Fires i festes
,
2015
Del 24 al 29 de juny (actes previs des del 4)
diferents espais
Reus

Festa Major de Sant Pere de Reus

Actes previs
 
Dijous 4, CORPUS, LA COCA AMB CIRERES I ELS BOUS DE FOC
 
9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat. 
 
De 10.00 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 
10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.
 
16.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants. 
 
De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 
18.30 h, al TEATRE BARTRINA, festival de fi de curs de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura. AC WC
 
19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i dels Gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de gralla i metall. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col•laboració del Col•lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.
 
19.00 h, a la sala de srojeccions del CENTRE DE LECTURA, Club de Lectura amb Jordi Llavina: “Galeria de fantasmes”, de Jesús Montcada. AC WC
 
19.30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, Presentació del llibre “Ateneus: cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya Contemporània” de la Federació d’Ateneus de Catalunya, amb motiu del dia del associacionisme. AC WC
 
20.00 h, a la Sala Fortuny del CENTRE DE LECTURA, inauguració de l’exposició dels Alumnes de batxillerat artístic de Reus. L’exposició es podrà visitar fins al 18 de juny. AC WC
 
20.00 h, des de la PLAÇA DE SANT PERE, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà per plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer del Rosich, carrer d’en Vilar, carrer Metge Fortuny i plaça del Mercadal, on a les 20.50 h tindrà lloc la presentació del nou ball dels Bous de foc.
 
20.30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, conferència de Xavier Ferré Trill: “El món associatiu català”, amb motiu del dia del associacionisme. AC WC
 
20.30 h, a CAL MASSÓ, presentació del llibre ‘Si de verdad supiera’ de Marc C. Griso. Presenta: Ruth Troyano. AC WC
 
21.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels bous de foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col•laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.
 
 
Divendres 5
 
De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla. 
 
De 17.30 a 23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Reus Viu el Vi, la Fira de les DO de l'àmbit de la Cambra de Comerç de Reus arriba a la 7a edició. 
 
19.00 h, Vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. 
 
19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Reus Viu el Vi, inauguració de la 7a Fira de les DO de l'àmbit de la Cambra de Comerç de Reus a càrrec Hiroyuki Makiuchi – Cònsol General del Japó, amb l’acompanyament de les autoritats i els gegants Japonesos de la ciutat.
 
20.00 h, al TEATRE BARTRINA, festival de fi de curs de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura. AC WC
 
20.00 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, presentació del llibre La libertad de Paula, de Mar Ciudad Naranjo. AC WC
 
21.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS i al TEATRE BRAVIUM, L’homenatge! Recordant al Jaume Amenós.  Sis mesos després d’haver-nos deixat, s’organitza “una d’aquestes bogeries que tot sovint se li passaven pel cap”, gent afí a la cultura i a l’espectacle es reuneixen per mostrar el millor d’ells mateixos. Actuacions simultànies tant a l’escenari del Teatre Bravium, com al de la plaça d’Evarist Fàbregas. Aforament del teatre limitat. Ho organitza: Bravium Teatre i Regidoria de Cultura i Joventut
 
 
Dissabte 6
 
Durant tot el dia, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Fira d'entitats, alternatives de consum i d'economia solidària amb la participació de diferents entitats. Tallers i jocs infantils, mercat del bescanvi, alternatives. A les 12 h Ruta “Pam a Pam”. Descobreix les iniciatives d’economia solidària de Reus. A les 14 h Dinar popular. A les 19 h Batucada amb “Les Lloques”.
 
9.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, 13a Gimcana Infantil de Sant Pere, dedicada a posar en relleu la creixent importància de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), el capital social i el medi ambient, amb el títol “Som Smart”. Activitat adreçada a nens i nenes de 6 a 12 anys. Un total de deu proves distribuïdes per diversos punts de la ciutat, que pretenen fomentar els valors del civisme, la competència sana i la cohesió social. Ofert per la Jove Cambra de Reus.
 
De 10.00 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla. 
 
10.00 h, Vermut cultural. Ruta pictoricoliterària Mir-Manent. 
 
10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades i cercavila de la Mulasseta i dels Gegants petits per a tots els infants. 
 
11.00 h, a la biblioteca infantil del CENTRE DE LECTURA, taller de contes infantils en anglès sota el títol “Animal wisdom stories”, a càrrec de Joanna Thomas. AC WC
 
11.30 h, Vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. Més informació pàgina xxx
 
12.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.
 
12.00 h, al RAVAL DEL PALLOL, Swing & Lindy Hop. Taller d’iniciació de Swing & Lindy Hop, per continuar amb el ball i posar en pràctica l’experiència. Ofert per Bàsic Escola de Ball i obert a tothom.
 
De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla. 
 
De 17.30 a 23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Reus Viu el Vi, la Fira de les DO de l'àmbit de la Cambra de Comerç de Reus. A la tarda es farà el Vi de Champions amb la projecció del Barça - Juve en pantalla gegant a la mateixa fira.
 
18.00 h, al TEATRE BARTRINA, festival de fi de curs de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura. AC WC
 
18.00 h, a l’auditori “Sala Santa Llúcia” de la GERMANDAT DE SANT ISIDRE I SANTA LLÚCIA, jornada de portes obertes de l’entitat. Amb les actuacions de: l’Esbart Santa Llúcia, la coral “L’Harmonia Reusenca” i el grup d’havaneres “Sopa de peix”. Tots ells amb seu a l’entitat. AC WC
 
18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants amb l’acompanyament musical de gralla i metall.
 
18.30 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa. 
 
18.30 h, a CAL MASSÓ, 4ª Trobada del Moviment Combo, amb les escoles de música de l’Ametlla de Mar, Altafulla, Valls, Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Salou i Alcover. AC WC
 
19.00 h, Vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. 
 
 
Diumenge 7 - LA PROFESSÓ DE CORPUS
 
10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels Gegants des de l’AJUNTAMENT per recórrer els carrers de la ciutat. 
 
De 10.00 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 
10.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exposició i sortida de Vehicles Clàssics per Festa Major. Organitza: Grup d’Aficionats als Vehicles d’Època de Reus (GAVE).
 
11.30 h, Vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. 
 
12.00 h, al TEATRE BRAVIUM, espectacle de màgia familiar a càrrec de l’Associació de mags i il•lusionistes de Catalunya a Reus – AMIC. Preu: 5 €  AC
 
12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa. AC
 
De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 
De 17.30 a 22.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Reus Viu el Vi, la Fira de les DO de l'àmbit de la Cambra de Comerç de Reus. 
 
18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa. AC
 
18.45 h, des de l’AJUNTAMENT, anada dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga a la Professó de Corpus.
 
19.00 h, a l’auditori “Sala Santa Llúcia” de la GERMANDAT DE SANT ISIDRE I SANTA LLÚCIA, representació del musical “Go West”, a càrrec del grup “Matjor Entreteniment” de l’Alcover. AC WC
 
19.00 h, Vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. 
 
19.30 h, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. Des del CAMPANAR, Toc General. Professó encapçalada pels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga. Precediran el seguici religiós, amb la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut es podran veure catifes de flors.
 
Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere. 
 
20.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga.
 
 
Dilluns 8
 
16.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Trobada de voluntaris de la biblioteca. AC WC
 
 
Dimarts 9
 
10.00 h, a la plaça del MERCADAL, Hola Sant Pere! Els alumnes del primer cicle de les escoles de la ciutat donen la benvinguda a la Festa Major amb un mosaic gegant de l’Àliga. El resultat es podrà veure a Canal Reus TV durant tota la Festa Major. Ho organitza Canal Reus TV i hi col•labora la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística i la Regidoria de Cultura i Joventut.
 
13.00 h, a Alcaldia, a l’AJUNTAMENT, acte de reconeixement als docents dels centres educatius de Reus que es jubilen aquest curs. AC WC
 
19.30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, xerrada “La integració del territori de Tarrakuna a Al-Andalus”, a càrrec de Xavier Gonzalo. AC WC
 
 
Dimecres 10
 
17.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Contes a cau d’orella. Contes solidaris amb l’Agustí Farré.
 
18.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura d'anglès.
 
19.30 h, al ARXIU MUNICIPAL, conferència “Ramon Ferran, un home del carrer de Balmes”. Dins el cicle “Testimonis, memòria d'un passat recent”.
 
