Arts
,
2014
Dilluns 20 d'octubre, 19:30h
Casal de les Dones
Reus

Projecció '366 dies' sobre el càncer de mama

El proper dia 20 d'octubre, l'endemà del Dia internacional contra el Càncer de Mama, al Casal de les Dones de l'Ajuntament de Reus, a les 19:30 h, es realitzarà el passi del documental 366 dies, que és el testimoniatge en primera persona d'un any de lluita contra el càncer de mama.
 
El documental 366 dies està dirigit per Poldo Pomés i produït per la Fundació Fero (Fundació de Recerca Oncològica).  La Fundació Fero (www.fero.org) va ser creada el 2001 pel Dr. José Baselga amb el principal objectiu contribuir al desenvolupament de la recerca oncològica. Quant al càncer de mama,  les xifres no per conegudes són menys aterridores: cada any es diagnostiquen al món més de 12 milions de casos, 200.000 dels quals a Espanya.El documental 366 dies tracta no només de conscienciar la societat i als responsables de posar tots els mitjans que estiguin al seu abast per no baixar la guàrdia en la recerca, sinó que també és un testimoniatge valent de com afrontar el càncer.
 
El 4 de gener de 2013 a Cecília Bofarull li van diagnosticar un càncer de mama a l'Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Aquesta "sentència" és l'inici del documental on s'hi aboca aquesta història sota un prisma personal, transparent i narrat des del cor. És el testimoniatge que Cecília va voler compartir amb els seus amics més propers, una vegada vençuda la malaltia, a través de les xarxes socials.
 
Generosament compartim la lluita del dia a dia de Cecília amb la malaltia: des de la detecció de l'embalum en el pit, passant per les tres fases del tractament: sis mesos de quimioteràpia, cirurgia i la radioteràpia, fins al dia després de la curació. Un recorregut pels seus pensaments, els seus dubtes, les seves pors: el vessant psicològic de la malaltia, això que ens és tan desconegut. Un testimoniatge vital que va des d'acceptar, assumir i conviure amb el càncer durant un any en el qual la vida es deté i tot gira entorn d'ella fins al canvi de rumb, o el cop de timó, que es produeix i amb el qual s'enfronta quan el tractament s'acaba.