Espectacles
,
2016
Diumenge 28 de febrer, 18 h
Teatre Bartrina
Reus

Teatre 'Maragall a casa' amb Jep Barceló

Autor: Josep Maria Jaumà
Dramatúrgia i direcció: Dolors Vilarasau
Actor: Jep Barceló
Música original i banda sonora: Joan Alavedra
Veus en off: Joan Fàbregas, Dolors Vilarasau, Joan Berlanga, Xavier Tor, Jaume Pla, Joan Vallvé, Pere Pahissa, Josep Maria Balcells
 
Des del menjador de la seva casa de Sant Gervasi, Joan Maragall ens explica les seves vivències, els seus somnis, el seu ideari.
 
Un espectacle construït a partir dels seus articles, poemes i correspondència.
 
“Els versos, articles, discursos i cartes de Joan Maragall van suposar un canvi de rumb en la literatura, en el pensament i, en general, en la cultura catalana. Ja amb el seu primer recull de poemes i amb els primers articles al ‘Diario de Barcelona’ va aconduir els seus lectors des del floralisme historicista i rural dela Renaixençaa la modernitat de la vida quotidiana a ciutat.
 
Maragall cresqué alhora que creixia l’Eixample barceloní i –atès que l’atzar li oferí aquesta possibilitat– es proposà educar la nova burgesia industrial i comercial que s’hi instal·lava. Va obrir-li horitzons més enllà dels diners i de les ostentacions socials, va fer-li descobrir l’ordre i la bellesa de la natura, el poder de la paraula i de l’art, la força de l’esperit que li permetria enfrontar-se al demà.(...)
 
L’home Maragall i la seva obra continuen essent un referent literari, moral i cívic indispensable per a nosaltres, per al país.
 
Això és el que hem pretès modestament: representar amb un repàs breu, però el més viu possible, la seva vida.”
 
Josep M. Jaumà
 
Durada: 75 minuts
 
Preu: 15€ escenari, 10€ platea. Aforament limitat sense descomptes
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1