 
Dijous 11
 
19.00 h, al MUSEU DE REUS, espai plaça de la Llibertat, inauguració de l’exposició “Picasso, l’aprenentatge d’un geni: obres religioses (1896-1900)” Col•leccions del Museu Picasso. AC WC
 
19.30 h, a la sala Hortensi Güell del CENTRE DE LECTURA, conferència “La Frustració, el teu nou GPS”, a càrrec de M. Del Mar García Muñoz, psicòloga clínica. AC WC
 
20.00 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, lectura de poemes estelats, a càrrec de la Secció Excursionista del Centre de Lectura. AC WC
 
20.00 h, al TEATRE BRAVIUM, club de lectura Bravium-Òmnium. Comentari del llibre TSILI Història d’una vida d’Aharon Appelfeld, sessió conduïda per Biel Ferré. AC
 
 
 
Divendres 12
 
10.00 h, al MUSEU DE REUS, espai de la plaça de la Llibertat, visita guiada a l'exposició "Ara toca festa" per a alumnat dels cursos de català i participants del Voluntariat per la llengua. Ho organitza: Centre de Normalització Lingüística. AC WC
 
18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, el Xiquet i la Xiqueta, Nanos de Reus, faran el lliurament al Campi, mascota de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, i presentaran el programa de la Festa Major d’enguany. El Campi donarà la benvinguda a la festa d’una manera molt especial. A continuació, repartiran el programa de la Festa Major en dos cotxes antics tot fent el tomb de ravals, fins arribar a la plaça del Mercadal. AC WC
 
19.30 h, a la sala Hortensi Güell del CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre “El batec del temps”, de Cari Ariño. AC WC
 
20.00 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, presentació del llibre Tres segundos, de Ramón Merino. Ho organitza: Centro Cultural Castellano - Manchego de Reus. AC WC
 
22.00 h, al CAMPANAR, concert de gralles. Per tercer any consecutiu, alumnes avançats de l’Aula de Sons ens anuncien la festa d’una manera molt especial, tenint en compte que hi ha dades que ens indiquen que als voltants del segle XV hi havia els ministrers tocant en “campanars, torres i cadafals” per anunciar festes i amenitzar actes.
 
 
Dissabte 13
 
De 10.00 a 13.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, 1r Aniversari de la Cucafera petita, us convidem a celebrar el primer any d’aquest element tot participant en les diverses activitats organitzades i gaudint amb les ballades de la Cucafera. Organitza: AMPA de l’Escola “Els Ganxets”.
 
12.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, concert dels alumnes de l’Aula de Sons, diferents formacions d’instruments de l’escola, dins el cicle del Festival Simfònic.
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Mercat al Mercadal arriba a la seva 17a edició. Aquest indret tan característic de la ciutat recupera l'activitat que el va fer més popular, el mercat antic; i ho fa de la mà del Bravium Teatre, l’Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l’Associació d’Amics del Cavall del Baix Camp. "Agafeu el cistell i veniu a comprar a dotzenes, a grapats, a grams i unces". Durant el mercat presentació del capgròs de l’Amenós, una iniciativa ciutadana per homenatjar al impulsor de tantes iniciatives culturals, entre elles, la d’aquest mercat. Amb la col•laboració de DOP Siurana. A les 19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació castellera a l’antiga a càrrec dels Xiquets de Reus. 
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, Juguem amb els campaners. Activitats infantils relacionades amb la tasca dels Campaners de Reus, com a pròleg a la xerrada posterior.
 
18.30 h, al CASTELL DEL CAMBRER, xerrada “Les nostres campanes. Tradicions, llegendes i tocs a Reus i arreu”, una xerrada – conversa per a conèixer anècdotes i tradicions d’aquest símbol reusenc. Amb la participació d’Ezequiel Gort (arxiver i historiador reusenc), Jesús Martínez (campaner de Tarragona i educador de Códol) i Joan Velasco (historiador, campaner reusenc i cap escolta). Amb la col•laboració de Còdol Educació. Activitat organitzada pels Campaners de la ciutat, en motiu del 15è aniversari de l’entitat. AC WC
 
18.00 h, al TEATRE BARTRINA, 21è Festival de dansa Escola Núria Díez, amb l’espectacle de dansa Òpera Diva. Un recorregut per les obres i compositors més representatius a travès de la dansa, música i cant. Preu: 10€. AC WC
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, 2a edició de l’Obrim Somriures. Portes obertes de la Fundació M. Frederic Bara carrer Racona 3-5. Coneixeràs les instal•lacions, veuràs exposats  els treballs dels nens i gaudiràs d’un audiovisual dels nostres programes educatius. Organitzat per la Fundació MFB amb les col•laboracions de la Fundació Reddis i la Fundació Margarita Bocio. 
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, la Bicicleta Solidaria. Tens una bici i no la fas servir? Ens la portes i nosaltres la posarem a punt. Aquella persona que en necessita una la podrà adquirir fent un donatiu del cost de la bicicleta, que servirà per comprar aliments ó productes d’higiene i neteja de primera necessitat. Més informació a www.infobicicamp.org. Organitzat per la Fundació MFB amb la col•laboració de Bicicamp.
 
18.00 h, des de la PLAÇA DEL TEATRE i pel centre de la ciutat, Trobada de nanos del Camp del 2n. Obrim Somriures. La Fundació ja té els seus propis nans: Els nans de Reus de l’Obrim Somriures. Dues parelles fetes pels nostres nens. Per celebrar-ho hem convidat a tot un seguit de colles de nans de les nostres contrades. Amb la participació dels Nanos del Barri de Santa Teresa, el Peret Ganxet de la Jove Cambra, la Blanca i el Fort de l’Urb. Blancafort, els de Riudecanyes, els capgrossos de Vandellòs, els del Morell, els ninets i els capsgrossos de Creixell, els nous nanos de la Fundació Bara, i el Xiquet i la Xiqueta de Reus. Al arribar al Mercadal, presentació del capgrós de l’Amenós. Organitzat per la Fundació M.F.B i la col•laboració de tots els grups i colles participants. 
 
Recorregut: plaça del Teatre, carrers Abadia, Major, Jesús, plaça de les Basses, carrers de la Galera, plaça del Mercadal, carrers Galanes, Pujol, Hospital, Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer de l’Abadia i plaça del Teatre.
 
A partir de les 18.00 h, a diferents llocs de la ciutat, Festival Simfònic, una diada de 130 concerts simultanis i gratuïts realitzats per estudiants d’escoles de música a diferents indrets de Catalunya. Tots els estils musicals hi seran presents, només cal escollir a quin espai voleu anar i quin estil de música voleu escoltar. 18.00 h, al Centre d’Art Cal Massó, Cor gospel Blaus de Mar; a les 18.00 h, al Centre de Lectura, cors i orquestres del Centre de Lectura; a les 18.30 h, al racó de la Palma, Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira Montblanc, i a les 18.30 h, al jardí de la Casa Rull, Escola Municipal de Música Germans Arasa “Els Flarets”. Més informació a www.simfonic.org.
 
20.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, Nit de somriures i màgia, amb les actuacions dels mags Big-Mag i Marathonmàgic amb el seu espectacle Mai deixis de somriure. Organitzat per la Fundació M.F.B i amb la col•laboració dels Mags Big-Mag i Marathonmàgic.
 
20.00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, Concentració de la VII Sortida Nocturna del Grup Motos Clàssiques de Reus. Gaudir de la moto clàssica per les fresques carreteres de les nostres muntanyes fins Prades amb el següent recorregut: Reus, Maspujols, l’Aleixar, Vilaplana, La Mussara, La Febró, Prades (Sopar al restaurant del càmping), Cornudella del Montsant, Alforja, Les Borges del Camp i Reus.
 
 
Diumenge 14
 
11.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, pedalada urbana, si vols provar la bicicleta que has adquirit o la portes de casa, vine i pedalarem. Et pots inscriure a la web www.infobicicamp.org i el dia de la pedalada fer una donació de 2 euros que farem servir per un bany solidari per als nens i nenes del Casal d’Estiu. Organitzat per la Fundació M.F.B i Bicicamp.
 
12.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 5a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a joves de 12 a 17 anys, i ara és el moment en què volen compartir amb tothom el seu esforç. Preu: 3€. AC
 
12.30 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, concert vermut amb motiu dels 35 anys de la Cabra, amb el Oscárboles i dj. 
 
18.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 5a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a adults a partir de 18 anys (1r nivell), i ara és el moment en què volen compartir amb tothom la seva feina. Preu: 3€. AC
 
18.30 h, des de la PLAÇA DEL LLIBERTAT i per el centre de la ciutat, cercavila de la Banda la Verònica.
 
