Tarragona Turisme
Tarragona Turisme
C/ Major, 39
43003 - Tarragona
  • 977 250 795
  • turisme@tarragona.cat
Visita guiada a la ciutat de Tarragona
Visites guiades a la ciutat

Per conèixer curiositats i anècdotes de la història de Tarragona, a través de diferents visites guiades:

- Tarragona romana (+info)
- Descobreix Tarragona (+info)
- Misteris i llegendes de Tarragona (+info)
- Explora Tarraco: Tarragona romana amb nens (+info)

Camí de ronda
Passejades per l'entorn

Des dels seus orígens, Tarragona ha estat connectada amb els camps i els pobles propers per camins, alguns dels quals són tan vells com la mateixa ciutat. La xarxa de camins públics de Tarragona està formada per antics camins de carro, de ferradura, senderes i també altres camins més actuals.

Els camins antics són els fils de la memòria. Els vells camins guarden els secrets de la història, els de la gent humil, els dels pagesos que baixaven a mercat, els de les minyones que servien en els grans masos o els xiquets que hi anaven a vendre el peix. Camins per on arribava, de matinada, el gel de les muntanyes de Prades que es feia servir per baixar febres o per preparar granissats barrejats amb aiguardent. Camins per on també van arribar els soldats francesos, per exemple.

Molts són camins humils, sense pavimentar, però que, quan plou, fan olor de terra. Camins que guarden una part important de la memòria de la ciutat. Un veritable i extraordinari patrimoni.

> Més informació, itineraris i mapes aquí (enllaç)

Platja de Tarragona
Platges

Un altre dels grans atractius per al visitant el trobem en els 15 quilòmetres de costa que donen origen a les platges i atractives cales d’aigües cristal·lines i de fàcil accés.

Les platges de Tarragona es caracteritzen per la sorra molt fina i de color daurat, que ha donat nom a la Costa Daurada. La sorra és tova, suau, i s’adapta al cos quan us hi estireu per prendre el sol amb una simple tovallola per evitar que se us enganxi a la pell. Si això passa, només cal esperar que s’assequi i la sorra caurà sola, si bé la majoria de platges tenen dutxes per refrescar-vos.

> Més informació sobre espais naturals i platges de Tarragona aquí (enllaç)

Tàrraco Viva
Tarragona 365 dies a l'any

Tarragona és una ciutat de llum i color. El clima i el caràcter mediterrani, l’ambient acollidor dels carrers i l’hospitalitat de la gent la converteixen en un gran espai lúdic, festiu i cultural a l’aire lliure. Tarragona és sinònim de festa i la festa es viu al carrer. El calendari festiu de la ciutat engloba tot l’any, donat el gran ventall configurat per les festes tradicionals tant locals com del conjunt de Catalunya.

> Consulta el calendari festiu de la ciutat aquí (enllaç)

Catedral de Tarragona
10 visites essencials a Tarragona

Una ciutat sorprenent on es pot descobrir una civilització mil·lenària. Sopar sota les voltes del circ romà, perdre's pels carrerons del casc antic on es conserva intacta l'essència de la ciutat medieval o fer un vermut immers en més de 2.000 anys d'història. Aquest és l'autèntic Patrimoni de la Humanitat de Tarragona! Un patrimoni fet de monuments transcendentals per la història, de racons capaços de traslladar-nos a èpoques romanes, medievals, modernes i modernistes; però també un patrimoni fet de persones, d'històries humanes, de petits moments, d'emocions... Tarragona, Living History.

> Més informació aquí (enllaç)

Itinerari 'Vida i mort' a Tàrraco
Propostes en família

Qui ha dit que la història no pot ser divertida? A Tarragona tenim una pila de vestigis que ens permeten viatjar en el temps i descobrir el nostre passat. Per damunt de tot, però, els tarragonins sempre tenim moltes ganes de passar-ho bé. Veniu i encomaneu la festa a tota la família.

> Totes les propostes familiars i més informació aquí (enllaç)