Fires i festes
,
2016
Del 24 al 29 de juny (actes previs des del 10)
Diferents espais
Reus

Festa Major de Sant Pere

DIVENDRES 10
De 20.00 a 2.00 h, al CARRER DE SANT LLORENÇ, mercadet d’intercanvi i concerts amb Roba Estesa (Cambrils, folk, cançó d’autor, rumba i tradicional), Figues Txungues (Catalunya / el Marroc / el Senegal, ska, reggae, rock i world music) i Marla Martini (Reus, rockabilly-psychobilly). Per tercer any consecutiu es dinamitza aquesta zona del barri del Carme amb la col•laboració del col•lectiu Di Farm i els veïns i establiments de la zona.
 
20.15  h,  a  la  SALA SANTA LLÚCIA, lectures interpretades a càrrec del grup de teatre El Trole. Entrada gratuïta.  
 
21.00 h, al TEATRE BRAVIUM, representació de l’obra La gelosia és un plat indigest a càrrec del Grup de Teatre Jubi-Jovens de Riudoms. Un enllaç dubtós entre dos joves enamorats, la gelosia d’una mare, la santa paciència d’un pare, una sogra excèntrica, un pèl d’absurditat d’unes minyones molt curioses... Preu: 7 €,  socis 5 €.  
 
23.30 h, al BAR MUSICAL ABSENTA, 10è aniversari amb Las XL (en viu) + Purple Child (DJ set). Entrada inversa.
 
 
DISSABTE 11
9.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, 14a Gimcana Infantil de Sant Pere (dedicada a la figura d’Eduard Toda i Güell), amb la qual es podrà descobrir la seva intensa vida i vicissituds. Activitat gratuïta adreçada a nens i nenes de 6 a 12 anys. Un total de deu proves distribuïdes per diversos punts de la ciutat que pretenen fomentar els valors del civisme i la competència sana. Ofert per la Jove Cambra Internacional de Reus. Inscripcions gratuïtes a: http://reus.jci.cat
 
De 12.00 a 14.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Vermutada Popular de Reus. Degustació de vermut Miró i aperitiu de patates i olives a preu simbòlic, amb animació musical. Organitza: Amics del Vermut de Reus. Col•labora: Reus Promoció i Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus. Patrocina: Vermuts Miró.
 
12.00 i 18.00 h, en DIFERENTS ESPAIS, Festival Simfònic. 12.00 h, al passeig comercial El Pallol: Aula de Sons. 18.00 h, al Centre d’Art Cal Massó: Blaus de Mar. 18.00 h, al Centre de Lectura: Escola de Música del Centre de Lectura. 18.00 h, al Jardí de la Casa Rull: Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc.
 
18.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 6a Mostra dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món” de Les Artistes Locals. Cursos dedicats a fer un tast de tots els aspectes teatrals, des de la improvisació a l’expressió corporal i la veu, i la posada en escena de tot això davant d’un públic. Preu: 5 €, 3 € socis i nens.  
22.30 h, al BAR MUSICAL L’ABSENTA, Concert 10è aniversari amb Joana Serrat i Silvio Álvarez + Nits Indi by Dalmau (DJ set). Preu: 3 € amb consumició inclosa.
 
 
DIUMENGE 12
12.00 i 18.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 6a Mostra dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món” de Les Artistes Locals.  
18.30 h, des de la PLAÇA DE PRIM i pel centre de la ciutat, cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors Sones de Pasión. Recorregut: plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça d’Evarist Fàbregas, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna i plaça de Prim, on tindrà lloc l’exhibició de lluïment.
 
19.30 h, al TEATRE BARTRINA, concert Oh Happy Cors. En aquesta ocasió, el Cor Ciutat de Reus ens ofereix un recorregut pels estàndards més emblemàtics de la història de jazz vocal, acompanyats per un trio de jazz, en un espectacle musical visual que ens transportarà a parcs il•luminats a la llum de la lluna, als genuïns clubs de jazz i als gratacels de Manhattan.  
 
20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del cicle d’orgue, a càrrec de Josep M. Mas Bonet a l’orgue i Senent Domingo Pérez al trombó. 
 
 
DILLUNS 13
19.00 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, a la Sala Annexa, club de lectura de poesia, amb la presència de l’autora Dolors Miquel. 
 
20.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 6a Mostra dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món” de Les Artistes Locals.  
 
 
DIMECRES 15
17.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS,presentació del Joc de Lectura de l’Estiu, amb l’espectacle D’en Milany, les llegendes, a càrrec de la companyia d’en Verd i la Lila.
 
18.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, a la Sala Annexa, Avui també és Sant Joan! Un cicle de converses amb 6 autors a 12 biblioteques catalanes. La literatura, eina de valors. Hotel Indira, de Melcior Comes, amb la presència de l’autor.
 
21.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 3a edició de l’Obrim Somriures, Nit de Somriures i Artistes, amb un conjunt d’espectacles sota el nom 10 anys d’artistes locals. Organitza: Fundació Mn. Frederic Bara i Les Artistes Locals, amb la col•laboració desinteressada de grups del territori com Lucky&Luke, TEBAC, Bravium, Scenium, Maiestard, Sala Trono, entre d’altres. Donatiu: 5 €. Fila zero: n. de compte 2100227110200294844.  
 
 
DIJOUS 16
De 9.00 a 21.00 h, al VESTÍBUL DEL REUS DEPORTIU, exposició fotogràfica Capturant instants en blanc i negre. Una col•lecció d’imatges capturades pels membres de la Secció Excursionista, de temari lliure, on es podrà gaudir d’instants viscuts en les sortides que habitualment realitza aquesta secció. Fins al 3 de juliol.
 
10.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Hola Sant Pere! Els alumnes del primer cicle de les escoles de la ciutat donen la benvinguda a la Festa Major amb un mosaic gegant del Drac. El resultat es podrà veure a Canal Reus TV durant tota la Festa Major. Organitza: Canal Reus TV. Col•labora: Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística i la Regidoria de Cultura i Joventut.
17.30 h, al RAVAL SOL I VISTA, contes a les places. Organitza: Biblioteques Municipals de Reus i FAVR.
 
20.00 h, al TEATRE BRAVIUM, Cicle de Cinema de Terror, The Rocky Picture Show, de Jim Sharman. Una comèdia de terror britànica i americana del 1975. Preu: 3 €, entrada lliure per als socis. Organitza: Producciones Lucky&Luke.
 
21.30 h, a CAL MASSÓ, cinema amb el documental del mes, Síria. Una història d’amor, de Sean McAllister. Entrada lliure.
 
