Entorn
,
2021
Diumenge 9 de maig
Diversos espais
L'Albiol

Bany de bosc o shinrin-yoku

Sortida on els i les participants passejaran entre camins i boscos i gaudir plegats d’un Bany de Bosc o Shinrin-yoku. S'aturaran a fer alguns exercicis que estimulin els sentits per percebre el bosc en tota la seva intensitat. Es connectarem amb el grup i la natura formant part d’ella per a poder observar els detalls que abans no es podíen percebre.

*Cal dur roba adequada per muntanya i calçat còmode. Motxilla amb aigua i esmorzar lleuger (fruita, fruits secs…). Cal tenir en compte la climatologia i portar els extres que considerem necessaris: roba d’abric, pluja, protecció solar…

*Grau de dificultat: Mig. Recorregut curt per senderó de muntanya on pot haver-hi pedres. No és una activitat exigent físicament, però sí requereix poder caminar amb comoditat per camins pedregosos.

Horari: 

De 10 a 13h

Sinopsi: 

El bany de bosc, o shinrin-yoku en japonès, és una tècnica terapèutica que consisteix en la realització de passejades per un entorn natural i boscós, en les quals es combinen exercicis de respiració amb altres disciplines que busquen la connexió amb un mateix, potenciada pel contacte amb la natura.

Realitzar banys de bosc amb regularitat enforteix el sistema immunitari, millora la capacitat d’aprenentatge i concentració, es redueixen els nivells d’ansietat, depressió i angoixa mentre augmenta la vitalitat. S’utilitza al Japó com a pràctica de prevenció de la malaltia. De fet, una sola passejada de dues hores a ritme tranquil i en silenci ja disminueix la pressió sanguínia, l’estrès, i els nivells de glucosa en sang.

Preu: 

15€ Socis/es | 25€ general

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

GEPEC - Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans

Més informació: 

Web GEPEC
Facebook GEPEC

  • imatge de control 1per1