20.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert de violí i orgue positiu a càrrec de Josep M. Manresa Aguió (violí), Josep M. Mas Bonet (orgue), Pablo Taboada Jiménez (orgue), i presentació d’un CD col•lectiu enregistrat a l’orgue històric de Vielha. AC
 
 
Dilluns 15
 
18.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, club llegir el teatre: El carrer Franklin de Lluïsa Cunillé. AC WC
 
19.00 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, projecció del audiovisual “Romania, un encant per descobrir”, a càrrec de Santi Nogués. AC WC
 
21.00 h, a l’aula 3 del GINY, representació del taller “A partir de contes de Slawomir Mrozek”.
 
Dimarts 16
 
18.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, club de lectura B: La Vida era eso, de Carmen Amoraga. AC WC
 
 
Dimecres 17
 
17.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, contes del formiguer, a càrrec de Mas Pintat. AC WC
 
18.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, club de lectura A: Les cròniques del déu coix de Joan Lluís Lluís. AC WC
 
21.00 h, a la sala Hortensi Güell del CENTRE DE LECTURA, escola de teatre: Aula oberta de primer de teatre. AC WC
 
 
Dijous 18
 
De 19.00 a 21.00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Amb l'obertura al públic del refugi antiaeri de la Patacada es recupera un bocí més de la nostra memòria històrica lligada a la Guerra Civil espanyola. El passeig per l'interior del refugi ens posa, encara que sigui només per uns minuts, en la pell de les persones que vivien amb l'angoixa de veure com les bombes que es llançaven des del cel podien arrabassar-los la casa, la feina i, fins i tot, la vida. La visita teatralitzada es fa amb l'acompanyament de l'actor i director Ferran Vidilla. Aforament limitat. Preu: 3€. Venda d'entrades a la Botiga de la Casa Rull a partir del 15 de juny (fins a una hora abans de l'inici de la visita).
 
19.00 h, al TEATRE BARTRINA, concert de fi de curs de l’Escola de Música del Centre de Lectura. AC WC
 
19.00 h, a la sala de projeccions del CENTRE DE LECTURA, club de lectura de novel•la negra: “L’ou d’or”, de Donna Leon. AC WC
 
19.00 h, al MUSEU DE REUS, espai raval de Santa Anna, inauguració de l’exposició “Ferrotips (1856-1880). L’època de l’oest americà.” Col•lecció Llorenç Herrera i Josep M. Ribas -Homenatge a Quinn Jacobson-. AC WC
 
19.30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, projecció de l’audiovisual “Invasió Subtil” de Guillem Latorre. AC WC
 
21.30 h, a CAL MASSÓ, el documental del mes: ‘Bicicletes vs cotxes’, de Fredik Gertten. AC WC
 
 
Divendres 19
 
De 12.00 a 14.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL: Vermut i ràdio amb SERCAT i Ràdio Reus. En directe per tot Catalunya inici de la festa major de Reus amb Espècies Protegides i l’ Hora Camp de Tarragona, i amb l’actuació dels guanyadors del concurs “SERtalents & Vermut Miró”. Hi haurà degustació de Vermut Miró per tots els assitents. AC WC
 
18.00 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, T'agrada viatjar? Vine i explica'ns-ho. AC WC
 
18.30 h, al TEATRE BRAVIUM, concert líric l’alegria de la Sarsuela -antològica - còmica, a càrrec de M. Carme Duran (soprano) i Josep Antón González (tenor), inclòs dins el cicle divendres lírics al Bravium. Preu: 10 € AC
 
De 19.00 a 21.00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Amb l'acompanyament de l'actor i director Ferran Vidilla. Aforament limitat. Preu: 3€. Venda d'entrades a la Botiga de la Casa Rull a partir del 15 de juny (fins a una hora abans de l'inici de la visita).
 
19.30 h, a la Sala d’Actes del CENTRE DE LECTURA, presentació del volum 132 de les Edicions del Centre: “Rutes literàries d’Espais Escrits”. AC WC
 
19.30h, a CAL MASSÓ, projecció de la pel•lícula ‘La Plaga’ (Neus Subirós, 2013) amb la presència del productor Pau Subirós. A les 21.00 h. presentació del llibre ‘El productor accidental’ (Pau Subirós). AC WC
 
20.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, exhibició de dansa, a càrrec de la Jove CIA Dansa Centre de Lectura. AC WC
 
20.00 h, a la sala d’art Vintiquatrena de la GERMANDAT DE SANT ISIDRE I SANTA LLÚCIA, inauguració de l’exposició de quadres “Moments de Festa a Reus”, de Roser Auqé Cabre i Antonio Auqué Coca. AC WC
 
20.00 h, a la PLAÇA EVARIST FÀBREGAS, actuació del Club de Ball Esportiu Wapachá, que ens oferirà una exhibició de balls llatins i estàndard, a càrrec de l’equip de competició, així com el grup de parelles down, incloses les parelles campiones de Catalunya i Espanya. Ho organitza Wapachá i Down Tarragona.
 
20.00 h, al CENTRE CÍVIC LLEVANT, projecció de cinema de muntanya, amb la projecció de dues pel•lícules premiades en el Festival Cicle BBVA de Cinema de Muntanya – Festival de Torelló de la edició 2014. Organitza: Associació Excursionista Catalunya de Reus. AC WC
 
21.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert amb el Cor Ciutat de Tarragona i la Jove Orquestra Intercomarcal. Ens oferiran un programa Mendelssohn amb la interpretació de la "simfonia escocesa” i del salm 42 per a cor i orquestra, amb la participació solista de la soprano Bàrbara Kusa. AC
 
22.00 h, A CAL MASSÓ, concert amb Oski Jah’s (reggae). Entrada inversa (3 euros) AC WC
 
22.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, M80Ràdio &Vermuts Miró presenten: M80 BAND, la millor música en directe de la mà de la banda oficial d’M80ràdio,  l’emissora de la bona música. M80 Band interpretarà èxits i clàssics del pop rock dels 80s i 90s amb un estil propi  i arranjaments soul, funky, R&B i reggae. Un concert que és una festa! 
 
22.00 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. Amb el concurs de Barraques, i els grups El Veïnat (Reggae, Funk, Mestissatge), Green Valley (Reggae, Dancehall) i Zoo (Rap, Electrònica). AC WC
 
 
Dissabte 20
 
Durant tot el dia, a la PLAÇA D'EVARIST FÀBREGAS, Irasshai Cosplay Contest. L'Associació Juvenil Irasshai oferirà un seguit d'activitats basades en el cosplay, disfresses que representen fidelment personatges de ficció. Durant tot el dia hi haurà concursos de disfresses, conferències i activitats relacionades amb el tema. Durant el matí es realitzarà el concurs infantil de disfresses i, a la tarda, el d'adults.
 
11.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE i al CAMPANAR, vermut cultural. 
 
11.00 h, vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. 
 
12.00 h, a la PLAÇA DEL DR. SABATER, davant de la Casa Rull, concert de bandes amb la Banda Juvenil de la corporació musical de la Pobla de Vallbona, dirigida per Miguel A. Gálvez de la Hoz. Ens oferiran obres de Steven Reineke, Ferrer Ferran, Johan de Meij... entre d’altres i la Banda Simfònica de Reus, dirigida per Ramon Reverté. 
 
12.00 h, pel CENTRE DE LA CIUTAT, cercavila amb el grup Reusamba. 
 
12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural (tots els dissabtes durant l’estiu). Més informació pàgina xxx
 
De 12.00 a 14.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, festa del “Vermut de Reus”. Degustació de vermut Miró i aperitiu de patates i olives a preu simbòlic, amb animació musical. Organitza: Amics del Vermut de Reus. Col•labora: Reus Promoció i Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus. Patrocina: Vermuts Miró.
 
12.00 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, T'agrada viatjar? Vine i explica'ns-ho. AC WC
 
De 12.00 a 20.00 h, a CAL MASSÓ, 1ª Fira del Disc Independent + Showcase Philatelia Records amb Islandia Nunca Quema, Transistor Eye i Caustic Roll Dave entre d’altres. Entrada lliure. AC WC
 
13.00 h, al pati del GINY, representació del taller “Volporone el malalt, un cas fatal”, taller de comèdia a partir del text de Ben Jonson “Volporone o la guineu”.
 
