Foto: 

cedida

Els 5 imperdibles del 7è Festival En Veu Alta de Pradell de la Teixeta

De l'1 al 3 de juliol, el poble del Priorat acollirà 14 petits espectacles basats en la narració i la tradició oral
Surtdecasa Camp
,
30/06/2016
Llibres
Podríem dir que la paraula és la veritable protagonista del Festival En Veu Alta (EVA). Ja sigui cantada o recitada, nua o acompanyada. La narració i la tradició oral més contemporània esdevenen el pal de paller d'un festival que va néixer el 2005 al Penedès, que el 2009 va aterrar a Pradell de la Teixeta i que, des d'enguany, també se celebra al municipi de Gurb. Aquest cap de setmana, li toca el torn al poble del Priorat que, en 3 dies, acollirà 14 petits espectacles en 8 escenaris diferents. Entre aquests, en trobareu de temàtiques ben diferents, i tant pel públic adult com pel familiar. Una ocasió força especial per veure com marida la paraula amb altres disciplines com la música o les arts escèniques. A continuació us hem seleccionat 5 espectacles, encara que us recomanem que consulteu tota la programació a la fitxa que trobareu més avall i us deixeu emportar...

Quim Lecina i Borja Batllvell ‘Cròniques de l’ultrason’

Divendres 1 de juliol, 19:30h. Plaça de Sant Isidre.
El Festival EVA s’inaugurarà recordant ni més ni menys que a J.V. Foix, tot i que ha farà d’una manera més que original. ‘Cròniques de l’ultrason’ parteix dels textos interpretats per l’actor Quim Lecina, al ritme dels solos de heavy metal del baix elèctric de’n Borja Batllevell. Una curiosa manera de redescobrir i actualitzar el llegat de Foix i d’obrir l’EVA d’enguany.
 

José Manuel Garzón, Mònica Torra i Arnau Vilardebò ‘A tres bandes’

Dissabte 2 de juliol, 19:30 h. Des de la plaça dels Vailets.
Un dels trets característics del Festival EVA és l’’A tres bandes’, una iniciativa en forma de  recorregut que ens dóna l’oportunitat de descobrir fins a tres narradors repartits pel poble. El trajecte començarà a la plaça dels Vailets i, des d’allà, es passarà pels baixos de Cal Sarroca i per la plaça del Castell. En aquests tres indrets, us hi trobareu a José Manuel Garzón, a Mònica Torra i a Arnau Vilardebò, amb petites narracions de 20 minuts de durada. Afanyeu-vos, sigueu puntuals.
 

Dalí Blanch ‘El Todo Morido’

Dissabte 2 de juliol, 16:15 i 17:15 h. Antic Molí de l'Oli
Diumenge 3 de juliol, 12:00 i 17:00 h. Abtic Molí de l'Oli
L’Antic Molí d’Oli acollirà un espectacle força especial que es podrà anar a veure tant dissabte com diumenge. L’artista Dalí Blanch ens explicarà les aventures d’algú que té moltes ganes de saber i d'aprendre coses, i ho farà a través de personatges representats per titelles de paper i sucre. Un curiós muntatge adreçat al públic familiar, que de ben segur farà les delícies tant de grans com de petits. 
 

José Manuel Garzón i José Galiana ‘Palabras de Miguel’

Dissabte 2 de juliol, 22:30 i 24:00 h. Sortida des del Sindicat 30 minuts abans.
Potser l’escenari més entranyable del Festival EVA és la Cova del Rectorat. Per arribar-hi cal fer una petita excursioneta de 20 minuts amb llanternes. Una vegada a lloc, enguany ens hi trobarem un homenatge a la poesia de Miguel Hernández, a través de la correspondència amb la seva esposa Josefina Manresa. Al llarg d’una hora, José Manuel Garzón recitant i José Galiana al piano, oferiran un muntatge en el qual repassaran anècdotes, poemes, cançons i fragments d’aquestes cartes.
 

Toni Gomila ‘Acorar’

Diumenge 3 de juliol. 19:30 h. Plaça dels Vellets, escenari Les Roses. 
La darrera recomanació que us fem tindrà lloc el diumenge 3 i és la proposta que servirà per cloure l’Eva de Pradell d’enguany. L’actor Toni Gomila ens farà reflexionar al voltant de la identitat col·lectiva dels pobles amb la interpretació d’‘Acorar’, un text que narra una jornada de matances a Mallorca, que de ben segur ens remourà el nostre món interior més íntim.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Festival En Veu Alta
De l'1 al 3 de juliol
Diferents espais, Pradell de la Teixeta

A

També et pot interessar