Foto: 

Arnau Martínez
Trapezi 2018

Els 5 imperdibles del Trapezi

La Fira del Circ de Catalunya torna a Reus del 9 al 12 de maig
Surtdecasa Camp
,
06/05/2019
Espectacles
Aquesta setmana la capital del Baix Camp es tornarà a omplir d’acrobàcies, de malabars, de pallassos; de circ en definitiva. Del 9 al 12 de maig arriba la 23a edició del Trapezi a Reus. Enguany recupera un parell de coproduccions amb un programa d’actes variat: companyies del país, nacionals i, fins i tot, internacionals vingudes del Brasil. Des de Surtdecasa us proposem els cinc imperdibles.

1. El cabaret
​Quan arriba la nit, l’envelat de la plaça Mercadal és l’epicentre de la fira del circ. Sobre l’escenari podem gaudir d’artistes de tota mena que realitzen els seus números breument amb una durada màxima de deu minuts cadascun. Petits tastos d’acròbates, de malabaristes o de música, entre d’altres. Aquesta edició, el cabaret torna a ser l’espectacle inaugural dijous a dos quarts d’onze de la nit i es repetirà divendres i dissabte a la nit. A més a més, cada dia el cartell és diferent. 
On? A la Plaça del Mercadal | Dijous 22:30h, divendres 23:30h i dissabte 23:30h.

2. Les companyies brasileres: ‘Intimo’ de Cia LaMala i ‘A Salto Alto’ de Circo no Ato
La Fira del Circ de Catalunya és un aparador de produccions internacionals i aquesta edició en destaquen dues vingudes del Brasil. ‘A Salto Alto – Entre gentilezas e extermínios’ de Circo no Ato explica la història de set persones que, en tenir accés a una altra forma de vida, es desvesteixen de les seves experiències per viure aquesta altra realitat. L’espectacle profana la història romàntica de la Ventafocs tenint com a principal crítica el consumisme desenfrenat de la nostra societat.
On? A la Plaça de la Llibertat | Divendres 18h, dissabte 12h i diumenge 12h.
D’altra banda, ‘Intimo’ de La Mala revela la intimitat d’una parella d’acròbates, tant des del punt de vista de la relació entre dues persones, com de dos cossos que es coneixen i treballen en sintonia per portar al públic el virtuosisme del qual aprofundeix en la seva recerca davant un desafiament i el transforma en risc, en circ.
On? Al Bravium Teatre | Divendres 18h, dissabte 19:30h i diumenge 19:30h.

3. Estrena de ‘Quan els crancs portin talons’ d’Escarlata Circus 
El Trapezi ha estat un referent i un aparador del circ a escala mundial. Enguany, la companyia Escarlata Circus vol estrenar una nova producció a Reus. ‘Quan els crancs portin talons’. Els artistes Jordi Aspa i Bet Miralta encarnen Àngel i Bàrbara, dos personatges que ens expliquen un conte basat en fets reals sobre una parella que fa més de trenta anys va començar a fer circ creient poder trobar la seva llibertat i canviar el món. Ganivets, pals, acrobàcies o poesia són alguns dels ingredients d’aquest espectacle que es farà divendres i dissabte a dos quarts de nou del vespre i diumenge a la una del migdia. 
On? Al Teatre Fortuny | Divendres 20:30h, dissabte 20:30h i diumenge 13h.


4. ‘Dioptries’ i ‘Davaiii’, les dues coproduccions del Trapezi
Aquesta edició, Trapezi torna a coproduir dos especacles. ‘Dipotries’ de Cia Toti Toronell barreja diferents disciplines circenses en dos espectacles en un. Una troupe de circ està atrapada entre dos móns, i ha de resoldre el dilema de fer dos espectacles alhora… Entrar, sortir i els canvis precipitats d’un escenari a l’altre donen joc a l’espectacle.
On? A La Palma | Divendres 22h i dissabte 22h.
‘Davaiii’ està coproduït amb Domichovsky & Agranov, dos personatges dubtosament simpàtics juguen amb l’equilibri entre el dolor i l’alegria. Un joc de rols en constant transformació, el domador es converteix en el domat, el segrestador en el segrestat, la més minúscula distracció pot costar la vida o almenys unes quantes bones rialles.
On? A la Plaça de la Patacada | Divendres 20h, dissabte 20h i diumenge 11:30h.


5. ‘Nu’, l’espectacle de circ contemporani de l’Ateneu Popular 9 Barris
‘Un’ és un espectacle de circ contemporani amb cinc artistes en escena que conviuen amb diferents llenguatges escènics per descobrir-se en un espai híbrid. ‘Nu’ és la proposta que Quim Girón, i l’equip que l’acompanya, ha creat d’acord amb l’encàrrec de l’Ateneu Popular 9 Barris per fer un espectacle per a tots els públics i que es va estrenar a la passada edició del Circ d’Hivern. A través de diverses disciplines de circ, els artistes es relacionen mostrant la senzillesa i la transparència de les relacions humanes. 
On? Al Teatre Bartrina | Divendres 22h, dissabte 22h i diumenge 18h.

Trapezi. 23a Fira del Circ de Catalunya, 2019
Del 9 al 12 de maig
Reus

Més informació: 

A

També et pot interessar