Fires i festes
,
2016
Del 4 al 10 de febrer (actes previs des del 29 de gener)
diferents espais
Reus

Carnaval de Reus

ACTES PREVIS
Divendres, 29 de gener
A les 21:15 h, al Teatre Fortuny, Càsting 2016. On les colles faran els seus numerets satírics, espectaculars, memorables, extraordinaris, dignificats i santificats, ens facin petar de riure o no..... Presentat per la colla No Ho Sabem.
 
 
Dissabte, 30 de gener
A les 11:35 h, a la plaça del Baluard i desprès de la fantàstica experiència de l’any passat, els Tronats de Reus ens tornen a portar la Guerra de Tomàquets 2.0 en versió 4G. Vermuts, ball i gresca a dojo al Festa Pols amb la gran batalla de pols de colors i la música de Dj. Tro. Torna a començar el Carnaval abans que ningú i que la disbauxa et posseeixi!!! Recomanem a les persones amb problemes respiratòries que prenguin precaucions. Organitza: els Tronats de Reus.
 
A les 19:00 h, al Bar Campus (carrer de Sant Llorenç 11), Glosa de Carnaval. Els Glosadors del Camp i qui pugui tocaran i cantaran garroti’ns, corrandes,jotes, nyacres....Obert a tothom que s’hi vulgui afegir. Organitza: Comissió del Cantaval
 
 
Dilluns, 01 de febrer
A les 20:05 h, a la Biblioteca Central, inauguració de l’exposició dels Cartells de Carnaval que han participat al concurs de cartells. Enguany tornarem a posar el “revistero carnavalero”, a veure si pica algú, on hi trobareu els paperots o pamflets satírics. Es podrà visitar fins al 10 de febrer.
 
 
Dimarts, 2 de febrer
A les 21:00 h, a la Taverna Despertaferro ( carrer de Martí Napolità 7 ), Folk i Ferro. Porta el teu instrument i moltes ganes de cantar. Organitza: Comissió del Cantaval
 
 
Dimecres, 03 de febrer
A les 19:00 h, a la Sala d’exposicions del Palau Bofarull, obertura de la Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus, any 2015. Es podrà visitar fins al 13 de febrer. Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13 i de 17 a 20 h. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.
 
A les 20.00 h, des de la porta principal de Cal Bofarull, sota la tutela del Camarlenc carnestoltenc, es procedirà a l’inici de la primera REPRESENTACIÓ DEL BALL DEL CARNESTOLTES I ELS SET PECATS. Des d'aquest punt es farà un recorregut pels carrers del centre històric (plaça de Prim, Mercadal, Peixateries Velles, Castell, Pallol i Mercadal) per finalitzar al Mercadal on es farà la representació íntegra de les set parts que consta el ball.
 
 
CARNAVAL DE REUS
Dijous Gras, 04 de febrer
A les 10:35 h, al Mercat Central, degustació de Botifarra d'ou, per gentilesa de les xarcuteries i cansaladeries. Atenció clients i jubilats, aquest any recomanen portar els plats i tovallons de casa i una cosa, no s’hi val repetir. A càrrec del Mercat Central.
 
A les 15:05 h, al convent de les Clarisses, Ofrena d’ous a Santa Clara. Perquè el bon temps i el bon rotllo, ens acompanyin en aquests dies esplendorosos. A càrrec de la Colla Xerinola
 
A les 20:45 h, a la plaça del Mercadal, Cerimonial Invocació de l’Esperit Carnavalesc. Desprès del noctàmbul espargiment de les cendres del Carnestoltes LV s’invocarà la presencia del seu successor al tron dels pocasoltes. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.
 
A les 21:00 h, la plaça del Mercadal es convertirà en una gran Jungla i començarà el espectacle inaugural del Carnaval de Reus 2016 i Pregó de S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI) i la seva Concubina , de la mà de la colla del club esportiu de ball New York , i amb la col·laboració de la Colla Vapor Vell. En acabar podrem fer un traguet d’algun vinet dolç de la bota i potser alguna mossada d’algun pastisset.
 
A les 23:05 h, en diferents punts de la ciutat, disfressada d'escultures i altres monuments reusencs, volem recordar als veïns de la ciutat, que no cal avisar les autoritats competents o incompetents, que som els de sempre, els de cada any...
 