22.30 h, a al BAR MUSICAL ABSENTA, Concert 10è aniversari amb Tremenda Muela.
 
 
DIVENDRES 17
12.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, realització del programa radiofònic “Espècies protegides” de SER Catalunya.
 
18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, el Xiquet i la Xiqueta –Nanos de Reus–, presentaran el programa de la Festa Major d’enguany i el lliuraran al Campi –mascota de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus–. El Campi donarà la benvinguda a la festa d’una manera molt especial. A continuació, repartiran el programa de la Festa Major en dos cotxes antics tot fent el tomb de ravals, fins arribar a la plaça del Mercadal.  
 
18.00 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, festa de l’Espai Social Reus de la Fundació Catalunya La Pedrera. Berenar, activitats, actuacions i presentació dels nous nanos representatius de l’Espai.
 
18.30 h, al MERCAT CENTRAL, presentació del libre Els Gegants Japonesos fan 60 anys i actuació dels gegants japonesos.
 
19.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.
 
20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, exhibició de dansa, a càrrec de la Jove Companyia de Dansa del Centre de Lectura.
 
20.00 h, a la SALA VICARIA del Centre d’Amics de Reus, exposició The Beatles, de Josep M. Gómez, recull de documentació i material de la banda de Liverpool. Fins al 29 de juny.  
 
20.00 h, al CENTRE CÍVIC LLEVANT, projecció de cinema de muntanya, amb les dues pel•lícules guanyadores del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya, Festival de Torelló, premiades a l’edició 2015. Organitza: Associació Excursionista Catalunya de Reus.  
 
20.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, Submarino Summer Festival. Concert amb els grups Doctor Prats (que ens presentarà el darrer treball Aham Sigah), Dinamo (latin ska mallorquí), Koers (reggea-roots de Lleida), Caribbean Dandy (des del Japó) i DJ OGT (porno-agrorumba). Un festival que ofereix la sala de concerts Lo Submarino de Reus.
 
20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del Cor Cal•líope, que ens oferirà un repertori d’obres sobre textos de poetes catalans.  
21.00 h, al TEATRE BRAVIUM, representació d’El Guió, del reusenc Iban Cabrelles, a càrrec del grup de teatre Al Ras, amb la direcció de Lourdes Domènech. Quatre guionistes fracassats es veuen forçats a lluitar per conservar la seva feina amb l’ajuda involuntària de tres actors amateurs igualment ineptes.  
 
22.00 h, al CAMPANAR, concert de gralles. Per quart any consecutiu, alumnes avançats de l’Aula de Sons ens anuncien la festa d’una manera molt especial, ja que hi ha dades que indiquen que al voltant del segle xv hi havia els ministrers tocant en “campanars, torres i cadafals” per anunciar festes i amenitzar actes.
 
23.30 h, al BAR MUSICAL ABSENTA, 10è aniversari amb El Serio i DJ Pantoja + Dj Kritter (DJ set). Preu: 3 €, amb consumició inclosa.
 
 
DISSABTE 18
Durant tot el dia, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, festa i activitats amb motiu del 18è aniversari del Ball de Cavallets. De 10.00 a 12.00 h, activitat de ponis amb la col•laboració del Centre Hípic Les Quadres d’en Blai. 12.30 h, concert vermut amb Morena Tradipatxanga. 18.30 h, presentació del nou vestuari del Ball de Cavallets amb l’acompanyament dels padrins, els gegants Moros i la Mulassa. A continuació, cercavila que passarà pel carrer de Santa Anna, carrer d’Aleus, carrer del Metge Fortuny, plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, plaça de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó i plaça d’Evarist Fàbregas.
 
11.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE I EL CAMPANAR, vermut cultural. Més informació al final del programa.
 
A partir de les 11.00 h i durant tot el dia, al CASAL DESPERTAFERRO (carrer de Martí Napolità 7), celebració del 25è aniversari del Casal Despertaferro. 12.00 h, concert vermut amb Joan Masdéu i DJ OGT + Vs Caribbean Dandy. A continuació, paella popular i concert de sobretaula amb el grup Folk i Ferro! 18.30 h, concert infantil i xocolatada. Al vespre, concerts i diversos DJ. Organitza: Associació Cultural Despertaferro.
 
12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, concert i vermut cultural. Visita teatralitzada. Més informació al final del programa.
 
12.00 h, al BAR MUSICAL ABSENTA, 10è aniversari, vermut popular amb la Swing TGN.
 
12.30 h, a CAL MASSÓ, vermut poètic i musical. Amb música a càrrec de Gerard Marsal, presentacions de Mercè Prunera i Joana Garcia, i amb els poetes Francesc Mompó (Comte de Lautréamont), Àngels Moreno, Josep Lluís Sotorra, Quim Besora, Ricard Mirabete, Josep-Ramon Bach, Marta Pérez Sierra i Antoni Nomen. Organitza: Terrabastall Poètic de Reus. 
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Mercat al Mercadal arriba a la seva 17a edició. Aquest indret tan característic de la ciutat recupera l’activitat que el va fer més popular, el mercat antic; i ho fa de la mà del Bravium Teatre, l’Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l’Associació d’Amics del Cavall del Baix Camp. “Agafeu el cistell i veniu a comprar a dotzenes, a grapats, a grams i unces”. Amb la col•laboració de DOP Siurana.
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, 3a edició de l’Obrim Somriures. Portes obertes de la Fundació Mn. Frederic Bara. Coneixeràs les instal•lacions, veuràs exposats els treballs dels nens i gaudiràs d’un audiovisual dels nostres programes educatius. Organitza: Fundació MFB. Col•labora: Fundació Reddis i Fundació Margarita Bocio. 
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, la Bicicleta Solidària. Si necessites una bicicleta, la podràs adquirir fent un donatiu del cost de la mateixa, que servirà per comprar aliments o productes d’higiene i neteja de primera necessitat. Més informació a www.infobicicamp.org. Organitza: Fundació MFB. Col•labora: Bicicamp.
 
18.00 h, des de la PLAÇA DEL TEATRE i pel centre de la ciutat, 2a Trobada de Nanos del Camp. Plantada i posterior cercavila amb la participació dels nanos de Riudecanyes, els capgrossos de Vandellòs, la Blanca i el Fort de la urbanització Blancafort, els nanos petits de Reus, els nanos petits Nous de Tarragona, els nanos de l’Espai Social de Reus, els nanos de Riudoms, el capgròs de l’Amenós, la Cucafera de l’escola Els Ganxets i els nanos de l’Obrim Somriures. Recorregut: plaça del Teatre, carrers de l’Abadia, Major, de Jesús, plaça de les Basses, carrer de la Galera, plaça del Mercadal, carrers de les Galanes, de Pujol, de l’Hospital, Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer de l’Abadia i plaça del Teatre. Organitza: Fundació MFB. Col•labora: les colles participants.
 
