Espectacles
,
2016
Dissabte 13 de febrer, 21 h
Teatre Bartrina
Reus

Teatre 'Neus Català, un cel de plom' amb Mercè Arànega

Direcció: Rafel Duran
Actriu: Mercè Aránega
Dramatúrgia: Josep Maria Miró, a partir de la biografia de Neus Català novel·lada per Carme Martí en la seva novel·la Un cel de plom
 
Un el de plom - Teatre Bartrina
 
Una coproducció del Festival Grec 2015 i la Sala Muntaner
 
La vida de Neus Català (1915), la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrück, és la història viva d’un segle i d’una lluita constant. La instauració dela II República, els somnis trencats de tota una generació amb l’esclat dela Guerra Civil, el dolorós exili dels vençuts camí de França, sortir d’una guerra i anar a topar-se ambla Segona GuerraMundial, l’activitat antifeixista clandestina en una França ocupada pels nazis i la posterior deportació al camp d’extermini (ella els anomena camps de la mort), són els grans capítols de la història del segle XX que ha viscut en primera persona.
 
Quan Neus Català va ser capturada i deportada als camps de Ravensbrück i de Holleischen va conèixer l’infern, però també la solidaritat i la germanor sense límits: “Envoltada de dones amigues i de dones desconegudes que patien el mateix destí que jo, em sentia sola i a la vegada em sabia acompanyada. En la nostra immensa solitud ens teníem les unes a les altres.” Quan van ser alliberades, es van prometre no oblidar.
 
Durada: 70 minuts
 
Preu: 20€, 15€ i 12€
 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar