Fires i festes
,
2015
Del 27 de novembre al 10 de gener
diferents espais
Reus

Conte de Nadal de Reus

Del 27 de novembre al 10 de gener, Reus es converteix en un gran parc temàtic on tu ets el protagonista. El «Conte de Nadal de Reus» transforma el centre de la ciutat en mons imaginaris i l'omple d'espectacle.
 
Els mons imaginaris
 
Plaça del Mercadal, «La casa sobre el gel»
 
Aquest àmbit és un homenatge al llibre «La casa sobre el gel», escrit per Joaquim Carbó l’any 1982, quan se celebren els 50 anys de la seva obra més reconeguda, «La casa sota la sorra» (1966). 
 
- Pista de gel obre entre el 27 de novembre i el 10 de gener, gràcies a la col·laboració d’El Tomb de Reus. El preu del tiquet per patinar-hi serà de 7 euros. Els comerços donen descomptes de 3 euros.
- Decoració de la plaça amb 12 estrelles il·luminades que s’inflen fins als 2 metres de diàmetre que pengen al centre de la pista de gel.
- Decoració de la façana de l’ajuntament amb il·luminació de colors i amb jardineria nadalenca amb llaços blancs.
 
 
Plaça de Prim, «Llums del Nord. Visions de Jules Verne»
Tribut a «Llums del Nord» (1995), primer llibre de de la trilogia de Philipp Pullman i al geni Jules Verne (1928-1905) qui va escriure: «Tot el que una persona pot imaginar, altres poden fer-ho realitat».
 
- Espectacle continu de llums que es projecta de manera ininterrompuda entre les 18:00 i les 21:00h a tot el continu de façanes del Teatre Fortuny, entre els carrers de Sant Joan i Llovera. Cada dia, de dilluns a diumenge.
- Sostre làser. Muntatge de llum que cobrirà amb un sotre de làser tota la plaça de Prim, amb un espectacle continuat de 18:00 a 21:00h de dilluns a diumenge.
- «El conte de Nadal de Reus». Un curtmetratge audiovisual projectarà sobre la façana del Teatre Fortuny, que introdueix els espectadors als sis mons imaginaris amb que es tematitzarà el centre de la ciutat.
 
 
Plaça de la Llibertat, «La reina de les neus»
Un tribut a «La reina de les neus», escrit per Hans Christian Andersen l’any 1845.
 
- Canó de neu. Cada divendres i dissabte, entre el 4 i el 19 de desembre nevarà a la plaça de la Llibertat a partir de les 18:00h sobre un bosc d’una cinquantena d’avets i les vies del tren «Polar Express».
- «Polar Express». L’Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus instal·larà entre el 3 i el 20 de desembre un tren en miniatura amb el qual la canalla podrà fer un tomb sota la nevada i entre el bosc d’avets.
- El Mercadet de Nadal, amb 21 parades on s’hi podran comprar els productes típics d’aquestes festes. S’instal·larà a la plaça de la Llibertat entre el 3 i el 20 de desembre. Cada parada tindrà el nom d’un conte infantil formant una gran biblioteca.
Arbre de Nadal. La Unió de Botiguers instal·larà enguany el seu tradicional arbre de Nadal de grans dimensions a la plaça de la Llibertat.
- Firaires. Les atraccions infantils de la fira de Nadal s’instal·laran a la plaça a partir del 3 de desembre.
 
 
«El màgic d’Oz»
Homenatge a «El meravellós màgic d’Oz», publicat per Lyman Frank Baum l’any 1900. Agrupa els espectacles itinerants de màgia que es desenvoluparan en diferents pels carrers i places del centre de la ciutat.
- S’han programat 47 sessions amb un total de 330 actuacions, que aniran a càrrec dels membres de l’Associació de mags i il·lusionistes de Catalunya a Reus (AMIC) i el Mag Struc. Seran cada dia de la setmana, principalment els divendres i dissabtes. Es recomana consultar l’agenda d’activitats.
 