18.30 h, des de la PLAÇA DEL DR. SABATER i pel centre de la ciutat, cercavila de la Banda Verge de Misericòrdia. Recorregut: plaça del Dr. Sabater, carrer de Sant Joan, raval de Jesús i tomb de ravals fins a la plaça de Prim, on tindrà lloc l’exhibició de lluïment.
 
18.40 h, des de la PLAÇA DEL DR. SABATER i pel centre de la ciutat, cercavila de la Banda la Verònica. Recorregut: plaça del Dr. Sabater, carrer de Sant Joan, plaça de Prim, carrer de Llovera, plaça del Pintor Fortuny, plaça de la Llibertat, carrer de Prat de la Riba, carrer de Sardà i Cailà, carrer de Sant Joan i plaça de Prim, on tindrà lloc l’exhibició de lluïment.
 
19.45 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert amb la coral L’Harmonia Reusenca i la Societat Coral Penedès “El Coro”, amb la intervenció de la soprano Núria Puig. 
 
21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Miquel Vilella en concert, Després del Món - Farewell, Dear Towerman. Miquel Vilella presenta les cançons del seu repertori acompanyat per la seva banda de rock habitual i per un quartet format per joves músics de l’Escola de Música del Centre de Lectura. Preu:  8 i 10 €. 
21.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de Sax Ars Band, una big band de Reus formada per un grup d’amics afeccionats i estudiants amb inquietuds que interpreten jazz, blues i swing. Està integrada per vint-i-un saxos de diverses tonalitats, piano, contrabaix, percussió i director, creant així una formació musical ben original, tant per la seva composició com pel seu esperit formatiu i didàctic.  
 
22.00 h, al TEATRE DE L’ORFEÓ REUSENC, estrena de l’obra Dones en guerra, d’Iban Cabrelles. Preu: 3 € socis, 5 € no socis. 
 
22.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, representació d’Audiència i-real, amb Toni Albà. “Hi havia una vegada un rei...” Així comencen molts contes i llegendes populars que continuen fascinant les ments més innocents de la nostra societat. Entrades: anticipada 18 € (venda a Estanc n. 1, a la riera de Miró 84, i a H19 Levi’s Store), guixeta, 23 €.
 
23.30 h, al BAR MUSICAL ABSENTA, 10è aniversari, acte final amb Miqui Puig (DJ set).
 
 
DIUMENGE 19
Durant tot el dia, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, tallers i activitats amb motiu del 15è aniversari del Ball de Galeres. D’11.00 a 13.00 h, activitat de tallers infantils. 13.30 h, concert vermut. 
 
De 9.00 a 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, concentració i posterior sortida del XX Ral•li de Cotxes Històrics Costa Daurada. Organitza: Biela Club 600 Clàssics Històrics de Reus.
 
A partir de les 11.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Concurs de Festa Major. Activitat per conèixer millor la nostra festa amb preguntes i proves. A les 13.30 h hi haurà vermut. Hi podran participar grups de cinc a set persones. Inscripcions prèvies fins al 10 de juny a l’adreça electrònica: claners.lamulassa@gmail.com (cal especificar noms i edats). Hi haurà premi per a l’equip guanyador. Preu d’inscripció per grup: 15 €. Organitza: AE La Mulassa.
 
11.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, pedalada urbana. Si vols provar la bicicleta que has adquirit o la portes de casa, vine i pedalarem. Et pots inscriure a la web www.infobicicamp.org i el dia de la pedalada fer una donació de 2 euros que farem servir per a un bany solidari per als nens i nenes del Casal d’Estiu. Organitza: Fundació MFB i Bicicamp.
 
18.30 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT i pel centre de la ciutat, cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors de Sant Pere Apòstol. Recorregut: plaça de la Llibertat, carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de les Galanes, plaça del Mercadal, carrer de Monterols, plaça de Prim i carrer de Llovera.
 
19.00  h,  a  la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Kabarret, a càrrec del grup teatral  Filagarsa,  de  Molins  de  Rei. Passió, crims, enganys i jazz. Molt de jazz!  Preu de les localitats : Socis 8 €, anticipades 10 €, vigília i dia de la representació 12 €.  
 
19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, 55è Concurs de Colles Sardanistes. Enguany puntuable per a les colles juvenils i repesca per a colles grans al Campionat de Catalunya i al Campionat Territorial de les Comarques Tarragonines i Lliure. Al final, sardanes per al públic. Organitza i coordina: Patronat Sardanista de Reus, amb l’actuació de la Cobla Reus Jove.  
 
19.00 h, al TEATRE BRAVIUM, representació d’El Guió, d’Iban Cabrelles, a càrrec del grup de teatre Al Ras, dirigit per Lourdes Domènech. Preu: 8 € no socis, 6 € socis. 
 
19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació del musical Kabarret, a càrrec de la companyia Filagarsa, de Molins de Rei. Passió, crims, enganys i jazz. Preus: socis 8 €, anticipades 10 €, vigília i dia de presentació 12 €.  
 
20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del cicle d’orgue, a càrrec de l’organista Mario Duella (Biella, Itàlia). 
 
20.00 h, al TEATRE DE L’ORFEÓ REUSENC, estrena de l’obra Dones en guerra, d’Iban Cabrelles. Preu: 3 € socis, 5 € no socis.
 
20.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert del cor Alberichor, de l’Escola Dr. Alberich i Casas. Concert  amb motiu del 10è aniversari del cor.  
 
22.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, concert d'Oques Grasses.
 
 
DILLUNS 20
De 18.00 a 21.00 h, al VESTÍBUL DEL TEATRE BRAVIUM, exposició 50 anys de recull d’autògrafs de Jordi Boronat. Una col•lecció al voltant de 5.000 signatures de diverses personalitats del món de l’espectacle i la cultura. Fins al 24 de juny.  
 
18.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Sala Annexa, club de lectura “Llegir el teatre”: La Gavina, de Txèkhov.
 
De 19.00 a 21.00 h, a la CASA RULL, final de temporada del programa de ràdio Entre Veïns, produït per la FAVR, amb l’actuació en directe del grup El Toubab. 
 