 
Divendres 05 de febrer
Durant tot el dia, a les escoles obertes i tancades de la ciutat, es celebrarà el Carnaval i la festa del Carnestoltes. A partir de les 09:00 hores i fins a les 12:00 hores, a les escoles Joan Rebull, Els Ganxets i Prat de la Riba, visita de S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI) , i la seva Concubina, i el seu seguici, per tal de fer gaudir la canalla i recordar-los que s’ho han de passar d’allò més bé i no fer cas als pares. El recorregut finalitzarà al Mercat Central, per acabar de menjar-se les sobres de la botifarra d’ou del dia abans.
 
A les 18:05 h, a la plaça del Mercadal, Ball del Moc, amb l’espectacle infantil d’animació , El Carnaval, a càrrec de la companyia Els Picarols. Al mateix temps, berenar per la canalla i si en sobra per els avis, àvies, tiets i tietes  etc.etc... En algun moment del ball es deixaran caure S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI) i la seva Concubina
 
A les 18:30 hores,al centre de la ciutat, S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI), i la seva Concubina donaran un tomet, i desprès s’afegiran a la cercavila del Cantaval
 
A les 19:05 h, des de la plaça de les Peixateries Velles i pels carrers del nucli antic, cercavila del Cantaval. Als assistents se’ls repartirà gratuïtament un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons `populars que es cantaran, Recorregut: plaça de les peixateries Velles, plaça del Castell, plaça del Mercadal, carrer de la Galera, raval de Jesús, plaça Prim, carrer del Vidre, placeta dels Argenters, carrer de Donotea, carrer d’Aleus, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna i carrer de Martí Napolità. Organitza: Comissió del Cantaval.
 
 
Dissabte, 06 de febrer
De les 16:00 h fins les 18:00 h, al passeig Misericòrdia, plaça de la Pastoreta, passeig Prim, camí de Riudoms, carrer de l’Escorxador, carrer Dr. Frias, passeig Sunyer i plaça de les Oques, plantada de carrosses. Hi haurà un control de verificació de les carrosses per comprovar el seu estat.......
 
De les 18:00 h fins les 21:35, al llarg de la plaça de la Pastoreta, passeig de Prim, passeig Sunyer, plaça del nen de les Oques, passeig Sunyer, carrer Dr. Frias, carrer l’Escorxador, carrer de Riudoms, passeig Prim, plaça Pastoreta i passeig Misericòrdia. Gran Rua de lluïment, amb totes dels colles participants. Encapçalarà la rua, la colla New York que durà el S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI) i la seva Concubina. i la resta de la cort.
 
A les 23:35 h, a la plaça del Mercadal, grandiós Ball de Disfresses amb l’orquestra Girasol. Tots i totes a ballar !!. Desprès de la maratoniana rua.....a gaudir!!.
 
A les 23:35 h, a la plaça del Teatre, secció de Dj’s , ofert per l’establiment As de Copes.
 
 
Diumenge, 07 de febrer
A les 10:35 h, a l’avinguda de la Salle, plantada de Carrosses. Aquest cop, una recomacio, es prega puntualitat , tranquil·litat i bon rotllo a l’hora de sortir.
 
A les 11:15 h, des de l’avinguda de la Salle, Rua Matinal, que passarà per la plaça de la Pastoreta, carrer de Misericòrdia, raval de Robuster, raval de Sant Pere, raval del Pallol, plaça de Catalunya, carrer Dr. Robert, plaça Llibertat, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, passeig Sunyer, plaça del Nen de les Oques, passeig Sunyer. Acabarà a la plaça de davant de la Biblioteca Central.
 
A les 13:05 h, a la plaça de la Biblioteca Central, Ball Vermut. Recuperem el ball amb orquestra a càrrec de la Banda Sonora. El vermut el posa la Colla Els Trepa Bimbirimboies.
 
A les 15:05 h, al mateix lloc, dinar de Colles Carnavaleres. Recordeu portar el dinar, no val anar a picar a la taula del costat!!. una vegada acabat el dinar migdiada general, es prega silenci, reservat el dret d’admissió.
 
De les 18.05 h a les 20:05, al passeig Mata, Batalla de Confeti. Acompanyats de les restes o de lo que quedi de S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI) i la seva Concubina. Llençarem confetti i totes les butlletes sobrants de votacions, propaganda electoral i si s’escau, algun polític també, ja no ve d’aquí
 
A les 20:05 h, a La Palma, Ball de Vespre, per als més marxosos i per als que no volen que s’acabi el dia, sessió de diversos de Dj’s, a càrrec de la Colla els Pirats.
 
