AGENDA
Arts
Marià Fortuny, gravador - exposició 2017
2017
Del 12 de juliol al 23 de setembre
  • Reus
Museu Salvador Vilaseca

Exposició 'Marià Fortuny, gravador'

La Sala Petita del Museu de Reus presenta la seva col·lecció de trenta exemplars d’aiguaforts de Marià Fortuny Marsal, de les 35 planxes conegudes, que en va fer com a gravador, mostrant l’obra més espontània i íntima de l’artista, en què explorà una gran capacitat creativa, allunyada de l’encotillament que el mercat exercia sobre la seva obra pictòrica.

Les temàtiques de la seva obra gràfica, com la major part de la seva obra pictòrica, són l’orientalisme, els retrats o l’anomenat gènere de casaques, treballats però, des d’una vessant més creativa i amb una major llibertat a l’hora d’expressar-se, en comparació a la seva obra pictòrica de temàtica més comercial, encasellada o dirigida a una classe social molt adinerada. Són obres de l’etapa de maduresa creativa de l’artista, a la qual va arribar a partir de la dècada de 1860.

La mostra acull títols com ‘Arab vetllant el cos del seu amic’, ‘Família Marroquina’, ‘Els guardians de la Qasba de Tetuan’, ‘Serenade’, ‘Idil·li, Anacoreta’, ‘Tànger’, ‘La tiradora de cartes’ i ‘Dos cardenals’, entre d’altres.

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició 'Els Pastorets'
Fins l'1 de març
Cubelles
Plou, neva, pinta
Del 6 de febrer al 8 d'abril
Lleida
Retalls de Vida
Del 18 de febrer al 29 d'abril
Els Plans de Sió
Violant Llopis
Dissabte 24 de febrer, 21h
Valls
Tragèdia al call
Diumenge 4 de març, 10:30h
Tàrrega
Del 7 d'octubre al 28 de febrer
Santa Margarida i els Monjos
Del 27 de gener a l'1 de maig
Torroella de Montgrí
Exposició 'Arte en portada'
Del 9 al 28 de febrer
Tortosa