19.30 h, a la SECCIÓ EXCURSIONISTA del Centre de Lectura, presentació del cartell del 52è Dia del Camí de Muntanya. Organitzat conjuntament per les cinc entitats excursionistes de la ciutat. Enguany es recupera el camí de les Socarrades, entre la Febró i l’antic terme de Siurana.
 
20.30 h, des del CARRER DE LA FONT, visita guiada Bruixes a Reus: la condemna de Malet. Ans Educació ens proposa un itinerari pels espais més significatius del Reus medieval, on es podrà descobrir la vida de les bruixes reusenques i les seves pràctiques secretes. Cada dia fins al 22 de juny. Preu: 3 €, menors de 10 anys gratuït. Més informació a: www.facebook.com/anseducacio i participa@anseducacio.cat. 
 
 
DIMECRES 22
L’ASSAIG DEL SEGUICI
Els dies 22, 23, 27 i 28 de juny, al CASAL TASTALAFESTA! Tallers al Museu de la plaça de la Llibertat per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d’activitats i tallers per als més menuts de la família. Infants de 4 a 10 anys. Horari: de 10 a 12 h. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.
 
19.30 h, a LA PALMA, assaig del Seguici Festiu de la ciutat. Els diferents elements del Seguici Festiu faran el darrer assaig abans de les festes. Amb l’acompanyament musical de la Banda de la Festa Major. Obert a tothom. Col•labora: Borges.  
 
21.00 h, al TEATRE BARTRINA, òpera en català, La Serva Padrona. El Teatre de les Comèdies neix amb la voluntat d’oferir òpera a tots els públics. Les obres escollides han estat traduïdes al català per tal que text i música arribin de manera directa, sense la mediatització que suposa el sistema de subtitulació. Preu: 15, 12 i 9 €. 
 
21.15 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. Podeu consultar les activitats a www.barraques.org.  
 
 
DIJOUS 23
EL FOC DE SANT JOAN
17.30 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, recepció del Foc del Canigó i homenatge a la senyera. Per 43a vegada, el Patronat Sardanista iniciarà el primer recorregut de la torxa de la flama des del santuari.
 
17.45 h, des del CARRER DEL CAMÍ DE TARRAGONA, inici del recorregut del Foc del Canigó, portat amb relleus pels nens i nenes de l’escola Joan Rebull, que recorreran el tomb de ravals fins a la plaça de la Llibertat. Recorregut: riera d’Aragó, plaça de la Puríssima Sang, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer de Salvador Espriu, carrer de l’Amargura i plaça de la Llibertat.
 
18.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, arribada del Foc del Canigó i encesa del peveter. Acte seguit els alumnes i públic podran ballar la sardana “El País a l’Escola”, de Carles Santiago. A partir d’aquest moment, recollida del foc per part d’una trentena de delegacions i pobles de les nostres comarques, que dóna cobertura a més de seixanta poblacions.  
 
18.00 h, al CAMPANAR, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera de Reus, a càrrec de Bravium Teatre 
 
18.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del gegant Carrasclet amb motiu de la Diada dels Països Catalans. 
 
18.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ballada de sardanes amb la Cobla Reus. 
 
21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, encesa de la foguera de Sant Joan, a càrrec de la regidora de Cultura, Sra. Montserrat Caelles.  
 
22.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, Cercavila de Foc de la Nit de Sant Joan, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, el Ball de Diables, el Ball de Diables Infantil, el Drac, el Drac petit, la Cabra petita, la Víbria i la Cabra. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer d’Aleus, carrer de Donotea, carrer del Vidre i plaça del Mercadal.
 
A partir de les 21.00 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. Els finalistes del concurs Reussona 2016, 19è Concurs de Música Jove, i els grups convidats Mafalda (València, reggaecore), Los Guardians del Pont (la Jonquera, rock metal, tribut a Sangtraït), Vergüenza Ajena (Tarragona, rumba-fusió) i Juantxo Skalari Kluba (Iruña, ska-rude-punk).  
 
 
DIVENDRES 24 
EL PREGÓ
18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle de titelles amb el col•lectiu reusenc Matito, que ens presentarà l’espectacle que porta el mateix nom que la companyia. Matito, el protagonista, arriba amb un  objectiu molt ambiciós: fer-nos xalar. Intenta meravellar-nos amb el seu peculiar humorisme, però la mandra pot més que ell i sempre pensa en no fer res! 
 
18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa! 
 
18.30 h, a la PLAÇA DE PRIM, actuació de l’Esbart Santa Llúcia, que ens oferirà una exhibició de dansa tradicional catalana. Enguany l’esbart celebra el 25è aniversari. 
 
19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE de la ciutat, cercavila del Bou de Reus i el Bou de Mèze (Occitània) amb motiu de la Diada dels Països Catalans.
 
19.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades dels Gegants i la Mulassa com a inici de la festa de la ciutat, amb l’acompanyament musical de Metralla.
 
20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, Pregó de la Festa Major, a càrrec de Marta Magrinyà Masdéu, escriptora i periodista. En finalitzar, lliurament del Tro de Festa 2016. Durant el pregó es repartirà la postal de la Festa Major, número 36, protagonitzada en aquesta ocasió per la Bandera de la Ciutat.
 
Quan acabi el pregó, la pregonera farà la crida a la festa des del balcó de l’Ajuntament, amb l’acompanyament musical dels Ministrers de Reus. Llavors s’encendrà la primera TRONADA. Seguidament, des del campanar, Toc General de Festa  que anuncia l’inici de la Festa Major.
 
En finalitzar la Tronada, la pregonera iniciarà la Cercavila del Masclet amb el primer tast, des de la PLAÇA DEL MERCADAL. Novament, la cercavila agafa el caire de seguici amb la participació de diversos elements festius i diferents acompanyaments musicals, com Xim Xim Mig Grau i els Bandsonats. El masclet no es repartirà gratuïtament, sinó que es podrà comprar als establiments durant tots els dies de la festa. 
 
21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, mostra de hip-hop al carrer a càrrec dels grups d’aquesta especialitat de les diferents escoles de dansa que formen la Coordinadora de Dansa de Reus i amb el grup convidat La Petite Legende ballarins d’Espanya i França s’ajunten per presentar un nou espectacle de hip hop, amb l’objectiu de fomentar la cultura urbana a través de la música i el ball.  
 
A partir de les 21.00 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. Amb Pablo Hasel (Lleida, rap), Itaca Band (Montcada i Reixac, ska, reggae, punk), Kop (Badia del Vallès, hardcore punk, metal) i Crisix (Igualada, trash-metal).  
 
