Foto: 

Museu del Vidre de Vimbodí

Les 5 activitats més destacades del Dia Internacional dels Museus al Camp de Tarragona

Els museus del territori celebren jornades de portes obertes, rutes teatralitzades i tota mena d'activitats
Surtdecasa Camp
,
12/05/2016
Arts
Un any més arriba el Dia Internacional dels Museus, una jornada que durant aquests dies se celebra amb diverses activitats que ens permeten descobrir els nostres museus d'una manera diferent. Jornades de portes obertes, visites teatralitzades, tallers, espectacles... al llarg del territori us trobareu moltes activitats, però nosaltres us n'hem seleccionat cinc perquè tingueu per on començar...

1. A Tarragona, visita vuit museus en una nit 


Foto: Museu Arqueològic de Tarragona

  • imatge de control 1per1

Tarragona ens dóna l’oportunitat de visitar vuit museus i centres museístics de la ciutat gràcies a un recorregut que tindrà lloc el dissabte 21 de maig al vespre. ‘Viatge a la Constel·lació Museu. Explorant la immensitat del mar’ és un itinerari nocturn, en trenet turístic, que ens proposa descobrir el CaixaForum Tarragona, l’Estació Creactiva Teler de Llum, el Museu del Port de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Museu Arqueològic de Tarragona i el Museu d’Història de Tarragona. Un bon moment, per tant, per conèixer el patrimoni museístic de la ciutat en una nit i a través d’una manera curiosa. A banda, els museus han organitzat diferents activitats.
Més informació

 
 

2. A Reus, portes obertes els museus, microteatre i projecció de 'Game Over'


Foto: Museus de Reus

Els Museus de Reus concentren la seva activitat el dissabte 21 de maig. Durant tot el dia obriran portes el museu de la plaça Llibertat, el Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i el Centre la Imatge Mas Iglesias. A més de poder veure les mostres temporals d’aquests espais, al Museu Arqueològic, a les 13 h, es presentarà l’exposició Cèsar Ferrater; i, a les 23 h, hi haurà microteatre a càrrec de la companyia El Semicercle. A banda, al Centre de la Imatge Mas Iglesias s’oferiran visites comentades a l’exposició permanent i la projecció del documental ‘Game Over’ de la reusenca Alba Sotorra, que va ser guardonat amb el Premi Gaudí 2016 dins la seva categoria. Ah, i el Refugi de la Patacada també obrirà al matí i a la tarda, encara que cal inscripció prèvia.
 
 

3. Coneix la vida rural, com es treballa el vidre i els entorns de Poblet en una tarda 


Foto: cedida

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, el Paratge Natural de Poblet i el Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet han unit esforços per organitzar una activitat conjunta prevista per dissabte 21. Sota el nom d’’Origens’, l’objectiu d’aquesta iniciativa, pensada per a tota la família, és que el visitant pugui veure els tres museus en una tarda, de 16 a 20 h. El fil d’unió d’aquest recorregut seran l’aire, la terra, l’aire i el foc, quatre elements que juntament amb l’ambient rural, la natura i el vidre, donen sentit a una experiència única que ens permet conèixer tres dels espais museístics més singulars del Camp de Tarragona.
Més informació
 
 

4. Endinsa't a la Vil·la Romana de la Llosa i viu un viatge en el temps


Foto: Ajuntament de Cambrils

El Dia Internacional dels Museus arriba a Cambrils amb diferents activitats. La Vil·la Romana de la Llosa oferirà jornada de portes obertes dissabte 14 i diumenge 15 i l’oportunitat de descobrir l’espai a través de la nova aplicació virtual per a telèfons mòbils. A més, el dissabte al matí hi haurà se celebrarà l’activitat ‘Els amulets perduts de Cleòpatra’, un taller de pistes guiat amb recreació de la vida quotidiana de l’època. A banda, dissabte 21 i diumenge 22 també es podrà visitar gratuïtament l’exposició ‘Cambrils, els origens’ ubicada al Museu Molí de les Tres de les Eres.
Més informació
 
 

5. Recorregut nocturn per Alcover replet de sorpreses


Foto: Museu d'Alcover

A Alcover celebraran el dia dels museus el dissabte 21 de maig amb un itinerari teatralitzat que recorrerà els carrers del poble i que farà cap al museu del municipi. Tot plegat començarà a les 21 h amb un espectacle sobre Georges Mélies al Convent de les Arts. Una vegada acabat, començarà un enigmàtic recorregut nocturn pel nucli antic de la vila, ple de sorpreses, històries i moments màgics. La nit acabarà a glops de Rosita, la cervesa tradicional de la zona.
Més informació

A

També et pot interessar