La Casa Navàs, l'únic edifici modernista d'Europa que conserva l'interior original

19/07/2019
Interior de la Casa Navàs

Projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, la Casa Navàs és per la seva singularitat un dels millors exemples del Modernisme a nivell europeu. En aquest vídeo, obra d'Acid Factory, podem veure els preciosos interiors d'aquesta casa construïda entre el 1901 i el 1907, i ubicada en ple centre de la ciutat de Reus.

Domènech i Montaner va projectar per Joaquim Navàs un edifici que albergava el nou habitatge i l’establiment comercial del seu client, i que mostrava a la plaça del Mercadal una imponent façana de pedra amb una torre situada a la cantonada. Malauradament, l’any 1938, durant la Guerra Civil, els efectes d’un bombardeig van destruir aquesta esvelta torre i el coronament esglaonat original.

Una de les característiques més destacades de la Casa Navàs és la seva magnífica decoració interior, que es conserva pràcticament intacta, gràcies a la cura dels seus propietaris. La ceràmica, els mosaics, els esgrafiats, el treball de la pedra i els vitralls de la Casa Navàs són magnífics exemples de les arts decoratives al Modernisme, sense oblidar el mobiliari, dissenyat i realitzat en gran part pel reconegut ebenista Gaspar Homar.

Cal destacar també la botiga de la Casa Navàs, situada a la planta baixa, que encara conserva l’estructura i el mobiliari original.

> Us recomanem que la visiteu reservant l'entrada aquí.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.