04/2024
Llibres

6 llibres breus per reconnectar amb la lectura

“M’agrada llegir però mai trobo el moment i ara fa molt que no llegeixo”.

“Els llibres massa llargs se’m fan eterns i al final els acabo abandonant”.

“Només puc llegir en caps de setmana, passen els dies sense llegir i llavors ja no recordo bé on em vaig quedar”.

Si alguna de les frases de dalt et ressona, potser avui et puc ajudar. Et recomano 6️⃣ lectures breus que enganxen i que pots llegir pràcticament d’una asseguda. Per tornar a agafar l’hàbit lector i gaudir de la lectura. Som-hi! 

1️⃣ ‘Els Watson’, de Jane Austen, editat per @calcarre. Obra inacabada de Jane Austen, per fer-ne un tastet i que et vinguin ganes de descobrir més de la fina ironia de l’escriptora britànica. A 'Els Watson' coneixem l'Emma, una de les filles dels Watson, que torna a casa després d'anys vivint amb uns tiets que l'han criat entre luxes. Torna a una casa amb germanes i germans que quasi no coneix i en un lloc on es converteix el centre d'atenció. Com en totes les obres d'Austen, hi ha molts personatges, festejos i possibles matrimonis, festes i jocs de taula i molta, molta ironia. L'Emma és un personatge clar i directe que segur que t'enganxarà.

2️⃣ ‘Ara no miris’, de Daphne du Maurier, editat per @vienaedicions en la seua col·lecció Petits Plaers. El llegiràs d’una asseguda i després necessitaràs més du Maurier. En aquest relat ens apropem a un matrimoni anglès de viatge a Venècia. Han perdut la seva filla i el marit espera que la dona es recuperi del dol. Però la trobada amb unes misterioses bessones ho capgirarà tot i el relat s'anirà fent cada cop més inquietant fins arribar a un final que, com sempre aconsegueix Daphne, et deixa sense paraules. 

3️⃣ ‘Ethel y Ernest’, de Raymond Briggs, editat per @blackiebooks. Novel·la gràfica. Tendra i emotiva. La novel·la és un homenatge de l’autor als seus pares, Ethel i Ernest, de qui ens explica la seva vida des que es coneixen fins que es moren. I a través de les seves vides i la seva quotidianetat també ens aproximem a alguns dels fets més rellevants del segle XX.

4️⃣ ‘La noia de la botiga 24 hores’, de Sayaka Murata, editat per @grup62. Història breu de la Keiko Furukura. Ella sempre va ser considerada una nena estranya, fins que als 18 anys va començar a treballar a temps parcial en una botiga oberta les 24 hores. Per a la Keiko, la botiga va representar un món ordenat i predictible que li va permetre comportar-se com una “persona normal”. Modèlica, fins i tot. Però quan en té 36 això ja no és vist tan normal per la societat. Un tastet de literatura japonesa contemporània. 

5️⃣ ‘Suzuran’, d’Aki Shimazaki, també editada per @grup62. Una història sobre dues germanes molt diferents, l’Anzu i lq Kyōko. Tenen visions oposades de la vida, però malgrat tot s’estimen. Una història aparentment senzilla que Aki Shimazaki també teixeix amb un llenguatge planer i fàcil, però que és capaç de traslladar la complexitat de les relacions, en aquest cas familiars. No us espereu una narració molt elevorada ni l’ús d’imatges evocadores, però sí una història molt japonesa. 

6️⃣ ‘Adiós, señor Chips’, de James Hilton, editat per @trotalibros Editorial. La vida de l’entranyable professor Chips, del que t’enamoraràs. A ‘Adiós, señor Chips’ no importa tant la història com el seu protagonista, el vell senyor Chipping, professor de grec i llatí a l’escola de secundària Brookfield des de temps immemorables. Un personatge d’aquells que no s’obliden. Publicat l’any 1934, ‘Adiós, señor Chips’ és un clàssic de la literatura anglesa de principis de segle XX. 

Esteu preparats per deixar-vos captivar per estes històries i tornar a connectar amb la lectura?

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Vanesa Adell, sóc periodista i una lletraferida. Els llibres em són refugi. No sóc experta en literatura ni pretenc sentar cap veritat. Aquí només voldria explicar-vos perquè m'agraden els llibres que llegeixo.

22/04/2024
Arriba la diada de Sant Jordi, un dels dies més intensos per a llibreteres, editorials, escriptores i totes aquelles que ens agrada llegir.
09/04/2024
“M’agrada llegir però mai trobo el moment i ara fa molt que no llegeixo”. “Els llibres massa llargs se’m fan eterns i al final els acabo abandonant”.
30/04/2023
Si us he de ser sincera, desconeixa l’existència Willa Cather.
14/04/2023
Fa setmanes, potser fins i tot algun mes, que remeno prestatgeries de llibreries i segueixo les xarxes socials de les meves editorials de referència per conèixer les seves apostes per a la primavera literària.
06/03/2023
Sigui dit d’entrada que hem de llegir autores tot l’any. Cal reivindicar la feina sovint invisibilitzada de les escriptores.
12/02/2023
Ho confessaré. De tant en tant m’agrada llegir un llibre d’aquells un pèl massa dolços, amb històries d’amor previsibles, d’amics que s’acaben convertint en parella, de desconeguts que s’enamoren només creuant-se la mirada al metro.
02/02/2023
"Porque por encima de todas las razones sociales y psicológicas que pueda encontrar en lo que viví, hay una de la cual estoy totalmente segura: esas cosas me ocurrieron para que diera cuenta de ellas".