Riudecanyes
Riudecanyes
Carrer del Dimecres, 9
43771 - Riudecanyes
  • 977 834 005
  • ajuntament@riudecanyes.cat
Pantà de Riudecanyes
Pantà de Riudecanyes

L’embassament és un bonic lloc per fer passejades i admirar el paisatge que l’envolta. Si ens aturem a la vora de la carretera que ens porta a Duesaigües per veure el pantà, en direcció cap al poble de Riudecanyes, ens emportarem una grata sorpresa. L’aigua blava i tancada del pantà queda per sobre de l’aigua del mar que brilla molt lluny i immediatament després del mur de tancament de l’embassament.

Hi ha un punt on conflueixen, superposades, tres de les millors tonalitats blaves que pot oferir El Baix Camp: la de la seva aigua dolça, la del blau canviant del mar i la del cel clar que defineix els pobles que miren cap al Mediterrani.

El Castell Monestir d'Escornalbou
El Castell Monestir d'Escornalbou

Fundat el 1153, per donació d’Alfons I de Catalunya i Aragó a Joan de Sant Boi, es va restaurar una antiga fortalesa sarraïna per construir-hi l’església i una canònica agustiniana depenent de l’Arquebisbat de Tarragona fins el 1574. Posteriorment va passar als franciscans fins el 1835. Desamortitzat al segle XIX, va ser transformat com a residència per l’historiador i egiptòleg reusenc Eduard Toda, que el va comprar l’any 1911 i el va reformar amb un estil molt personal. 

De la reforma realitzada a principis del segle XX tenim el resultat actual: de l’antic castell monestir només se’n conserva l’església romànica, algunes restes de la sala capitular i part de l’estructura del claustre, que Eduard Toda va convertir en un mirador-jardí amb vistes al Camp de Tarragona. Del castell, convertit en casa senyorial i escenari de trobades de les principals figures de la Renaixença catalana, en destaca la biblioteca i la rica col·lecció de gravats, ceràmica, mobles i peces que Toda havia reunit en els seus viatges.

Actualment s'hi programen diverses visites a l’interior del castell-monestir.
> Més informació aquí

Museu de l'oli
Museu de l'oli

El Setrill és un espai polivalent d’interpretació de l’Oli d’Oliva Verge Extra de la Cooperativa de Riudecanyes, un oli d’oliva 100% arbequina, extra verge, premiat i reconegut pel seu sabor i la textura. Al 2012 va ser Finalista dels Premis als millors Olis d’Oliva Verge Extra atorgats pel Ministeri d’Agricultura del Govern d’Espanya.

Aquest espai és el primer dedicat al Oleoturisme a la terra de l’Oli d’Oliva Verge Extra, organitzant activitats relacionades per gaudir i conèixer la cuina mediterrània i la cultura d’una alimentació saludable en el seu propi entorn.

Parc de les Glaneres
Parc de les Glaneres

Parc d'alzines al ben mig de Riudecanyes, situat entre la plaça 1 d'octubre i la Pista poliesportiva de l'Eura. Un lloc perfecte per asseure's i fer petar la xerrada, tot observant les seves alzines centenàries i els seus esquirols.