13.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de rock n’ blues amb Pardo, que ens presentarà el seu darrer treball Let it stay. AC WC
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Sant Pere. La Colla Local, els Xiquets de Reus portaran les seves millors construccions a plaça i ho faran acompanyats de dues colles de nivell com són els Capgrossos de Mataró i els Castellers de la Vila de Gràcia. Folres i castells de gamma alta assegurats!
 
18.00 h, des de la CASA RULL, cercavila pel centre de la ciutat de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. La banda realitzarà una exhibició a la Plaça de Prim.
 
De 19.00 a 21.00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Amb l'acompanyament de l'actor i director Ferran Vidilla. Aforament limitat. Preu: 3€. Venda d'entrades a la Botiga de la Casa Rull a partir del 15 de juny (fins a una hora abans de l'inici de la visita).
 
19.45 h, a la PRIORAL DE SANT PERE i al CAMPANAR, vermut cultural. Més informació pàgina xxx
 
20.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició de balls de saló, a càrrec de Basic Escola de Ball, amb la participació dels grups de ball de l’escola, les parelles de competició, grup de ball infantil i dels 3 vegades sotscampions d’Espanya de professionals llatí Roger Casasanpere i Elisabet Alonso.
 
20.30 h, al TEATRE FORTUNY, festival de final de curs de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis Fraga. AC WC
 
22.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Danses de Creació, 14a edició. Espectacle de dansa catalana escènica d’arrel tradicional, amb la participació de l’Esbart Maragall de Barcelona, dirigit per Enric Martínez, i l’Esbart Reus Dansa, dirigit per Ricard Roig. Les creacions coreogràfiques més actuals de diferents mestres del país es troben per la Festa Major.
 
23.00 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major, els finalistes del concurs Reussona 2015, 17è Concurs de Música Jove: Anna d’Ivory (Tarragona, pop), The Krav Maga (Reus, Rock amb influències psicodèliques, pop i progressives), Terra Ferma (Reus, Ska, Regae i Rumba) i amb els grups Ebri Knight (Folk Punk Català) i Alquimia (Rock-Metal). AC WC
 
 
Diumenge 21
 
09.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, I Concentració de motos Reddis, concentració i exposició de motos Reddis fabricades a Reus, a càrrec del Grup Motos Clàssiques de Reus. Posteriorment, recorregut pels carrers del centre de la ciutat.
 
De 9.00 a 10.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, concentració i posterior sortida del XIX Ral•ly Cotxes Històrics Costa Daurada. Organitza: Biela Club 600 Clàssics Històrics de Reus.
 
12.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 5a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a joves de 12 a 17 anys, i ara és el moment en què volen compartir amb tothom el seu esforç. Preu: 3€. AC
 
16.30 h, al TEATRE FORTUNY, festival de final de curs de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis Fraga. AC WC
 
18.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 5a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a adults a partir de 18 anys (1r. i 2n nivell), i ara és el moment en què volen compartir amb tothom la seva feina. Preu: 3€. AC 
 
18.00 h, a l’auditori “Sala Santa Llúcia” de la GERMANDAT DE SANT ISIDRE I SANTA LLÚCIA, representació de l’obra “Berenàveu a les fosques”, a càrrec del grup de teatre “Atenea” de Tarragona. Obra estrenada fa uns mesos al Teatre Metròpoli. AC WC
 
18.30 h, des de la CASA RULL i pel centre de la ciutat, cercavila del Ball de Pastorets amb motiu del seu 5è aniversari, acompanyats pel Ball de Pastorets petit.
 
19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, 54è concurs de colles sardanistes, enguany puntuable per al Campionat de Catalunya de colles Juvenils, i per al campionat Territorial de les comarques Tarragonines i Lliure. Al final sardanes per al públic. Organitza i coordina el Patronat Sardanista de Reus, amb l’actuació de la Cobla Reus Jove. WC
 
20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert, amb el Cor Cal•líope i Barroc Ensemble. Ens oferiran en la primera part obres del barroc anglès per a cor femení tant a capella com amb instruments còpies de l’època. La segona part estarà integrada per àries i fragments d’òperes barroques i el Glòria de Vivaldi, tot amb la prticipació solista del contratenor Marc Guerris i la soprano Maria Pujades. AC
 
20.00 h, al TEATRE FORTUNY, festival de final de curs de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis Fraga. AC WC
 
21.15 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. Amb la final de Reussona 2015, 17è Concurs de Música Jove amb els grups Mass Is Like (Reus, Soul, R&B, Nu Soul, Rap), La Reina del Black Jack (Mora La Nova, Flix, Tarragona, Rock), Roba Estesa (Cambrils, Folk, rumba, música d’autor i música tradicional), i els grups Pirat’s Sound Sistema (Reggae, Dancehall, Rap I Drum’n’bass) i Dr. Prats (Festa Fusió). AC WC
 
 
Dilluns 22
 
17.00, 18.30, 20.00 i 21.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Comèdia de l’Art, a càrrec dels alumnes de 2n d’interpretació de l’ESAD.
 
18.00 h, a la PLAÇA DE MAS IGLESIAS, Contes a les places, amb la Biblioteca Central Xavier Amorós, el Centre de Normalització Lingüística de Reus.
 
18.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, club de poesia. AC WC
 
19.00 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, jornada tècnica “Implicacions econòmiques d’una eventual Catalunya Independent” Organitza CREIP URV. AC WC
 
19.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 5a Mostra de Teatre dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món”. El grup reusenc les artistes locals ha realitzat del setembre al febrer uns cursos de teatre adreçats a joves de 12 a 17 anys i majors de 18 anys 2n nivell, i ara és el moment en què volen compartir amb tothom el seu esforç. Preu: 3€. AC 
 
19.30 h, a LA PALMA, assaig del Seguici Festiu de la ciutat. Els diferents elements del Seguici Festiu faran el darrer assaig abans de les festes. Amb l’acompanyament musical de la Banda de la Festa Major, obert a tothom. Col•labora: Borges AC WC
 
 
Dimarts 23 - EL FOC DE SANT JOAN
 
17.30 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, recepció del Foc del Canigó i homenatge a la senyera. Per 42ena vegada, el Patronat Sardanista iniciarà el primer recorregut de la torxa de la flama des del Santuari al camí de Tarragona per l’avinguda Sant Bernat Calbó.
 
17.45 h, des del CAMÍ DE TARRAGONA, inici del recorregut del Foc del Canigó, portat amb relleus els nens i nenes de l’escola Joan Rebull, que recorreran el tomb de ravals fins a la plaça de la Llibertat. Recorregut: Riera d'Aragó, plaça de la Sang, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer Salvador Espriu, carrer Amargura i plaça de la Llibertat.
 
18.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, arribada del Foc del Canigó des del camí de Tarragona i encesa del peveter, acte seguit els alumnes i públic podran ballar la sardana El País a l’Escola, de Carles Santiago. WC
 
18.00 h, al CAMPANAR, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera de Reus. 
 
18.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Gegant Carrasclet amb motiu de la Diada dels Països Catalans. 
 
18.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ballada de sardanes amb la Cobla Reus. Com cada any, els petits portadors de la Flama ballaran la primera sardana de la tarda. WC
 
21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, encesa de la foguera de Sant Joan, a càrrec del cap de colla de la colla de Diables de Reus, Roger de la Cruz. WC
 
22.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, Cercavila de Foc de la Nit de Sant Joan, amb la participació dels Bous de Foc, el Ball de Diables, el Ball de Diables Infantil, el Drac, el Drac Petit, la Cabra Petita, la Víbria i la Cabra. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer d’Aleus, carrer de Donotea, carrer del Vidre i plaça del Mercadal.
 
22.45 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. Amb el concurs de Barraques i els grups Crisix (Thrash Metal), Boikot (Punk Rock), i Atupa (Hip Hop). A la mitja part actuació de la Vedella de foc que omplirà la nit més curta de l’any amb espurnes foc i fum. AC WC
 
 
Dimecres 24 - EL PREGÓ
 
18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle de titelles amb “Z, les aventures del Zorro”. Història i aventures d’un personatge famós a l’imaginari popular, que defensa el poble amb la seva intel•ligència i les seves habilitats d’espadatxí.
 
18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa! 
 
18.30 h, a la PLAÇA DE PRIM, actuació de l’Esbart Santa Llúcia, que ens oferirà una exhibició de dansa tradicional catalana. 
 
19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE de la ciutat, cercavila del Bou de Reus amb motiu de la Diada dels Països Catalans.
 
19.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades dels Gegants i la Mulassa com a inici de la festa de la ciutat, amb l’acompanyament musical de Metralla.
 
20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, Pregó de la Festa Major, a càrrec de a càrrec de Josep M. Ribas Prous, artista fotògraf. En finalitzar, lliurament del Tro de Festa 2015. AU AC WC
 
Quan acabi el pregó, el pregoner farà la crida a la festa, des del balcó de l’Ajuntament, amb l’acompanyament musical dels Ministrers de Reus. Llavors s’encendrà la primera TRONADA. Seguidament, des del Campanar, Toc General anunciant l’inici de la Festa Major.
 
Durant el pregó es repartirà la postal de la Festa Major, número 34, protagonitzada en aquesta ocasió pels Bous de Foc.
 
En finalitzar la Tronada, el pregoner iniciarà la cercavila del masclet, amb el primer tast, des de la PLAÇA DEL MERCADAL. Novament, la cercavila agafa el caire de seguici amb la participació de diversos elements festius i diferents acompanyaments musicals, com Xim Xim Mig Grau i el Bandsonats. El masclet no es repartirà gratuïtament, sinó que es podrà comprar als establiments durant tots els dies de la festa. 
 
21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, mostra de hip-hop al carrer, a càrrec dels grups d’aquesta especialitat de les diferents escoles de dansa que formen la Coordinadora de Dansa de Reus i actruació del grup Brodas Bros - Solo 2, duet de Pol i Lluc Fruitós que planteja la complicitat entre germans, sense establir límits entre el hip-hop i la dansa contemporània. WC
 
21.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, tradicional concert de  Festa Major de l’Orfeó Reusenc. Ens oferirà un repertori de diferents estils i autors. AC 
 
22.00 h, a LA PALMA, XVII Trobada d’Havaneres, amb l’actuació dels grups de la ciutat Arrels de Canya Dolça i Balandra. Degustació de rom cremat per a tothom. AC WC 
 
 
Dijous 25
 
De 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h, al GAUDÍ CENTRE, jornada de portes obertes, descobriu el nou espai expositiu “Gaudí el Modernisme de Reus”. Per a tots els ciutadans, amb motiu de l’aniversari del naixement d’Antoni Gaudí! Imprescindible reserva prèvia al telèfon del Gaudí Centre, 977 010 670. AC WC
 
13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb Els Ganxets, grallers del Baix Camp. El grup anomenat per als amics, "ganxitus ", celebrem el nostre 25e aniversari. Venim carregats d'experiència i noves propostes. Volem fer un repàs musical de tots aquests anys viatjant pel món de la gralla i el timbal, i és per això que hem escollit el repertori més refrescant possible. Us volem convidar a un vermut amb: olives, sorpreses i Ganxitus!! AC WC
 
18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa.
 
18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, concert amb Macedònia. La tercera generació de fruites ens presenta el seu tercer disc El món és per als valents, el 13è de la filmografia de la banda juvenil des que va néixer el 2003, un treball envoltat de força i coratge, ple de cançons que animen a viure, a lluitar i a plantar cara a les pors, rock amb elements de pop i algunes bases electròniques.
 
18.30 h, al CASAL DESPERTAFERRO, al carrer Martí Napolità 7, acte d’entrega de la Gorra de portador i la Cagarada del Bou, no us perdeu aquest acte nou i divertit.
 
19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert musical a càrrec de l’Orquestra Internacional Selvatana, que ens oferirà un ampli ventall de peces clàssiques i un gran espectacle. WC
 
19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, correbars del Bou de Reus, amb la banda Bandsonats que acompanyaràn els gegants de Botarell, el gegant de Horts de Miró i els gegants de l’Institut Pere Mata, que aniran pels carrers Santa Anna, carrer Galanes, plaça del Mercadal, carrer Monterols, plaça Prim, carrer Sant Llorenç, plaça Prim, carrer Llovera, carrer de la Lleona, carrer Llovera, raval Santa Anna, carrer del Vidre, carrer Donotea, carrer d’Aleus, carrer d’en Vilar, carrer Rosich i finalitzant al carrer d’en Vilar, on es procedirà al descobriment d’una placa que recorda, en aquest indret, l’antic nom del carrer del Bou.
 
19.00 h, al PARC DEL MAS VILANOVA, acte de cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua. Amb la participació de l'alumnat i el voluntariat es farà un recorregut per quatre autors de diferents punts dels Països Catalans dels quals enguany se celebra l'aniversari: Ramon Muntaner, Ovidi Montllor, Guillem d'Efak i Manuel de Pedrolo. Ho organitza: Centre de Normalització Lingüística. AC WC
 
19.30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, mostra de Cinema Occitan. AC WC
 
20.00 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, presentació del llibre ABZ de Reus, de M. Àngels Ollé Romeu i Pere Prats Sobrepere, un llibre que recull la fisonomia de Reus en mil paraules. AC WC
 
21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu: L’homenatge! Recordant al Jaume Amenós. Seguint els passos de l’emblemàtic president del Teatre i aprofitant per retre-li un homenatge el Bravium Teatre ens ofereix un espectacle amb la participació de diferents artistes i disciplines..., Amb la col•laboració de DOP Siurana. AC WC
 
22.00 h, la PLAÇA DEL MERCADAL, gran concert amb Els Catarres, que ens presentaran el seu darrer treball 'Big Bang', un disc on el grup recrea el seu el seu propi univers vital, un concert amb un directe espectacular. 
 
22.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ball de gala amb l’Orquestra Internacional Selvatana. Aquesta formació de Cassà de la Selva, que ja té 100 anys d'experiència, segueix assolint èxits en cada actuació, un gran espectacle que ens portarà en un viatge musical de tots els temps. WC
 
 
Divendres 26 - ELS CÓSSOS
 
13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut, amb els Sonadors de Son Camaró, que ens presentaran el segon treball, “A la Conquesta de l'Espai”. Aquest grup menorquí, compost per quatre músics amb reconeguda experiència, combina la bona música, la frescor de la posada en escena i l’humor que impregnen cadascuna de les interpretacions. AC WC
 
De 17.30 a 19.30 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, Aixeca el teu gegant. La Colla Gegantera us ofereix la possibilitat de posar-vos sota un gegant i aixecar-lo. Donatiu d'1 euro que es destinarà a accions solidàries.
 
De 17.30 a 19.30 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, Dóna el teu xumet a la Mulassa! Si ja ets gran i vols deixar el teu xumet en bones mans, aprofita-ho i dóna-li a la Mulassa. Organitza: Colla Gegantera.
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, inici de la ruta del Grup Modernista de Reus. Més informació pàgina xxx
 
18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa!
 
18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle d’animació infantil amb “Pirates de Secà”. El grup d’animació Xip Xap ens presenta cinc pirates, que et faran aprendre el crit pirata, mantejar als que s’han cruspit el rom, ballar totes les danses que toquen i una lluita amb confetti.
 
18.30 h, al balcó de la CASA RULL, penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí, amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament Homosexual. A les 19.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, lectura teatralitzada del manifest a càrrec de Karme González. Organitza: Col•lectiu H2O, Gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals del Camp de Tarragona.
 
19.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.
 
De 19.00 a 21.00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Amb l'acompanyament de l'actor i director Ferran Vidilla. Aforament limitat. Preu: 3€. Venda d'entrades a la Botiga de la Casa Rull a partir del 15 de juny (fins a una hora abans de l'inici de la visita).
 
20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, els Cóssos, cinquè torneig de jocs tradicionals entre equips dels elements festius de la ciutat. Els jocs que formaran part de la competició són les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes, el pal ensabonat. D’aquesta manera, Reus recupera i crea les curses o cóssos, un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX.
 
20.00 h, a la sala Fortuny del CENTRE DE LECTURA, inauguració de l’exposició “Mar i Cel”, pintures de Mercè Bessó. AC WC
 
De les 20.00 a les 2.00 h, al CARRER SANT LLORENÇ, mercadet d'intercanvi, música i concerts amb TGNswing (a ballar swing), Wanderson (música brasilera "pagode") i Sardina's Golden Rule (funk, soul, rock). Per segon any consecutiu des de l'Associació Reggus dinamitzen aquesta zona del barri del Carme amb la col•laboració de veïns i establiments.
 