 
Dilluns, 08 de febrer
A partir de les 9:05 h, a la plaça del Prim, Expo-profit, la Fira Catalana d la Consumició . Varietat de menjars oferts per les colles carnavaleres. Afarteu-vos, es permet menjar amb els dits... Es prega els clients que portin canvi. Els clients de l’Expo-profit que facin cinc consumicions a diferents colles seran obsequiats amb una samarreta promocional de l’acte.
 
A les 12:05 h, al mateix indret, visita de S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas ( LVI ) i la seva Concubina. al Expo-profit. Colles , sigueu vives !, Amagueu el genero!.Es un fart d’olla i va d’estiu , és a dir porta les butxaques buides!
 
A les 18:00 hores , S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas ( LVI ) i la seva Concubina. Sortiran a estira les cames pel centre de la ciutat. De les 23:05 h fins les 02:05 h, a la Sala Polivalent de La Palma, Ball de Mascarots amb la Ghetto Orchestra. A la mitja part , es farà el concurs de disfresses. Comptarem amb la presència de la comitiva reial i potser de S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas(LVI) i la seva Concubina. Gaudiran de l’últim ball de carnaval i en qualsevol moment S. M. El Rei Carnestoltes LVI, podrà estirar la pota i traspassar a un mon millor, sempre que li vingui de gust.
 
 
Dimarts, 09 de febrer
De les 18:05 h, a les Peixateries Velles, cap de dol i vetlla de S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas (LVI) ,Veniu a consolar al a seva Concubina i companyia, després de tan trista pèrdua... Amb la col·laboració de Bravium Teatre. Organitza : Escola de ball New York 
 
A les 20:35 h, des del cap de dol, rua mortuòria amb les despulles de S. M. El Rei Carnestoltes LVI, les ploraneres, les amants i la vídua la Reina Pimpolla V, les colles i tancant la comitiva el poble afligit. La rua sortirà de les Peixateries Velles, Fossar Vell, la plaça de Sant Pere, el carrer Major i finalitzarà a la plaça del Mercadal on serà incinerat..
 
A les 21.35 h, a la plaça del Mercadal, robatori del braç incorrupte i Crema del Rei Carnestoltes LVI. Organitzadors: No oblideu de portar els llumins per encendre els palets. Mentre es cremin les restes del difunt es procedirà a la publica lectura del testament de S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas ( LVI ). Finalitzada la reial incineració, es procedirà a retirar les darreres reials restes, per tal de preservar l’esperit del Rei del carnaval fins la matinada del proper Dijous Gras, 23 de febrer del 2017. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.
 
 
Dimecres de Cendra, 10 de febrer
19.00 h des del Campanaret, sota la tutela del Camarlenc carnestoltenc, processional sortida del BALL DE LA QUARESMA I DE LES SET VIRTUTS. Des del Campanaret, carrer de Llovera i plaça de Prim, la Quaresma i les Virtuts s’endinsaran pels carrers del Nucli Antic per fer penedir a la ciutadania dels errors comesos al llarg d’aquest pecaminosos. La cerimònia processional, conclourà, aproximadament a dos quarts de nou del vespre, a la plaça de les Peixateries Velles on ES REPRESENTARÀ ÍNTEGRAMENT EL BALL DE LA QUARESMA I LES SET VIRTUTS. L’acompanyament musical anirà a cura del grup Staccato, que en senyal de respecte i penediment, tocarà tota l’estona que faci falta, i si convé, cinc minuts més.
 
20.35 h, des del carrer Llovera, cercavila del braç incorrupte de S. M. El Rei Carnestoltes Indiana Mas ( LVI ) . A càrrec de l’entitat local: Ball de Diables.
 
A continuació, a la plaça del Mercadal crema del braç incorrupte del Rei Carnestoltes LVI. A càrrec de l’entitat local: Ball de Diables.
 
A les 22:05 h, en un restaurant del centre de la ciutat, sopar dels Premis Gueus.
 
 
ACTES POSTERIORS
Els divendres 12,19 i 28 de febrer, el 4,11,18 març, a les 10 del matí i el 23 de març a les 12 del migdia, a les Peixateries Velles, espectacle d'animació per serrar una cama cada setmana a la Vella Quaresma.
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1