Jump to navigation
1. Mayte MartinEl contingut i l’estètica musical i artística d’aquest espectacle representen una original aposta des de l’austeritat, per una ortodòxia contemporània que reivindica al mateix temps el classicisme i la creativitat. Amb una més que acurada selecció de les més belles i commovedores lletres populars, i sota el filtre sonor de la subtilesa i l’elegància melòdica que caracteritzen a Mayte Martín, aquest concert recull obres mestres del repertori flamenc clàssic pràcticament en desús; cants preciosos que mai abans s’havien escoltat en veus contemporànies. > Quan: Dissabte 8 de desembre, 20h (Falset)
2. Quartet MèltEl Quartet Mèlt és un grup vocal jove format per quatre cantants procedents de diferents indrets de Catalunya units pel món del cant coral català. Junts van decidir emprendre un il·lusionant projecte conjunt amb l’objectiu de gaudir de la música i transmetre-la a tothom qui els escoltés. La màgia del Nadal, bressol del Quartet Mèlt, es troba en gran part en les cançons que l’expliquen. Nadales d’aquí i de l’altra punta del món s’uneixen a través de l’art del gran mestre Joan Albert Amargós que les va arranjar brillantment. El Quartet Mèlt va presentar el 2017 el seu primer disc íntegrament de nadales amb el nom de “XARRAMPIM”, i aquest 2018 volen portar-lo per tots els pobles i ciutats que vulguin celebrar unes festes de Nadal ben musicals. El Priorat podrà disfrutar de la versió a cappella del projecte, per sentir el Nadal de molt a prop.> Quan: Divendres 7 de desembre, 20h (Porrera)3. Gran circ d’Erik SatieConcert escenificat, amb música i adaptació de textos d’Erik Satie (Honfleur 1866- París 1925), que intenta copsar l’art, l’esperit i la peculiar personalitat del compositor francès a través del seu llegat musical, dels seus escrits i de les seves llegendes. La posada en escena s’ha embolcallat amb tocs de Circ i Cabaret, que són les escoles de llibertat que estimava Satie. El text ha estat creat a partir d’escrits del propi Satie, extrets dels llibres 'Memòries d’un amnèsic' i 'Quaderns d’un mamífer', d’una comicitat i ironia tal que semblaria que haguessin servit de model posteriorment als grans Groucho Marx i Woody Allen. En definitiva, amb aquest concert escenificat ens apropen a l’esperit de l’artista sorrut que manifestava que “havia arribat al món massa jove, en un temps massa vell”.> Quan: Divendres 23 de novembre, 20h (Falset)
4. 'A vore'Fa més de cent anys, una nova tendència en música i dansa s’estenia des de Viena per tota Europa fins arribar a la ciutat de Tortosa. Els iaios es posaven les mans al cap veient com els valsets i els balls agarrats desbancaven ritmes i costums de sempre. Lo modern era allò i l’espècie invasora transformava una manera de fer i sentir. 'A vore' és un projecte de recerca musical i dansística que treballa a partir del document i l’expressivitat tradicional, els ritmes, les danses, les paraules de les comarques del Baix Ebre, Montsià i Baix Maestrat, i les fa dialogar amb la música d’Astrio i la dansa performativa de Sònia Gómez. 'A Vore' són jotes + samplers + guitarres + dansa contemporània. > Quan: Dissabte 20 d'octubre, 21h (Falset)
5. Mû MbanaNatural de l’illa de Bolama a Guinea Bissau, va créixer influenciat pels càntics religiosos de les dones dels grups ètnics Brami i Bijagos. El seu vast i eclèctic currículum inclou una desena de discos ja editats i molts escenaris d’Europa, l'Àfrica i l'Amèrica. Ha col·laborat amb molts músics i projectes com La Locomotora Negra, el gran Manu Dibango, Lula Pena i Fabiana Cozza entre molts altres. La música de Mû està feta de moments i alineaments de moments. Feta de planes modals i de muntanyoses construccions harmòniques. De magnanimitat i de reivindicació. De murmuris tremolosos i de crits guerrers. D’intimitat, d’extraversió, de timidesa, de dansa, de melancolia i de celebració. La música de Mû no s’explica. S’escolta. S’observa. Es viu.> Quan: Dimecres 5 de desembre, 21h (La Vilella Baixa)
6. Cristina AguileraBellmunt del Priorat, des de la prehistòria, és conegut per una terra rica en galena. Moltes cultures han escarbat la muntanya per extreure-li l’ànima mineral. A principis del segle XX va ser l’època daurada de les mines i Bellmunt va acollir nombroses famílies de miners provinents de Granada. A la colònia s’hi podien sentir granaïnes, martinetes i buleries… El Tablao Flamenco és un espectacle carregat d’emocions i matisos que arriben al fons de l’ànima. Música i ball es fonen en una expressió artística, considerada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, com és el flamenc. Cristina Aguilera, bailaora de Granada, ens oferirà els seus balls acompanyada d’un gran elenc d’artistes de flamenc del nostre territori.> Quan: Dissabte 17 de novembre, 20h (Bellmunt del Priorat)
Web Festival Terrer