AGENDA
Arts
2014
Dies 4 i 5 de juliol
  • Reus
Plaça Evarist Fàbregas

5è Mercat de joves creadors Mercreart

El primer cap de setmana de juliol - la tarda del divendres i tot el dissabte-, es durà a terme la cinquena edició del Mercreart, el mercat de joves creadors que organitza Perejil’s Sounds. L’emplaçament d’enguany per a aquest mercadet torna a ser la plaça Evarist Fàbregas, al Pallol, un espai que permet una millor disposició dels paradistes i una circulació més còmoda de la gent.
 
El Mercreart obrirà les seves portes al públic el divendres 4 de juliol, de les 18h a les 00h i el dissabte 5 de juliol de 10h a 15h en horari de matí i de 18h a 01h en horari de vespre-nit. És en aquests horaris que una trentena de nous creadors exhibiran els seus treballs en oficis, àmbits i disciplines diversos.
 

Les 30 marques del Vè Mercreart

Així, doncs, a la mostra hi trobareu part del catàleg de völgueta, Cranberries Knot, El Pinxo li va dir al Ganxo, Smile Felt, pEp gAvaldà iL·lustració, Jud Joies, Numon, La Collarina, Sunday Shoot, Mimology, Sabik, Reflexes Vius, Nus Creacions, Cosa con K, GUAPA by AHM, Cala Joyeria de Diseño, Misshyde Artesania, La Terna, El Jardinet de Colors, Glupglup, Biaix, Dreams Sac, Tikismikis, Nins Stuff, Piu Piu Vintage, Sweet Birds Handmade, Loles to Ina, Coko a Loko, Ditada Art i Imagina. No cal dir que tots els productes que s’hi exhibiran són fets artesanalment.
 

Un programa farcit d’actuacions

Com a d’altres edicions es realitzaran diverses actuacions. El divendres a les 20:30, sessió de BlissTopic amb Miquel Vilella, tot i que a les 19h, a la plaça us trobareu el Noè Rivas amb el seu espectacle d’animació infantil, espectacle que no està inclòs en el programa de Mercreart però amb qui es compartirà escenari. A més, l’endemà dissabte, a les 13 del migdia, els qui no heu tingut oportunitat de sentir-los, podreu gaudir d’un bon vermut amb Harrison Ford Fiesta; i a les 20h, tindrem amb el seu ball a la TGN Swing acompanyats de la Jazz Standards Old Style amb el seu swing i la fresca del vespre.
 

Novetats d’enguany

A banda del nou emplaçament, enguany el Mercreart presenta diverses novetats gràcies a una major participació de col·laboradors locals. És gràcies a Agronova, Llanes de Colors i a les Addictes al ganxet que el Mercreart redefinirà la seva posada en escena i són aquests qui s’encarregaran de la decoració de les carpes d’Envelats Elias.
 
A més a més, s’obre un concurs de fotografia a través de la xarxa social d’Instagram amb el que es podrà participar durant el mercadet amb l’etiqueta #mercreart2014. Els guanyadors del concurs obtindràn un dinar per a dues persones a la cerveseria No diguis Blat o dues ampolles de vi del Celler Sabaté cortesia de Vinateria Tot Vi, col·laboradors d’aquest concurs.
 
Per últim i no menys important, s’han creat per aquesta edició els Premis Mercreart. Uns guardons destinats als paradistes amb els quals es vol continuar ajudant en el suport i la difusió d’aquests joves creadors. El jurat d’aquests premis seran els diferents emprenedors locals i una revista especialitzada en el sector del handmade. Cinc premis que constaràn del lloguer gratuït d’una prestatgeria, un reportatge en una revista i un reportatge fotogràfic. Es tracta del Premi Mercreart 2014 Gerard Martí Fotografia, el Premi Mercreart 2014 La Prestatgeria, el Premi Mercreart 2014 Despatx E, el Premi Mercreart 2014 Bat a Bat i el Premi Mercreart 2014 Veo Veo Magazine. Tanmateix, els guardonats rebran de manera simbòlica el premi Mercreart consistent en una lletra M de fusta serigrafiada gràcies a la col·laboració del Cub de Fusta.
 
El Mercreart 2014 està organitzat per Perejil’s Sounds amb el suport de l’Ajuntament de Reus i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració dels medis locals Reus Digital, Surt de Casa Camp de Tarragona i Cadena Ser, que en fan possible part de de la difusió.

Et pot interessar

Barcelona Districte Cultural 2019
Del 4 d'octubre al 31 de desembre
Barcelona
Cinemúsica - Viu el Teatre
Dissabte 16 de novembre, 17 i 18h
Barcelona
Espectacle 'El Viatge del Rodamusic' a càrrec de Joan Baró
Diumenge 27 d'octubre, 12h
Lleida
Espectacle familiar 'La petita Capmany' - Tanaka Teatre
Dissabte 30 de novembre, 18h
Amposta
Carles Llonch
De l'11 d'octubre al 3 de novembre
Vilanova i la Geltrú
Diumenge 17 de novembre
Figueres
Diumenge 3 de novembre, 18h
Figueres
Espectacle 'Jungla' de Big Bouncers
Diumenge 24 de novembre, 11 i 12:30h
Barcelona