21.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, tradicional concert de Festa Major de l’Orfeó Reusenc, que ens oferirà un repertori de diferents estils i autors.  
 
22.00 h, a LA PALMA, XVIII Trobada d’Havaneres, amb l’actuació dels grups de la ciutat Les Veus de Reus i Balandra. Degustació de rom cremat per a tothom.   
 
DISSABTE 25
DIADA CASTELLERA DE SANT PERE
10.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, plantada dels elements petits convidats a la presentació de l’Àliga petita de Reus. Hi participaran el Drac petit de Vilafranca de Penedès, la Vibrieta de Tarragona, la Cucafera petita de Tortosa, el Lleonet del Vendrell, la Momeroteta de Mataró i, a més, l’Àliga de la Patum Infantil de Berga i la Mulasseta de Reus, que faran de padrines. 
 
11.00 h, presentació de l’Àliga petita de Reus. A continuació, agraïments als col•laboradors. Tot seguit, cercavila, que passarà pel carrer Major, plaça de Sant Pere, voltant de la prioral, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindran lloc els balls de lluïment.
 
De 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00 h, al GAUDÍ CENTRE, jornada de portes obertes per a tots els ciutadans, amb motiu de l’aniversari del naixement d’Antoni Gaudí! Imprescindible reserva prèvia al telèfon del Gaudí Centre, 977 010 670.  
 
11.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE I EL CAMPANAR, vermut cultural. Més informació al final del programa.
 
11.30 h, a la RUTA REUS, BRESSOL DEL VERMUT, vermut cultural. Més informació al final del programa.
 
12.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, realització del programa radiofònic “Primera pedra” de RAC 1.
 
13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials. Carregada de ritmes mediterranis i capaç de traspassar els límits de la tradició, Marcel Casellas i la Cobla Catalana dels Sons Essencials presenten un nou treball sorprenent i singular: contrapàs i ball pla conviuen amb rumba i fandango, creant improvisacions entre les diferents arts i diàlegs amb el públic.  
 
De 16.30 h a 18.30 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, taller de cercolets. Vine a fer el teu cèrcol amb motiu del 20è aniversari del Ball de Cercolets.
 
18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Sant Pere, amb els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus, i la participació especial de la Muixeranga d’Algemesí amb motiu del 35è aniversari de la colla reusenca.
 
18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa!
 
18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Produccions Lucky&Luke ens presenta el divertit espectacle còmic d’animació infantil El teu conte em sona. Una esbojarrada gala on els protagonistes de diversos contes coneguts concursen explicant d’una manera diferent la seva història.
 
18.30 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, nou acte de lliurament del ventall de la festa major. La colla del Bou recupera la tradició de regalar ventalls per la festa a una persona destacada. A continuació, Correbars del Bou i del Ball de Cercolets, amb el Bou de Mèze i l’acompanyament musical de Bandsonats, que anirà per la plaça del Mercadal, carrer de les Galanes, plaça de Catalunya, carrer de Vallroquetes, plaça de la Farinera, carrer d’en Vilar (antic carrer del Bou), carrer de Rosich i carrer de Martí Napolità.
 
18.45  h,  a  la  SALA  SANTA  LLÚCIA, representació, a càrrec  del  grup  d’animació Enfamaltot, amb la col•laboració especial de Maria José Gallegos i Paquita Carnicer. Preu de la entrada 6 €.
 
19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert a càrrec de l’Orquestra Internacional Maravella, que ens oferirà un ampli ventall de peces clàssiques i un gran espectacle.  
 
A partir de les 19.30 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. Animació infantil amb Jaume Barri, Inmoonere (Camp de Tarragona, metal melòdic), Muyayo Rif (Cornellà de Llobregat punk, ska, reggae), El Son de la Chama (Tarragona, reggae, punk, ska), La Sra. Tomasa (Barcelona, drum’n’bass, dubstep, rumba, salsa, timba) i Lágrimas De Sangre (Maresme, rap).  
 
20.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert a càrrec del Cor Mestral. Ens oferirà un repertori variat i l’estrena de l’ensalada La Justa, del mestre pradenc Mateu Fletxa, compositor del segle XVI.
 
21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Amb la col•laboració de DOP Siurana.  
 
22.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ball de gala amb l’Orquestra Internacional Maravella.  
 
 
DIUMENGE 26
ELS CÓSSOS
De 9.00 a 21.00 h, a les PISCINES DEL REUS DEPORTIU, Mulla’t per la Festa Major. Vine a fer una capbussada i participa de l’animació i de jocs per a la canalla. Entrada gratuïta. 
 
D’11.00 a 13.00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet de 5 polzades per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts pel circuit del parc ferroviari. Preu: 1,50 €. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus.
 
13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb Fenya Rai!  
 
13.30 h, al CASAL DE GENT GRAN DE REUS (riera d’Aragó), II Paella de Bou i Arròs. Cal reservar taula trucant prèviament al 977 302 490.
 
De 18 a 20.30 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, Aixeca el teu Gegant. La Colla Gegantera us ofereix la possibilitat de posar-vos sota un gegant i aixecar-lo. Donatiu d’1 €, que es destinarà a l’AFANOC. Organitza: Colla Gegantera.
 
De 18 a 20.30 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, Dóna el teu Xumet a la Mulassa! Si ja ets gran i vols deixar el teu xumet en bones mans, aprofita-ho i dóna-li a la Mulassa. Organitza: Colla Gegantera.
 
18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa!
 
18.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació, a càrrec del grup d’animació Enfamaltot.  
 
18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle de circ amb la companyia Passabarret i l’espectacle Tandarica Circus. S’anomena retro-balkan-rock’n’roll circus, però parlant en plata es tracta de quatre artistes bojos com un llum de carbur que no paren de fer el pallasso, malabars i acrobàcies a ritme trepidant. Són artistes d’aquells que es juguen la seva pròpia vida, i si no és la seva, que sigui la d’algú del públic! No hi podeu faltar: cada funció pot ser l’última...
 
19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, els Cóssos, sisè torneig de jocs tradicionals entre equips dels elements festius de la ciutat. Els jocs que formaran part de la competició són les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes i el pal ensabonat. D’aquesta manera, Reus recupera i crea les curses o cóssos, un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX.
 
20.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació d’Un dels últims vespres de carnaval, de Carlo Goldoni. Amb caràcters veraços, simples i agradables, independentment del fons de la comèdia: tenim un marit i una muller que s’estimen i sempre s’enfaden plegats. Preu: 7 € anticipada, 8 € a guixeta.  
 
