,
02/01/2015
Vídeos

Vídeos del fotògraf Enric Pàmies i de l'escultor Ramon Ferran, morts recentment

Reus comença l'any amb mal peu, igual com va acabar el 2014, pel que fa a pèrdua de referents culturals. El passat desembre ens deixava el president del Bravium Teatre, Jaume Amenós, i el 2015 comença amb les notícies de les morts d'Enric Pàmies (1923-2014) i de Ramon Ferran (1927-2015), dos referents dins el camp de la fotografia i de l'escultura respectivament. 

Entre altres coses, Pàmies va exposar la seva obra per tot el món i va crear a Reus la biennal de fotografia Fotosport, l'únic concurs internacional dedicat a la fotografia i a l'esport. Per la seva banda, Ramon Ferran va destacar especialment dins el camp de l'escultura, dels gravats i especialment dins el camp de la medallística. És a més, l'autor dels gegants de Reus, Japonesos i Negres, i va ser un dels principals impulsors de l'Escola d'Art i Disseny de la ciutat.

En aquests vídeos podeu veure com Ramon Ferran crea la medalla commemorativa dels 150 anys del Centre de Lectura de Reus, entitat de la qual n'era soci d'honor; i com Enric Agustí explica tots els detalls de la creació del certamen Fotosport.

Des del Surtdecasa ens unim al condol per la pèrdua d'aquets dos insignes personatges.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Benvinguts al racó de curiositats audiovisuals del Camp de Tarragona! En aquest espai pretenem penjar totes aquelles peces audiovisuals relacionades amb les nostres comarques que ens semblin dignes de compartir. Videoclips de grups, documentals, anuncis, notícies curioses i molt més!

19/07/2019
Projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, la Casa Navàs és per la seva singularitat un dels millors exemples del Modernisme a nivell europeu.
15/09/2018
Plats de tres dies per rentar / Nits d’amanides per sopar / Hauria de dormir però avui les hores poc a poc perforen / aquest llit ple de racons per escalfar.
23/02/2018
Siurana, un dels paratges més internacionals del Priorat, serà avaluat per la UNESCO per esdevenir Patrimoni de la Humanitat.
13/02/2018
Amb la pedrera d’alabastre la Coma-Ral de Sarral com escenari, el vídeodansa 'Quadrant', produït per DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral i DansPXL, vol reflexionar sobre la dualitat femenina i masculina i la lluita de poders que aquesta co
15/11/2017
Terra d'espiritualitat, de valors ancestrals i d'esperit cooperatiu.
31/10/2017
'No hi ha estop' és la nova aposta de La Soul Machine, extret del disc 'Una nota a la nevera'.
20/10/2017
"Naixem innocents, ignorants del pes de la culpa. Res ni ningú ens pot prendre aquesta innocència. Perdre-la és el preu de l’experiència de viure.