Música
,
2016
Divendres 2 de desembre, 18 h
Institut Escola Pi del Burgar
Reus

CoverH

El CEIP Pi del Burgar de Reus serà l’escenari, el divendres 2 de desembre a partir de les 6 de la tarda, del concert solidari del grup reusenc CoverH. L’actuació serà l’eix central d’una festa que porta per nom “xqno?" i que servirà per fer difusió sobre la donació de medul·la.

La festa és gratuïta, no es demanen diners als participants. Únicament se’ls convida a passar una bona estona combinant el lleure amb la informació sobre la donació de medul·la. Així de fàcil.
 

I, si podem salvar una vida, xq no fer-ho?

La convocatòria es fa oberta a la ciutat, i amb l’estreta col·laboració entre les Ampa de l’escola Joan Rebull i de l’IES Pi del Burgar. Un exemple més de generositat per part de les dues entitats.

L’objectiu és informar de forma acurada de com va el procés de donació de medul.la. Per això l’acte compta amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Reus, així com de la Fundació Josep Carreras. La Cambra de Comerç de Reus, que ja col·labora de forma habitual a través de la Ganxet Pintxo en les campanyes de donació de sang que es fan a la ciutat, també farà d’altaveu d’aquesta convocatòria.

Arran de la proposta dels CoverH, s’ha vinculat a tota la comunitat educativa. Els més joves han fet projectes a classe, realitzant decoracions i detalls per al dia del concert, i treballs a partir dels materials cedits per la fundació Josep Carreras . I per part dels pares s’han organitzat grups de voluntaris per informar i coordinar, i fins i tot ballar el dia del concert, perquè, NO OBLIDEM QUE ÉS UNA FESTA!

La festa de la informació responsable, la festa per decidir-nos a ser generosos. Però tampoc podem frivolitzar. Ser donant és un acte responsable i de compromís universal. La donació no és dirigida (no podem ”triar” a qui donem). La nostra donació entra en el registre MUNDIAL, per tant pot ser que ajudem a una persona de qualsevol racó del món. És un procés llarg i costós, i no el podem prendre a la lleugera com un caprici passatger. Una ocasió per pensar en tota la recerca mèdica que ens ha portat fins al punt de poder regalar vida fent-nos donants.

El dia de l’acte també hi haurà a disposició dels assistents l’autobús del Banc de sang i Teixits, on es podrà materialitzar la donació i, com no, fer donació de sang. Els interessants podran fer-se donants de medul·la, de sang, o d’ambdues coses.

Els CoverH són un duet de Reus, no vinculats a cap de les dues escoles, ni familiars dels afectats, que han decidit fer aquesta proposta altruista per tal de convertir un acte informatiu en una estona divertida. I us podeu preguntar: Per què ho fan?

I “Per què no? Les famílies i els propis afectats passen per moments molt durs en el procés de la malaltia, i és necessari que tots plegats ens n’adonem que tenim a les nostres mans el poder de salvar vides amb les donacions de medul·la. El procés pot semblar feixuc especialment perquè falta informació. D’aquí que els CoverH volguin aportar el seu gran de sorra, afegint una mica de tendresa i divertiment per poder facilitar aquesta informació. Per descobrir, en un ambient relaxat i optimista, que ser donant és molt fàcil i que tots ho tenim a l’abast.

Així que aquest és el títol que hem triat per aquest dia: xqno?

Feu-lo servir com a etiqueta hashtag a les vostres publicacions a xarxes socials i a qualsevol de les vostres comunicacions.

  • imatge de control 1per1