Arts
,
2016
Fins el 30 de gener
Palau Bofarull
Reus

Exposició 'Orgues del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre'

El Palau Bofarull de la Diputació a Reus acull fins al proper 30 de gener l'exposició "Orgues del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre", un inventari històric sobre els orgues de l'arxidiòcesi de Tarragona i la diòcesi de Tortosa.
 
L'exposició s'inspira en el llibre del mateix nom, obra de l'escriptora Fina Anglès i de l'organista Jordi Vergés, i editat per la Diputació de Tarragona dins de la col·lecció difusió cultural. Les fotografies són de Ramon Cornadó. En aquest sentit, la mostra ens proposa un recorregut pels orgues i organistes de la demarcació de Tarragona i profunditza en les característiques d'aquest instrument, les singularitats que presenta a Catalunya respecte d'altres indrets, o el vocabulari que li és propi, entre altres aspectes d'interès.
 
Tant aquesta exposició com el llibre que la inspira se centren en el període comprès entre el segle XV i l'actualitat, i tenen com a principal objectiu divulgar l'existència d'aquest patrimoni cultural del territori i facilitar a estudiosos i especialistes un valuós material en el món de la musicologia.
 
La mostra "Orgues del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre" forma part del programa "Exposicions itinerants", que la Diputació de Tarragona posa a l'abast dels ajuntaments de la demarcació.
  • imatge de control 1per1