21.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del Cor Mestral i Ensemble Instrumental. Interpretaran la “Missa tango” de Martin Palmeri composada el 1996. Amb la participació solista de la mezzosoprano Tànit Bono. AC
 
21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu: L’homenatge! Recordant al Jaume Amenós. Seguint els passos de l’emblemàtic president del Teatre i aprofitant per retre-li un homenatge el Bravium Teatre ens ofereix un espectacle amb la participació de diferents artistes i disciplines..., Amb la col•laboració de DOP Siurana. AC WC
 
22.00 h, a CAL MASSÓ, concert amb Vintage (versions pop/rock). Entrada inversa (3 euros) AC WC
 
22.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, humor, màgia, ball i música a La Revista. Enguany, amb l’espectacle Yo también llevo coleta, amb
el seu ballet Internacional, l'humorista Luis Calderón i  l'humorista Victor, el cantant Mario de la Vega, i la vedette Mili  a part d'espectacles de circ del artista internacional Stankov. I tot sota la direcció de Renier Iglesias. Una revista per gaudir del millor cabaret del moment. WC
 
23.30 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida de La nit de fer l’Indiu. L’Àliga i els gegants Indis pujaran en cercavila fins al "Campanaret" per recollir l'element convidat d’aquest nou acte organitzat per la Colla Gegantera i CRAC. Aquest any serà la Mulassa, ja que celebra el seu 290è aniversari.
 
00.00 h, inici de la cercavila de La nit de fer l'Indiu, passant pel carrer Llovera, plaça de Prim, carrer Monterols, plaça del Mercadal i Ajuntament. Per acabar la nit, ball de gralles a càrrec de el Ganxets, grallers del Baix Camp i Canya d’Or.
 
 
Dissabte 27 - LA FESTA MAJOR PETITA
 
10.00 h, vermut cultural. Ruta pictoricoliterària Mir-Manent. 
 
De 10.30 a 13.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Farcell de jocs tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s’ho passaran d’allò més bé. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja boles, baldufes, anelles, joc de la granota i molts més.
 
11.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE i al CAMPANAR, vermut cultural. 
 
11.30 h, vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. 
 
12.00 h, l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural a (tots els dissabtes durant l’estiu). 
 
De 12.00 a 14.00 h, a la PLAÇA EVARIST FÀBREGAS, musclada popular, organitzada per Down Tarragona amb la finalitat de recollir fons per al viatge i participar a la competició internacional en l’Open de Ball Esportiu Inclusiu a Holanda.
 
De 12.00 a 20.00 h, a la PLAÇA DELS ARGENTERS, vermutada, amb l’electro-vermut de Reus, música, vermut i dinar amb els dj’s Pete_M, Juan Queija, Samuel eMe i Llambrik. Ho organitza l’Associació Vermuts i Rialles.
 
13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb el grup Mel i Mató, amb un directe contundent i un so de banda clàssic, ens oferiran cançons del cantautor Xavi Picarols que l’han acompanyat al llarg de la seva trajectòria, temes clàssics de tots els temps, altres temes que hem composat últimament i cançons del musical Mare meva! AC WC
 
De 17.00 a 20.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Farcell de jocs tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s’ho passaran d’allò més bé. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja boles, baldufes, anelles, joc de la granota i molts més.
 
17.30 h, a l’INSTITUT PERE MATA, presentació i bateig del nou gegant del centre. L’acte tindrà lloc a la capella i seguidament es farà una cercavila. Posteriorment el gegant romandrà al pavelló dels Distingits, perquè tothom el pugui veure. El gegant ha estat possible gràcies a la col•laboració l’Institut Pere Mata.
 
18.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila del Seguici Petit, amb la participació del Ball de Diables Infantil, el Drac petit, la Cucafera petita, els Nanos petits, la Mulasseta, els Vitxets, els Moros i Indis petits, el Ball de Pastorets petits, el Ball de Cercolets petits, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Prims petits, el Ball de Valencianets, El Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanetes, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus i la Banda de Música del Pare Manyanet. 
 
Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.
 
18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.
 
De 19.00 a 21.00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Amb l'acompanyament de l'actor i director Ferran Vidilla. Aforament limitat. Preu: 3€. Venda d'entrades a la Botiga de la Casa Rull a partir del 15 de juny (fins a una hora abans de l'inici de la visita).
 
19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 19.30 h a la plaça Sant Miquel, a les 20.15 h al carrer Martí Napolità, a les 21.00 h al jardí de la Casa Rull i a les 21.45 h al carrer del Vidre.
 
19.45 h, a la PRIORAL DE SANT PERE i al CAMPANAR, vermut cultural.
 
20.00 h, a l’auditori “Sala Santa Llúcia” de la GERMANDAT DE SANT ISIDRE I SANTA LLÚCIA, representació de “Trip-Tic”, a càrrec de la companyia de teatre “El Trole” de Reus. AC WC
 
21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu: L’homenatge! Recordant al Jaume Amenós. Seguint els passos de l’emblemàtic president del Teatre i aprofitant per retre-li un homenatge el Bravium Teatre ens ofereix un espectacle amb la participació de diferents artistes i disciplines..., Amb la col•laboració de DOP Siurana. AC WC
 
21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició de dansa a càrrec de les escoles que formen la coordinadora de Dansa de Reus: Artis-Fraga, Centre de Lectura i Núria Díez. WC
 
22.00 h, a la PLAÇA ANTON BORRELL, actuació de Sax Ars Band, una big band de Reus formada per un grup d'amics afeccionats i estudiants amb inquietuds que interpreten jazz, blues i swing. Està integrat per vint-i-un saxos de diferents tonalitats, piano, contrabaix, percussió, guitarra i director, creant així una formació musical ben original, tant per la seva composició com pel seu esperit formatiu i didàctic.  WC
 
22.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major, i ball de revetlla a càrrec de l’Orfeó Reusenc. Coordina: Bou de Reus i Casal Despertaferro. Col•labora: Arròs Montsià, Casa Borrull, Cal Pere Fruites i Verdures i Forn Cabré.
 
00.30 h, al FOSSAR VELL, als peus del campanar, segon descens celestial d’un fill il•lustre de la ciutat per començar El tomet de Sant Ganxet. Recorregut al voltant de la Prioral amb l’acompanyament musical de Bandsonats i Tocabemolls. Per acabar concert de Festa Major a càrrec del grup Metralla. No t’oblidis el Mocador! Organitza: Tronats de Reus.
 
 
Diumenge 28 - LA VIGÍLIA / LES COMPLETES
 
9.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia.
 
9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida de la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l’Àliga per recórrer els carrers i places de la ciutat. 
 
D’11.00 a 13.00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus. 
 
12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat.
 
De 12.00 a 15.00 h, al FOSSAR VELL, Vermut de Campanades, de la mà de Perejil's Sonds arriba enguany amb la proposta de la Manero Sound System, un format reduït de la mítica banda Fundación Tony Manero. La sessió de Dj de Miguelito Superstar amb la música en directe de Lalo López a la guitarra i Marçal Muñoz a la trompeta és una sessió de música disco-funk que recull tant els grans clàssics com remixes de temes de la Fundación Tony Manero i el resultat és realment festiu i molt visual. I tot això regat amb el vermut i el bon ambient d'aquesta activitat cultural de Perejil's Sounds.
 
13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb La Banda de la Festa Major. Versions de peces musicals del nostre Seguici portades a l’escenari amb una orquestra de músics locals i una posada en escena original i desenfadada. Col•labora: Vermuts Miró. AC WC
17.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa. 
 
17.00 h, des de l’AJUNTAMENT, cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga.
 
18.00 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Lleó. 
 
18.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 18.30 h a la plaça de David Constantí, a les 19.15 h a la plaça de Sant Miquel i a les 20.00 h al carrer del Vidre.
 
De 19.00 a 21.00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Amb l'acompanyament de l'actor i director Ferran Vidilla. Aforament limitat. Preu: 3€. Venda d'entrades a la Botiga de la Casa Rull a partir del 15 de juny (fins a una hora abans de l'inici de la visita).
 
20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, ens oferiran els seus balls, danses i castells. 
 
20.15 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu. 
 
Simultàniament, des del CAMPANAR, Toc de Festa. 
 
20.45 h, a la PORTA DE L’AJUNTAMENT, Ball Solemne Curt de l’Àliga de Reus com a salutació a les autoritats.
 
21.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporació Municipal. També hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits pels macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus. 
 
21.15 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici de Completes. Obertura de l'arca de l'altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l'urna, les guarden el prior, l’alcalde i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebració es podran escoltar els Goigs de Sant Pere, amb l'acompanyament musical de l'orgue de la Prioral. AC
 
Tot seguit, tornada del Seguici i tradicional pilar caminant de la Colla Castellera dels Xiquets de Reus, des de la Prioral fins a la porta de l'Ajuntament. La festa continuarà amb les ballades dels Gegants i del Bestiari.
 
