L’abadejo, del mercat al plat

Del 19 de març al 17 d'abril de podrem tornar a gaudir de les 4es Jornades de l'Abadejo a Tortosa, Bítem, Campredó, Jesús i Els Reguers.
Surtdecasa Ebre
,
27/04/2011
Menjar i beure
L’abadejo, el bacallà segons el català estandar, serà el plat fort dels mesos de març i abril a les cartes dels restaurants de Tortosa i pobles veïns com Bítem, Campredó, Jesús i Els Reguers.
 
Organitzades per l'Associació d'Hostaleria de Tortosa 'Platigot', les jornades que porten per nom "l'Abadejo, del mercat al plat", volen potenciar el consum d'aquest peix que compta amb una llarga tradició a la zona ebrenca. De fet, si et passeges pel mercat municipal tortosí hi ha una bona dosi d’oferta bacallanera per metre quadrat.
 
En aquest cas, l’abadejo estarà al plat i ben cuinat. Abadejo amb allioli, bunyols d’abadejo, brandada, cues d'abadejo amb samfaina, arròs amb abadejo i suquet d'abadejo amb carxofa són alguns exemples dels plats que es podran degustar. Sempre amb un denominador comú: el bacallà.
 
I és que aquest peix que se sol pescar a les aigües de l'Atlàntic i no és només bo al gust, sinó també per a l’organisme. Nosaltres el solem conservar salat, amb sal marina. Aquest mètode tradicional de precurat fa de l'abadejo un producte concentrat, nutritiu i saborós; pobre en greixos, ric en minerals com ferro i calci i ric en vitamina B. L'abadejo salat és de fàcil digestió i més nutritiu que el fresc.
 
A més, les jornades, que s'organitzen des del 2006, també inclouen tres demostracions de cuina que es duen a terme els matins dels divendres dia 18 i dia 25 de març a la parada de 'Platigot' del mercat tortosí.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar