Arts
,
2018
Del 18 al 20 de maig
Museu
Alcover

Exposició 'Triàsic, explosió de la vida'

L’exposició 'Triàsic, explosió de la vida', que s’inaugura coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, es planteja com una moderna reforma museogràfica que aposta per a convertir l’equipament en un referent cultural del Triàsic.

La nova sala de paleontologia centra el seu relat a interpretar i conèixer a fons el Triàsic en l’entorn de les Muntanyes de Prades. I per aconseguir aquest objectiu s’han dissenyat nous recursos interpretatius, tant plàstics com visuals, per a posar a l’abast del públic visitant un espai interactiu i sensorial, on l’emoció i la imaginació tindran un gran protagonisme. L’objectiu és que l’exposició ajudi a descodificar els magnífics fòssils marins del Triàsic descoberts de manera fortuïta a les pedreres de pedra d’Alcover. A la nova exposició s’hi mostren espectaculars panoràmiques de la vall del Glorieta i del Brugent, detalls del jaciment a les pedreres actuals i imatges subaquàtiques que evoquen al mar que hi va haver ara fa 240 milions d’anys.

I com a gran novetat, s’incorpora a la sala un àmbit expositiu creat expressament per a gaudir de la visita en família a partir de la creació escenogràfica d’un mar tropical que convida a interactuar amb els fòssils marins, obra de l’artista Jordi Nolla. Es tracta d’un racó idoni perquè els infants puguin escoltar i visualitzar la història del nostre protagonista El Peix Pedra, creada per l’escriptora Àngels Ollé i il·lustrada per Maria Espluga. 

Horari: 

Dissabte 19 de maig: d'11 a 14h, de 16 a 18h i de 22 a 00:00h
Diumenge 20 de maig: d'11 a 14h

Inauguració: 

Divendres 18 de maig a les 19h

Preu: 

Visites gratuïtes comentades els dies 19 i 20 de maig.

Organitza: 

Museu d'Alcover

Més informació: 

  • imatge de control 1per1