Quan finalitzin les ballades, l’alcalde, des del balcó de l’Ajuntament, mostrarà un mocador blanc per indicar l’encesa de la TRONADA. A continuació, tindrà lloc un castell de focs plantat al mig de la plaça, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat, més artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis.
 
Un cop acabada l’anada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pels Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro, al carrer de Rosich i al carrer de Martí Napolità.  Sopar d’amanida i fideuà, postres, aigua i vi. Venda de tiquets al bar 3d9, Taverna Despertaferro, Fil i Cotó o a la Llibreria Gaudí per 10€ (8€ anticipada).
 
24.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, gran revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Nova Saturn.  Gran qualitat musical i tècnica, amb una posada en escena espectacular. Una proposta musical de gran qualitat, rica en estils i variada de repertori, ball de saló modern i els clàssics de sempre que no poden faltar. WC
 
24.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb la Ghetto Orchestra. Formada per músics joves de casa nostra, ens oferiran un espectacle ple de música, festa i molt de ritme. Durant la nit hi hauran dues mitges parts que amanitzarà la Bandarra Street Orquestra, música per no parar de ballar durant tota la nit! WC
 
24.00 h, a LA PALMA, 24a Nit de Marxa. Enguany actuaran els grups Exèrcit d’Alliberament Musical, Caribbean Dandy, Satriale’s i Di Farm All Stars. AC WC
 
 
Dilluns 29 - SANT PERE
 
7.00 h, pel NUCLI ANTIC, tradicionals matinades, a càrrec dels diferents grups de grallers de la ciutat i matinades tronades, a càrrec de membres i tabalers del Ball de Diables. A partir de les 8.00 h, matinades del Cos de Bastoners veterans de l’Orfeó Reusenc i de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia; i el Ball de Pere Joan Barceló amb les matinades galejades.
 
8.00 h, a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla. Enguany, després de la revetlla i per encarar el dia de Sant Pere amb força, podreu anar a esmorzar als següents establiments, entre d’altres: Bar 3d9, Bar Americà, Bar Bon Mar, Bar Campus, El Celler del Padrí, Mesón del Roser, Casa Coder i Restaurant 158.
 
9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, 29 avisos pirotècnics per despertar Reus.
 
9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i des de l’AJUNTAMENT sortida dels Gegants per recórrer els carrers i les places de la ciutat.
 
De 9.30 a 14.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, restarà oberta per a la veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte. AC
 
A les 10.00 h i a les 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.  AC
 
De 10.00 a 12.30 h, al CAMPANAR, visites al campanar a càrrec dels Campaners. Entrada per estricte ordre de cua. Preu: 1€/persona. El pagament s’ha de fer en efectiu a l’entrada del Campanar. Es prega entregar l’import exacte.
 
10.30 h, a la PLAÇA MERCADAL, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.
 
11.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, TRONADA i actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat. Prèviament a l’actuació de lluïment del seguici, podrem gaudir del “bou enflocat”, una antiga tradició de Reus i de diversos punts d’Europa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes en motiu d’una festa assenyalada.
 
13.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, quan finalitzi el Seguici, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana volen fer, un any més, la seva millor actuació en solitari i portaran a plaça el tradicional pilar al balcó. Un any més l’ajuda de tota la ciutat serà benvinguda per fer realitat els castells de la colla.
 
17.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i anada a l’Ofici de les autoritats municipals en corporació, acompanyades dels grups festius de la ciutat.
 
18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, solemne missa concelebrada, presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol Balcells, assistit per la Comunitat de Preveres de la ciutat, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc i l'orgue de la Prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la Prioral, l’Àliga farà el seu Ball Solemne Curt. AC
 
18.45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del Seguici dels grups festius de la ciutat.
 
19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESSÓ SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere, els Ministrers de la Ciutat, la bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el Toc General i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera TRONADA de la Festa Major.
 
A continuació, la imatge de Sant Pere es dirigirà cap a la Prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada aèria. Un cop la imatge torni a l’urna de l’altar major de la Prioral, es procedirà a guardar-la amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i, antigament, el síndic de la comunitat de preveres, fins a l’any vinent. 
 
En acabar, tornada festiva a la PLAÇA DEL MERCADAL. Últimes ballades, encesa de la Víbria i el Drac, carretillada de Sant Pere a càrrec del Ball de Diables i mostra piromusical, que posarà punt i final a la festa de Sant Pere d’enguany.
 
 
Dimecres 1
 
21.00 h, al TEATRE BARTRINA, taller de final de curs de l’Escola de Teatre del Centre de Lectura, amb la representació de La bona persona de Sezuan. AC WC
 
 
Dijous 2
 
21.30 h, a CAL MASSÓ, concert inaugural del 25è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants, amb ATOMIC LEOPARDS (CAT) Preu: 5€ amb consumició mínima. AC WC
 
 
Divendres 3
 
De 18.00 a 22.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, 6a edició de Mercreart, un mercat de suport a nous creadors, dissenyadors de moda, artistes gràfics, visuals... Un mercat obert a tots els públics, on tindrem la possibilitat d'aconseguir productes que no trobarem al comerç convencional i una relació directa amb els creadors. En paral•lel al mercat, hi haurà vermut, concerts, DJs, i moltes altres activitats. Més informació a www.perejils.com.
 
19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, Biciblues, inclòs dins els actes del 25è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants.
 
19.00 h, des de LA PALMA i pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila a càrrec de Stromboli Jazz Band (CAT), inclòs dins el 25è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants.
 
22.30 h, a LA PALMA, 25è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants, amb l’actuació de Big Mamma & Riki Sabatés Blues Band (CAT), i Virgil & The Acelerators (Regne Unit). Preu: 12€; socis TR3SC, 10€; socis AMCA, gratuït. Abonament 4 dies:25€ AC WC
 
 
Dissabte 4
 
10.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, trobada de vespes i lambretes fabricades anteriorment al 1959 i celebració dels 60 anys de la fundació de l’entitat Vespa Club Reus 29/655.
 
De 10.00 a 15.00 h i de 18.00 a 22.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, 6a edició de Mercreart, un mercat de suport a nous creadors, dissenyadors de moda, artistes gràfics, visuals... Un mercat obert a tots els públics, on tindrem la possibilitat d'aconseguir productes que no trobarem al comerç convencional i una relació directa amb els creadors. En paral•lel al mercat, hi haurà vermut, concerts, DJs, i moltes altres activitats. Més informació a www.perejils.com.
 
11.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE i al CAMPANAR, vermut cultural. 
 
11.30 h, vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. 
 
12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural (tots els dissabtes durant l’estiu). 
 
19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, Biciblues, inclòs dins els actes del 25è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants.
 
19.00 h, des de LA PALMA i pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila a càrrec de Stromboli Jazz Band (CAT), inclòs dins el 25è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants.
 
19.45 h, a la PRIORAL DE SANT PERE i al CAMPANAR, vermut cultural. 
 
20.00 h, al PASSEIG COMERCIAL EL PALLOL, 25è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants, amb el grup The Blues Tones (CAT)
 
22.30 h, a LA PALMA, 25è Festival Reus Blues i d’altres espècies picants. Amb l’actuació de Fu Manchu Jazz Servants (CAT) i The Ladies of the Blues: Kyla Brox Band & Fiona Boyes (Regne Unit/Australia). Preu: 12€; socis TR3SC, 10€; socis AMCA, gratuït. Preu abonament 4 dies: 25€ AC WC
 
 
Diumenge 5
 
De 17.00 a 19.00 h, al CAMPANAR, Visites al campanar a càrrec dels Campaners. Entrada per estricte ordre de cua. Preu: 1€/persona. El pagament s’ha de fer en efectiu a l’entrada del Campanar. Es prega entregar l’import exacte.
 
18.00 h, al TEATRE BARTRINA, cloenda del cicle Reus a 4 Bandes, amb el concert de les bandes de la ciutat: Pare Manyanet i Simfònica de Reus. Ho organitza: Banda Simfònica de Reus. Preu: 8€/5 € AC WC
 
18.30 h, a la URBANITZACIÓ BLANCAFORT, VII Mostra d’Elements Festius. Cercavila amb la participació dels Nans de Riudecanyes, els Capgrossos de Vandellòs, el Gegant Avi Joan de l’Esplai Fem-nos Amics, els Nanos del barri de Santa Teresa, els Nanos de la Fundació Bara, els gegants Esmerri del Creixell, el Falcó i la Sança d’Ascó, el gegant Primet, el Magí i la Tecla, gegants del passeig Torroja de Tarragona, la mascota En Campi de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, els Nanos “la Blanca” i “el Fort” i el Drac de Blancafort. Cercavila de tots els grups i berenar.
 