 
«La terra de la música» o «Les simfonies tontes»
Un tribut a les primeres històries animades de Walt Disney (Silly Simphonies) dels primers anys del segle XX i a «La petita venedora de llumins», de Hans Christian Andersen.
- Agrupa una programació cultural de 35 actuacions repartides per diferents espais del centre de la ciutat. Hi haurà concerts i actuacions de grups de la ciutat de corals (infantils, escolars i d’adults), de dansa (rítmica, clàssica, soul, etc…) i cercaviles de batucades, dixie, bandes, etc… Seran cada dia de la setmana, principalment els divendres i dissabtes. Es recomana consultar l’agenda d’activitats.
 
 
«Terra de gegants»
Un record a «Els viatges de Gulliver», de Jonathan Swift, publicat l’any 1726.
- De dijous a dissabte, els carrers del centre de Reus rebran la visita de personatges gegantins. Són espectacles i grups d’animació de carrer, aderçats principalment al públic infantil, amb personatges com els Gordinis, els Nòmades, els Traps o òssos polars, entre d’altres. En total s’han programat 15 actuacions al llarg de la campanya. Seran principalment els divendres i dissabte. Es recomana consultar l’agenda d’activitats.
 
 
Altres activitats
- Espectacle inaugural. La tradicional encesa dels llums de Nadal creix enguany amb un espectacle que inaugura la campanya de Nadal i que tindrà igualment els contes infantils com a fil argumental. Serà a la plaça de Prim el divendres 27 de novembre a les 18:00 i comptarà amb un tast de les actuacions que s’han programat al llarg de 45 dies: música, dansa, cercaviles, animació de carrer, etc…
- Actes tradicionals. La programació de la campanya de Nadal recull un total de 15 esdeveniments amb accent popular i identitari de la ciutat com El ball dels 12 mesos, la Glossa de Nadal, l’enlairament de l’Espetec, els Retaules vivents, la visita de l’Home dels nassos i la recollida de cartes i la cavalcada de SSMM els Reis d’Orient.
- El Naixement de Jesús. La secció de Teatre i l’Esbart Dansaire de l’Orfeó Reusenc recupera aquest antic entremès que havia existit a la ciutat en el passat. Aquest ball parlat és considerat possiblement el precedent dels actuals Pastorets.
- Llums de Nadal. Enguany per primera vegada, amb l’obejctiu de donar una continuïtat als carrers comercials del centre, s’il·luminaran arbres plantats en alguns carrers del centre de la ciutat. Un total de 20 carrers s’engalanaran amb llums de Nadal, que s’encendran entre el 27 de novembre i el 6 de gener.
- Campanades de Cap d’Any. Per primera vegada, les campanades de Cap d’Any es faran al so de les campanes de la Prioral de Sant Pere. Els 12 repics aniran acompanyats de l’encesa, una a una, de les 12 estrelles de grans dimensions que hi haurà instal·lades al centre de la plaça del Mercadal.
- Mercat d’Artesania. Les parades dels artesans s’instal·laran a la plaça d’Evarist Fàbregas, del centre comercial El Pallol, entre els dies 4 de desembre i 5 de gener.
- Nadal als Mercats. Els Mercats de Reus tindran una campanya de Nadal pròpia amb una agenda d’actes i horaris especials d’obertura. S’han programat actuacions musicals i de màgia, i exposicions. HI tornaran a fer sortejos: els tiquets de compra es podran bescanviar per butlletes rasca-rasca que ofereixen als clients premis immediats.
- Pàrquing. La difusió de la campanya de Nadal aprofitarà per recordar que les tarifes d’aparcament de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis permet aparcar el vehicle als aparcaments municipals a un preu màxim de 4 euros al dia. L’empresa municipal està acabant de perfilar com oferir descomptes i hores d’aparcament gratuïtes als comerços de la ciutat per tal que les puguin oferir als seus clients.
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1