21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, etc. Amb la col•laboració de DOP Siurana. 
 
22.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, humor, màgia, ball i música a La Revista. Enguany, amb l’espectacle Antologia de la revista, amb 16 artistes en escena amb un sensacional vestuari, una presentació selecta i amb la participació de l’humorista Luis Calderón i la vedet Sasha Montenegro, a part d’espectacles de circ de l’artista internacional Stankov. Tot sota la direcció de Renier Iglesias. Una revista per gaudir del millor espectacle.
 
23.30 h, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila de La Nit de Fer l’Índiu. L’Àliga i els gegants Indis pujaran en cercavila fins al Campanaret per recollir l’element convidat d’aquest any, el Ball de Cercolets, pel seu 20è aniversari. Passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal i Ajuntament. 
 
A continuació, a la PLAÇA DEL MERCADAL, per acabar la Nit de Fer l’Índiu, ball de gralles a càrrec de Ganxets, grallers del Baix Camp i Canya d’Or. Organitza: Colla Gegantera i CRAC.
 
 
DILLUNS 27 – LA FESTA MAJOR PETITA
De 10.30 a 13.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Farcell de Jocs Tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s’ho passaran d’allò més bé. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja-boles, baldufes, anelles, joc de la granota i molts més.
 
13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb Biflats.   
 
De 17.00 a 20.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Farcell de Jocs Tradicionals. Una cinquantena de jocs populars on petits i grans s’ho passaran d’allò més bé. Bitlles, xarranca, pesca major, xanques, laberints, menja-boles, baldufes, anelles, joc de la granota i molts més.
 
18.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila del Seguici Petit, amb la participació del Ball de Diables Infantil, el Drac petit, la Cucafera, els Nanos petits, la Mulasseta, els Vitxets, els Moros i Indis petits, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencianets, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanetes, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. 
 
Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.
 
18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.
 
18.30 h, al balcó de la CASA RULL, penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament Homosexual. A continuació, al JARDÍ DE LA CASA RULL, lectura del manifest. Organitza: H2O Col•lectiu, LGTB del Camp de Tarragona.
 
19.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.
 
19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 19.30 h a la plaça Sant Miquel, a les
 
20.15 h al carrer de Martí Napolità, a les 21.00 h al jardí de la Casa Rull i a les 21.45 h al carrer del Vidre.
 
21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, etc. Amb la col•laboració de DOP Siurana.  
 
21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició de dansa a càrrec de les escoles que formen la Coordinadora de Dansa de Reus: Artis-Fraga, Centre de Lectura i Núria Díez.  
 
21.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major, i ball de revetlla a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb els grans hits de la música de sempre i d’ara. Organitza: el Bou de Reus, amb la col•laboració d’Arròs Montsià, Casa Borrull, Cal Pere Fruites i Verdures, Forn Cabré i De Müller.
 
23.30 h, al FOSSAR VELL, als peus del campanar, tercer descens celestial d’un fill il•lustre de la ciutat per començar El Tomet de Sant Ganxet. Recorregut al voltant de la prioral amb l’acompanyament musical de Bandsonats i Tocabemolls. Per acabar, concert de festa major a càrrec del grup Metralla. No t’oblidis el mocador! Pi, pi, pi, pi! Tarirí... taritotero... Organitza: Tronats de Reus.
 
 
DIMARTS 28
LA VIGÍLIA / LES COMPLETES
9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia.
 
9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida de la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l’Àliga per recórrer els carrers i places de la ciutat. 
 
A partir de les 9.30 h, al MERCAT CENTRAL, actuació dels gegants.
 
12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat.
 
13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb La Banda de la Festa Major. Versions de peces musicals del nostre seguici portades a l’escenari amb una orquestra de músics locals i una posada en escena original i desenfadada. Col•labora: Vermuts Miró.  
 
17.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa. 
 
17.00 h, des de l’AJUNTAMENT, cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga.
 
18.00 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Lleó. 
 
18.15 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 18.30 h a la plaça de David Constantí, a les 19.00 h a la plaça de Sant Miquel i a les 19.45 h al carrer del Vidre.
 
20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, ens oferiran els seus balls, danses i castells. 
 
20.15 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu. 
 
Simultàniament, des del CAMPANAR, Toc   General de Festa. 
 
20.45 h, a la PORTA DE L’AJUNTAMENT, ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats.
 
21.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporació Municipal amb el convidat d’honor de la Festa Major, l’alcalde de Falset (el Priorat), Sr. Jaume Domènech i Jordà. També hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus. 
 
21.15 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici de Completes. Obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna, les guarden el prior, l’alcalde i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebració es podran escoltar els “Goigs de Sant Pere”, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral.  
 
Tot seguit, Toc General de Festa, tornada del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins a la porta de l’Ajuntament. La festa continuarà amb les ballades dels Gegants i del bestiari.
 
Quan finalitzin les ballades, l’alcalde, des del balcó de l’Ajuntament, mostrarà un mocador blanc per indicar l’encesa de la TRONADA. A continuació, tindrà lloc un castell de focs plantat al mig de la plaça, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat, més artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis. Un singular espectacle que tindrà acompanyament musical en viu per retrobar un costum antic propi de les festes i solemnitats més importants.
 
Un cop acabada l’anada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pels Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro, al carrer de Rosich i al carrer de Martí Napolità. El sopar consistirà en una fideuà. Venda de tiquets al bar 3d9, Taverna Despertaferro per 10 €, 8 € anticipada.
 
24.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, gran revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Saturn. Gran qualitat musical i tècnica, amb una posada en escena espectacular. Una proposta musical de gran qualitat, rica en estils i variada de repertori, ball de saló modern i els clàssics de sempre que no poden faltar.  
 
24.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb La Cosa Nostra i Cat Rock. Un espectacle ple de música, festa i molt de ritme. Música per no parar de ballar durant tota la nit!  
 
24.00 h, a la PLAÇA DE L’UNIVERS, revetlla Perejil’s. Després de dos anys, Perejil’s Sounds torna amb la seva revetlla electrònica recuperant l’espai al Parc de Sant Jordi. Els encarregats de posar ritme a la revetlla seran els dj’s  Trupi-KL & Costertrònic més una artista convidat. La millor música electrònica remesclada amb vinils.”
 