20.00 h, al RACÓ DE LA PALMA, 25è Festival Reus Blues i d’altres espècies picants amb actuació de Sweet Marta & The Bluesworkers (CAT) Preu: 6 € amb consumició mínima, socis AMCA, gratuït. Abonament 4 dies: 25 €  AC WC
 
 
 
ALTRES ACTIVITATS
 
El dia 5 de juny les 19.00 h; el dies 6 i 7 a les 11.30 i 19.00h; el dia 20 de juny a les 11.00 h i el dia 4 de juliol a les 11.30H
 
Vermut cultural. Ruta Reus bressol del Vermut. Un passeig acompanyats de l’aroma i el gust d’aquell “Reus, París i Londres” que va esdevenir la capital del vermut. Coneixerem els llocs emblemàtics que ens n’expliquen la història i tastarem el gust inconfusible del vermut de Reus. Imprescindible reserva prèvia online a: www.codoleducacio.com +info: tel 977 327 362 . Amb la col•laboració de Vermuts Miró i la Cambra Reus i el suport de l’Ajuntament de Reus, Cal Massó, Cal Rofes i Museu del Vermut.
 
Els dies 6 i 27 de juny a les 10.00 h
 
Vermut cultural. Ruta pictoricoliterària Mir-Manent. Un passeig amb els sentits de la natura a l’art. Descobrirem els paisatges que van ser la inspiració de Joaquim Mir i de Marià Manent en la seva estada a les nostres contrades. Imprescindible reserva prèvia online a: www.codoleducacio.com +info: tel 977 327 362. Amb la col•laboració de Vermuts Miró.  
 
Els dies 20 i 27 de juny i 4 de juliol a les 11.00 h i a les 19.45 h
 
Vermut cultural a la Prioral de Sant Pere i el campanar. Una magnífica descoberta per a públic familiar i públic general. Imprescindible reserva prèvia online a: www.codoleducacio.com +info: tel 977 327 362. Amb la col•laboració de la Fundació Privada Reddis i el suport de la Prioral de Sant Pere de Reus, l’Ajuntament de Reus i Vermuts Miró.
els dies 20 i 27 de juny i 4 de juliol a les 12.00 h
Vermut cultural a l’INSTITUT PERE MATA (tots els dissabtes durant l’estiu). Visita teatralitzada, concert i vermut. Per a públic general. Imprescindible reserva prèvia online a: www.codoleducacio.com +info: tel 977 327 362. Amb la col•laboració de Vermuts Miró i el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.  
 
El dia 26 de juny a les 18.00 h
 
Ruta literària del Grup Modernista de Reus. Una oportunitat per enriquir la nostra mirada de la ciutat amb els ulls, els pensaments i el cor del Grup Modernista de Reus, uns joves literats que volien canviar la cultura catalana des de Reus, aleshores la segona ciutat de Catalunya. Inclou tast de vermut Rofes. Reserves a través de la Secretaria del Centre de Lectura: 977 773 112. Imprescindible reserva prèvia! +info: www.codoleducacio.com o tel 977 327 362 . Organitza: Centre de Lectura de Reus i Còdol Educació. Amb el suport de l’Ajuntament de Reus i  Vermuts Rofes.
 
Fins al 13 de juny
Al vestíbul de l’Ajuntament hi haurà exposat el Gegantó Sr. Pau Miró
Realitzat per encàrrec  l'AV dels Horts de Miró a l'escultor Manel Llaurador. El dissabte 13 durant el Mercat al Mercadal estarà exposat a la façana de l’Ajuntament.
 
Del 2 de juliol al 12 de juliol
25è Festival ReusBlues I d’Altres Espècies Picants
Podeu consultar tota la programació a: www.amca.info
 
Del 26 al 28 de juny, d’11.00 a 20.00 h
Sant Pere Remullat
Reus Esport i Lleure us proposa gaudir d’un dia a les Piscines Municipals de Reus, al carrer Ginesta, amb activitats i animació. Preu: 1€ (Aforament limitat)
 
Durant els mesos de juny i juliol
Passatge del Terror al restaurant Les Medes
Divendres i dissabtes de 22:00 a 1.00 h. Preu: 5 € Més informació a: www.facebook.com/funeralcabaret
 
De l’1 de juny al 30 de setembre. 
Visites al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata
De dilluns a dissabte d'11.00 a 13.00 h i de 16.30 a 18.30 h. Descobreix una de les obres més importants del modernisme europeu, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. www.reuspromocio.cat
 
Del 15 de juny al 15 de setembre
Visites al Gaudí Centre
De dilluns a dissabtes, de 10.00 a 20.00 h, i diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. Visita el centre d'interpretació dedicat a l'arquitecte Gaudí i descobreix la nova exposició dedicada al Modernisme de Reus i a l'obra de l'arquitecte Domènech i Montaner. www.gaudicentre.cat  AC WC
 
 
Assajos de la Colla Castellera Xiquets de Reus. Posa’t una camisa vella i fes cap al local a fer pinya amb la colla avellana!!!
Durant la Festa Major, podeu assistir als assajos de la Colla Castellera Xiquets de Reus. Els assajos estan oberts al públic i tenen lloc al carrer Rosich núm. 4-8 (darrere l'Ajuntament): dimarts 16, a les 21.00 h, divendres 19, a les 21.30 h; dimarts 23, a les 21.00 h i dimarts 27, a les 21.00 h.
 
 
EXPOSICIONS
 
Fins al 13 de juny
Al Saló Noble del Palau Bofarull
Fotografia Niepce. 100 anys d’història
Barcelona1915 – Reus 2015
 
Fins al 5 de setembre
Museu de Reus, espai raval de Santa Anna
La vida dins la muralla. Una aproximació al Reus medieval.
De dimarts a dissabte d’11 a 20h.
 
Del 5 al 18 de juny
A la Sala Fortuny del Centre de Lectura
Exposició dels Alumnes de batxillerat artístic de Reus
 
De l’11 de juny al 29 d’agost
Museu de Reus,espai plaça de la Llibertat
Picasso, l’aprenentatge d’un geni: obres religioses (1896-1900). Col•leccions del Museu Picasso.
De dimarts a dissabte d’11 a 20h.
 
Del 18 de juny al 5 de setembre de 2015.
Museu de Reus, espai raval de Santa Anna
Ferrotips (1856-1880). L’època de l’oest americà. Col•lecció Llorenç Herrera i Josep M. Ribas -Homenatge a Quinn Jacobson-.
De dimarts a dissabte d’11 a 20h.
 
Del 20 de juny al 5 de juliol
A la Sala d’Art “Vintiquatrena” de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia
Exposició “Moments de Festa a Reus” amb quadres de Roser Auqué Cabre i Antonio Auqué Coca
 
Del 22 de juny al 17 de juliol
A la Sala Central de la Biblioteca Central Xavier Amorós
Exposició Fotogràfica “EL VENT A LA COBLA” amb fotografies d’arxiu de l’entitat.
 
 
De l’1 al 20 de juny
Biblioteca Xavier Amorós
Exposició “Gastronomia”, a càrrec de l’Associació Tarraco Fotografia
 
Del 22 de juny fins al 17 de juliol
Biblioteca Xavier Amorós
Exposició fotogràfica sardanes
 
 
La Botiga de la Festa Major i punt d’informació 
 
Situada al jardí de la Casa Rull, hi trobareu programes, postals, cartells i tots els productes que són identificatius de la Festa Major de Reus: samarretes, carpetes, llapis, bolígrafs, els gots reciclables, xocolata, bou i arròs enllaunat, tasses, el llibre de la Festa Major, els imants, el trencaclosques dels Gegants i Nanos. Hi trobareu el Bou de Goma i d’altres novetats
 
Horari: 
Del 15 al 29 de juny, de 10.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.30 h 
Els dies 21 i 24 de juny al matí tancat
 
La resta de l'any podeu trobar els productes de la Festa Major a la botiga situada a la planta baixa de la Casa Rull.
 
Per a més informació:
010 per a trucades des de Reus
977 010 010 des de fora de Reus i mòbil 
www.festesreus.cat i www.reus.cat
  • imatge de control 1per1