Espectacles
,
2016
Divendres 4 de novembre, 21 h
Teatre Fortuny
Reus

Teatre 'L'avar' de Molière amb Joan Pera

Joan Pera abandona la seva faceta teatral més coneguda per interpretar el garrepa més famós de Molière sota la direcció de Josep Maria Mestres, amb versió de Sergi Belbel. A L’avar, Molière demostra el seu perfecte mestratge de l’escriptura teatral.

L’avar és el primer text clàssic escollit per Josep Maria Pou, director artístic del Teatre Goya, per serrepresentat a la sala des que la dirigeix (2008). L’avar compta amb una gran companyia, composta per Joan Pera, Manu Fullola, Júlia Barceló, Ricard Farré, Josep Minguell, Elena Tarrats, Alba Florejachs, Manel Dueso, Òscar Castellví i Xavi Francés. Poques vegades hem vist un repartiment d’aquestes característiques al Teatre Goya.

L’avarícia defineix Harpagon, un dels personatges dramàtics més universals. Usurer i especulador, aquest home d’edat avançada és menyspreats per tothom. El conflicte entre la hipocresia de les normes morals i la suposada autenticitat dels sentiments protagonitza una comèdia plena de situacions hilarants, però de rerefons tràgic.

Escrit l’any 1699, L’avar va ser el darrer text escrit i interpretat per Molière, reconegut autor de comèdia.

SINOPSI

Vidu i terriblement avar, Harpagon vol casar la seva filla Elisa amb Anselm, vell i ric, disposat a prendre-la sense dot; però Elisa vol casar-se amb Valeri, que ha aconseguit entrar a la casa d’Harpagon contractat com a intendent. Al mateix temps, Harpagon i el seu fill, Cleante, rivalitzen per l’amor de Mariana. Per ajudar el seu amo, el criat de Cleante, el Fletxa, roba l’or d’Harpagon. Acusat en fals, Valeri revela el seu amor per Elisa. Aquest tradicional recurs de la confessió acaba desfent el nus de tota la intriga: Anselm descobreix que Mariana i Valeri són els fills que creia perduts en un naufragi. Al final, ambdues parelles de joves podran casar-se i Harpagon quedarà satisfet de recuperar el seu preuat or.

Fitxa artística

Autor: MolièreTraducció: Sergi Belbel

Direcció: Josep Maria Mestres

Repartiment: Joan Pera, Manu Fullola, Júlia Barceló, Ricard Farré, Elena Tarrats, Josep Minguell, Alba Florejachs, Manel Dueso, Òscar Castellví, Xavi Francés

Escenografia Pep Duran - Vestuari María Araujo - Il·luminació David Bofarull - Espai sonor Alex Polls - Caracterització Àngels Palomar-Marqués - Ajudant de direcció Israel Solà - Ajudant de vestuari Marian García - Direcció de producció Amparo Martínez - Cap de producció Maite Pijuan - Producció executiva Raquel Doñoro - Regidoria Blai Pera - Sastressa Olga Fibla - Perruqueria Alicia Dvorska - Construcció d’escenografia - Estudi-Taller d’escenografia Jorba-Miró - Tractament pictòric d’escenografia - Taller d’escenografia Jordi Castells - Confecció vestuari I.T. - Cap tècnic del teatre Moi Cuena - Premsa Anna Casasayas i Marta Ferrà - Màrqueting i comunicació Publispec - Disseny gràfic Santi&Kco - Agraïments Montse Colomer.

Preu: 30 - 20 - 10 euros

  • imatge de control 1per1