24.00 h, a LA PALMA, 25a Nit de Marxa. Un any més Di Farm Produccions porta la nota alternativa a les festes amb una nova edició que aquest any comptarà amb Sybarites (Barcelona, ska i rocksteady), banda de “petardeig jamaicà” barrejarnt l’ska i el rocksteady amb versions dels “top hits” de totes les èpoques. Un cocktail de festa i ple d’humor. Tex & Sun Flower Seed + amics (Japó, ska) la banda d’ska japonesa per excel•lència aterra a Reus. Després de girar amb Fermin Muguruza i Juantxo Skalari com a Backing Band, venen a presentar el seu directe amb col•laboracions com la del mateix Juantxo i d’altres sorpreses. Marla Martini (Reus, rockabilly-psychobilly). Banda reusenca que es mou entre el rockabilly i el psychobilly, amb una posada en escena ben treballada denominada NoSolo Rockabilly Monsters Show.  
 
24.00 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Open Air. Per primera vegada, els DJ de l’oci nocturn de Reus s’ajunten per crear la millor nit a l’aire lliure. Diversos DJ: Nacho Lascasas (Sdn, Reus), Sam Löbz i Maximo Valentino. Pluja de marxandatge, confeti, polseres lluminoses, animació continuada i moltes sorpreses més. Vine i gaudeix de la millor música i ambient. Organitza: Discoteca Mòbil Mas & Mas, La Fábrica i Bella Itàlia.
 
 
DIMECRES 29
SANT PERE
8.00 h, pel NUCLI ANTIC, tradicionals matinades, a càrrec dels diferents grups de grallers de la ciutat, i matinades tronades, a càrrec de membres i tabalers del Ball de Diables. 
 
8.00 h, matinades del Ball de Pere Joan Barceló amb les matinades galejades.
 
8.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades amb la Banda Verge de Misericòrdia i a les 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, exhibició de lluïment.
 
8.00 h, a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla. Enguany, després de la revetlla i per encarar el dia de Sant Pere amb força, podreu anar a esmorzar als següents establiments, entre d’altres: Bar 3 d 9, Bar Americà, Bar Cafeteria Els Pagesos, Bar Bon Mar, El Celler del Padrí, Mesón del Roser, Casa Coder i Restaurant 158.
 
9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, 29 avisos pirotècnics per   despertar Reus.
 
9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i des de l’AJUNTAMENT sortida dels Gegants per recórrer els carrers i les places de la ciutat.
 
De 9.30 a 14.00 h, la PRIORAL DE SANT PERE restarà oberta per a la veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte. 
 
A les 10.00 h i a les 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa. 
 
De 10.00 a 12.30 h, al CAMPANAR, visites al campanar a càrrec dels Campaners. Entrada per estricte ordre de cua. Preu: 1 €/persona. El pagament s’ha de fer en efectiu a l’entrada del campanar. Es prega entregar l’import exacte.
 
10.30 h, a la PLAÇA MERCADAL, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.
 
11.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, TRONADA i actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat. Prèviament a l’actuació de lluïment del seguici, podrem gaudir del Bou enflocat, una antiga tradició de Reus i de diversos punts d’Europa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes en motiu d’una festa assenyalada.
 
13.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, quan finalitzi el seguici,     exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana volen fer, un any més, la seva millor actuació en solitari i portaran a plaça el tradicional pilar al balcó. L’ajuda de tota la ciutat serà benvinguda per fer realitat els castells de la colla.
 
17.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i anada a l’Ofici de les autoritats municipals en corporació, acompanyades dels grups festius de la ciutat.
 
18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, solemne missa concelebrada, presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol Balcells, assistit per la Comunitat de Preveres de la ciutat, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc i l’orgue de la prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la prioral, l’Àliga farà el seu ball solemne curt. 
 
18.45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del seguici dels grups festius de la ciutat.
 
19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESSÓ SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere, els Ministrers de la Ciutat, la Bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el Toc General de Festa i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera TRONADA de la Festa Major.
 
A continuació, la imatge de Sant Pere es dirigirà cap a la prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada aèria. Un cop la imatge torni a l’urna de l’altar major de la prioral, es procedirà a guardar-la amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres, fins a l’any vinent. 
 
En acabar, tornada festiva a la PLAÇA DEL MERCADAL. Últimes ballades, encesa de la Víbria i el Drac, carretillada de Sant Pere a càrrec del Ball de Diables i mostra piromusical, que posarà punt i final a la festa de Sant Pere d’enguany.
 
 
DIJOUS 30
19.00 h, al MUSEU DE REUS espai raval de Santa Anna, inauguració de l’exposició “Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món”. Exposició d’homenatge al cònsol, historiador, escriptor, egiptòleg, bibliòfil i restaurador de Poblet. Commemoració de l’any Toda amb motiu del 75è aniversari de la seva mort. Fins el 7 de gener de 2017.
 
19.30 h, al MUSEU DEL VERMUT, 26è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants, concert inaugural a càrrec de Tota Blues Acoustic.
 
 
JULIOL
DIVENDRES 1
De 18.00 a 21.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Holi, amb la música dels dj’s Roger Carandell i Ernest Codina d’Adolescents.cat omplint de color la Plaça. Activitat gratuïta a partir de 12 anys. Aforament limitat. Més informació trucant al Casal de Joves (977 010 268) o a la web: www.joventut.reus.cat
 
De 19.00 a 21.00 h, pel CENTRE DE LA CIUTAT, 26è Festival ReusBlues, amb l’actuació de Lourdes Domènech i Jordi Carré. 
 
21.30 h, al CENTRE D’ART MASSÓ, 26è Festival ReusBlues, concert amb White Boy White (EUA, blues/swing). Preu: 5 €, amb consumició inclosa.  
 
 
DISSABTE 2
11.00 i 19.45 h, a la PRIORAL DE SANT PERE I EL CAMPANAR, vermut cultural. Més informació al final del programa.
 
D’11.30 a 19.00 h, a La PALMA, vermut i dinar popular amb l’electro-vermut de Reus, amb els DJ: Pert_m,llambrik, John C.Burris & Talp (Banned Club). Inflables per als més petits.
 
12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, concert i vermut cultural. Més informació al final del programa.
 
12.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, paellada popular per recaptar fons per fer una nova bèstia de foc a la ciutat. Organitza: Associació Cultural els Fogonaires de Reus.
 
19.00 h, al passeig comercial EL PALLOL, 26è Festival ReusBlues amb Cross Gospel Street. Amb el Cor de Gòspel de l’Aula de Músics de Tarragona, Cor de Gòspel Blues de Mar de Cambrils i l’Orfeó Reusenc. A les 20.00 h, concert amb Crossroads.
 
