Biblioteca Central Xavier Amorós
Biblioteca Central Xavier Amorós
Carrer de l'Escorxador, 1
43202 - Reus
  • 977 010 025
  • info.biblioteques@reus.cat

Més informació

La Biblioteca Central Xavier Amorós està instal·lada a l’antic escorxador municipal, mostra d’arquitectura industrial de finals del segle XIX, dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles, construït el 1889 i ara restaurat en els seus elements més interessants. La nova construcció ha respectat les singularitats de l’edificació antiga, amb els patis interiors i la cobertura exterior.

La BCXA ocupa una superfície de 2.500m2, i es divideix en 5 sales segons els serveis i fons que s’hi ofereixen. S’hi troba un fons, en contínua ampliació, de 120.000 volums, 11.000 discos compactes de música, 12.000 DVD i més de 250 títols de diaris i revistes; també vídeos, cassettes, partitures… Un fons patrimonial força important, amb llibres dels segles XVI, XVII i XVIII, que provenen de l’antiga biblioteca municipal, documents del segle XIX, que inclouen els diaris reusencs de l’època, i una col·lecció local que recull publicacions de Reus i de la comarca.

La BCXA organitza i acull activitats de tot tipus per a grans i petits; conferències, presentacions de llibres, tallers de lectura, hores del conte… i col·labora amb totes les institucions i les associacions locals que estiguin interessades en els seus serveis.

Horaris

Horari d’hivern
De dilluns a divendres de 10 a 20h | Dissabtes de 10 h a 14 h

Horari d’estiu (del 2 de juliol al 10 de setembre)
De dilluns a divendres de 10 a 14h | De dilluns a dijous de 17 a 20h