Fires i festes
,
2015
Dissabte 24 de gener, 18h
Diferents espais
Reus

Festa de Sant Sebastià

Com moltes altres poblacions del país, la vila de Reus va comptar amb dues festes majors: d'estiu, per Sant Pere i la d'hivern, per Sant Sebastià, que va perdre aquest caire a la segona meitat del segle XVIII tot i que es va conservar en el calendari com a data tradicional d'inici del Carnaval fins al primer terç del segle XX. Aquesta pèrdua d'importància s'explica, segurament perquè el sant, invocat contra la pesta i les epidèmies es va veure desplaçat en aquest devoció específica per la Mare de Déu de Misericòrdia.

Enguany, un grup de persones vinculades a entitats com el Taller de danses La Relliscada, l'Aula de Sons i Carrutxa, amb la col·laboració d'altres associacions i de diversos establiments, a més del suport de l'IMAC, organitzen el Ball d'hivern per Sant Sebastià, el dissabte 24 de gener. La proposta parteix del model de festa hivernal, amb cercavila, ball al carrer i una mica de foc per escalfar-se o per coure derivats del porc i torrar pa.

Programa:

L'acte començarà amb un pregó audiovisual –el pregoner hi posarà l'àudio, acompanyat d'imatges de festes d'hivern de poblacions de les comarques properes– a la sala del Castell, a les 6 de la tarda.

A les 7, començarà una cercavila amb capta pels carrers del nucli antic. Amb música i glosa.

 A 2/4 de 9 del vespre, podreu menjar llesques de pa i llangonissa a la brasa (a preu molt popular) i, tot seguit, a les 9, començarà un ball a la plaça amb Francesc Tomàs Panxito i companyia. Durant el ball hi haurà subhasta de coques i rifa d'una cistella amb els productes aplegats a la capta, seguint la fórmula tradicional de finançament per pagar els músics...

  • imatge de control 1per1