22.30 h, al BAR CAMPUS, 26è Festival ReusBlues, concert amb The Lost Acoustic Show.
 
 
DIUMENGE 3
D’11.00 a 13.00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet de 5 polzades per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts pel circuit del parc ferroviari. Preu: 1,50 € Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus. 
 
13.00 h, al RACÓ DE LA PALMA, 26è Festival ReusBlues, concert vermut. 14.30 h, fideuà blues amb DJ Domingo. 20.00 h, combo-blues, amb la participació de l’Escola de Música de la Selva del Camp i l’Aula de Músics de Tarragona.
 
 
ALTRES ACTIVITATS
18.30 h, a la URBANITZACIÓ BLANCAFORT, VIII Mostra d’Elements Festius. Cercavila amb la participació de l’Àliga petita, els capgrossos de Vandellòs, el gegant Primet, els nanos d’Obrim Somriures, el gegantó d’Ascó, el gegant Pau Miró d’Horts de Miró, els gegants del Carrilet, la Cucafera de l’escola Els Ganxets, els gegants de Bellpuig i els nanos la Blanca i el Fort de Blancafort. Cercavila de tots els grups i berenar.
 
Dissabtes 18, 25 de juny i 2 de juliol
 
11.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE I EL CAMPANAR, vermut cultural. Una magnífica descoberta per a públic familiar i públic general. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb la col•laboració de la Fundació Privada Reddis i el suport de la Prioral de Sant Pere de Reus, l’Ajuntament de Reus i Vermuts Miró.
 
 
Dissabtes 18 de juny i 2 de juliol
12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA (tots els dissabtes durant l’estiu). concert i vermut cultural. Visita teatralitzada per a públic general. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb la col•laboració de Vermuts Miró i el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus. 
 
Els dies 22, 23, 27 i 28 de juny, al CASAL TASTALAFESTA! Tallers al Museu de la plaça de la Llibertat per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d’activitats i tallers per als més menuts de la família. Infants de 4 a 10 anys. Horari: de 10 a 12 h. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.
 
Dissabte 25 de juny
11.30 h, a la RUTA REUS, BRESSOL DEL VERMUT, vermut cultural. Un passeig acompanyats de l’aroma i el gust d’aquell “Reus, París i Londres” que va esdevenir la capital del vermut. Coneixerem els llocs emblemàtics que ens n’expliquen la història i tastarem el gust inconfusible del vermut de Reus. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb la col•laboració de Vermuts Miró i el suport de l’Ajuntament de Reus, Cal Massó, Cal Rofes i Museu del Vermut.
 
De l'1 al 12 de juliol, al TEATRE BRAVIUM, 6a Mostra dels alumnes del taller de teatre "Tots els dilluns del món". La companyia reusenca de teatre Les Artistes Locals ha organitzat, del 17 de febrer al 13 de juny, tres cursos al Bravium Teatre. Un per a joves de 12 a 18 anys, un altre per a adults a partir de 19 anys i, com a novetat, un dedicat als més petits de 6 a 11 anys.
 
De l'1 al 10 de juliol
26è Festival ReusBlues i d’Altres Espècies Picants
Podeu consultar tota la programació a: www.amca.info
 
Del 20 al 22 de juny. A les 20.30 h, des del carrer de la Font
Bruixes a Reus: la condemna de Malet 
Ans Educació ens proposa un itinerari pels espais més significatius del Reus medieval, on es podrà descobrir la vida de les bruixes reusenques i les seves pràctiques secretes. www.anseducacio.cat
 
De l’1 de juny al 30 de setembre 
Visites al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata
De dilluns a dissabte d'11.00 a 13.00 i de 16.30 a 18.30 h. Descobreix una de les obres més importants del Modernisme europeu, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. www.reuspromocio.cat
 
Del 15 de juny al 15 de setembre
Visites al Gaudí Centre
De dilluns a dissabte, de 10.00 a 20.00 h, i diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. Visita el centre d'interpretació dedicat a l'arquitecte Gaudí i descobreix la nova exposició dedicada al Modernisme de Reus i a l'obra de l'arquitecte Domènech i Montaner. www.gaudicentre.cat 
 
 
EXPOSICIONS
Del 2 al 24 de juny
Biblioteca Xavier Amorós
Racons de Reus. Una visió dels barris de la ciutat 
De 10.00 a 20.00 h
 
Del 13 al 25 de juny
Museu de Reus, espai plaça de la Llibertat
Ara toca Festa! 
De 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h 
Entrada gratuïta
 
Del 13 al 18 de juny 
Al vestíbul de l’Ajuntament
Figures de xocolata del Seguici Festiu elaborades per la Pastisseria Huguet
De dilluns a divendres de 8.00 a 21.00 i dissabte de 10.00 a 21 h
Del 18 al 30 de juny a la Botiga de la Festa Major al Castell del Cambrer
 
Fins al 19 de juny
Biblioteca Pere Anguera
Biblioart 
De 10.00 a 20.00 h
 
Del 17 de juny al 3 de juliol
Al vestíbul del Reus Deportiu
Capturant instants en blanc i negre 
De 9.00 a 21.00 h
 
Del 17 al 29 de juny
Sala Vicaria del Centre d’Amics de Reus
The Beatles 
De 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 h
 
Del 20 al 24 de juny
Al vestíbul del Teatre Bravium
50 anys de recull d’autògrafs de Jordi Boronat
De 18.00 h a 21.00 h
 
Del 26 de juny al 31 de juliol 
Biblioteca Pere Anguera
A. V. Horts de Miró 
De 10.00 a 20.00 h
 
Del 30 de juny al 7 de gener de 2017
Museu de Reus, espai raval de Santa Anna
“Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món” 
De dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Diumenges , dilluns i festius tancat
 
Fins al 2 de juliol
Al vestíbul del Centre de Lectura
50 edicions de l'Aplec Baix Camp (1967-2016) 
De dilluns a dissabte de 17.00 a 20.00 h. Diumenges i festius tancat
 
 
50è CONCURS FOTOGRÀFIC APLEC BAIX CAMP per a fotografies en blanc i negre o color no premiades en altres certàmens, que tractin un d’aquests dos temes: “Aplec Baix Camp” i “Costums tradicionals dels Països Catalans”. Presentació d’obres fins al 31 d’octubre de 2016. Hi ha 700 euros en premis i trofeus per a cada un dels temes i un premi especial amb motiu del 50è Aplec Baix Camp. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus. Podeu consultar les bases a: http://webfacil.tinet.cat/rosareus
  • imatge de control 1per1