Trapezi Reus

Foto: 

Cedida
La companyia Vaivén Circo presenten l'obra 'Esencial'

Els 5 imperdibles del Trapezi

Aquesta edició excpecional se celebrarà del 23 al 25 d’octubre a Reus
Surtdecasa Camp
,
18/10/2020
Espectacles
La Fira de Circ de Catalunya Trapezi celebrarà el Trapezi en Viu del 23 al 25 d’octubre a la capital del Baix Camp. Es tracta del tercer moment d’aquesta 24a edició excepcional del 2020 que s’ha hagut de reinventar a causa de la covid-19. Al maig, mes en què s’havia de celebrar la Fira d’enguany, es va posar en focus en la presentació virtual de les companyies; durant el juliol es van celebrar les jornades professionals en un format semipresencial i ara, a la tardor, la Fira s’entrega al públic a través de les actuacions de les companyies en viu i amb una programació que segueix apostant pel talent, la coproducció i les noves creacions. En aquest sentit, Leandro Mendoza, director artístic de la Fira de Circ de Catalunya Trapezi, ha destacat el gran èxit d’haver pogut tirar endavant totes les seccions de la Fira en una edició afectada per circumstàncies molt complicades. Us hem destacat les representacions més destacades.

1. Mentir lo mínimo
La Fira Trapezi continua apostant per les coproduccions i presenta, en aquesta 24a edició, l’espectacle 'Mentir lo mínimo'. Es tracta d'una idea original de la companyia Alta Gama i és una experiència col·lectiva en un lloc inusual. Una pista blanca, llisa, mínima on a través del moviment, del pes i de les direccions, els intèrprets mantindran un diàleg amb el públic on les preguntes seran les mateixes però les respostes mai seran iguals.

 

  • imatge de control 1per1

'Déja Vu'
2. Déja vu
Un altre dels plats forts serà l’espectacle 'Déja Vu', una coproducció del Grec Festival de Barcelona amb el suport de l’ICEC - Generalitat de Catalunya i l’INAEM. La companyia de Manolo Alcántara, arriba amb aquest muntatge especialment arriscat, a la vegada que fascinant i suggeridor que reflexiona sobre la distància existent entre realitat i somni.

3. Esencial
A més, l’edició d’enguany comptarà també amb dos guanyadors del Premi Nacional de Circ. Per una banda, la companyia Vavién Circo, guardonats l’any 2016, presenten 'Esencial', un espectacle que parla de les transicions on cinc personatges juguen, somien i inicien un viatge cap a les més importants decisions vitals, tot plegat en una escenografia inspirada en ‘Arcoíris de Waldorf’, amb tints poètics, idònia per crear ambients màgics per treballar equilibri i harmonia.

 

'Sopa i el que el vent no s’emportà'
4. Sopa i el que el vent no s’emportà
D’altra banda, el 24è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular 9 barris, que van rebre el Premi l’any 2019, presenten 'Sopa i el que el vent no s’emportà', un espectacle que explora amb humor i tragèdia un seguit de dinars de Nadal d’una mateixa família a través de diverses generacions; amb cinc intèrprets que incorporen sis disciplines diferents: volant, corda  fixa, capil·lotracció, acrobàcia, trapezi i acrobàcia en moviment amb breakdance.

5. Orquestra de Malabares
La clausura d’aquesta 24a edició de la Fira Trapezi anirà a càrrec de la Cia Pistacatro i la seva 'Orquestra de Malabares', un espectacle d’allò més especial que relaciona música i circ amb sis malabaristes i una banda municipal. Un concert on els malabaristes formen un ballet aeri i els músics de la banda, fora de la seva zona de confort, participen gairebé com a actors en un espectacle teatral tocant temes i estils fora del comú.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar