Surtdecasa Ebre
,
10/03/2016
Menjar i beure

La ruta dels 19 platerets cuinats amb abadejo

Del 15 al 27 de març tornen les Jornades gastronòmiques de l'abadejo organitzades per l'associació Platigot
Abadejo - Bacallà

Foto: 

Platigot
Platerets d'abadejo de les jornades
Quan arriba la Quaresma, els restaurants de Tortosa i rodalies, com a bona ciutat devota, posen l'abadejo a la taula. Enguany la proposta és més atractiva que mai. No seran ni menús ni tapes, sinó una solució intermèdia: platerets de bacallà guisats i preparats tant amb receptes tradicionals com amb fórmules de cuina creativa i d'autor. En total, cada plateret anirà acompanyat d'una copa de vi de la DO Terra Alta i tindrà un preu de 5 euros. Feu un cop d'ull i comenceu la ruta com més aviat millor!

1. Un clàssic revisat
Hi ha uns ingredients que sempre lliguen amb el bacallà i podríem dir que són el pebrot vermell i l'all. En aquesta recepta, que inclou un llomet d'abadejo gratinat amb allioli, llit de patata i coulís de piquillos, el xef selecciona ingredients clàssics per construir una recepta gustosa que de ben segur no decebrà ningú.

RESTAURANT AMARÉ
Avda. Ports de Caro, 2
Roquetes
977 500 380

 

 


2. Abadejo a la mousselina
Abadejo fregit amb una crema d'allioli gratinada acompanyat d'un llit de tomàquet fregit és l'aposta que ens fa el restaurant Amets. El bacallà és un dels plats forts de la seva cuina cantàbrica, per això, cal fer cas a la recepta escollida.

 

SIDRERIA AMETS
Passeig Joan Moreira, 13
Temple 
977 446 699

 

 


3. Delícies d'abadejo
En aquest cas, l'aposta és també per un abadejo guisat amb un sofregit d'all i acompanyat per un espàrrec i un tomàquet rostit. El Bar Nou de Tortosa aposta també per les receptes de tota la vida per conquerir els paladars dels més exigents.

 

BAR NOU RESTAURANT
Av. Generalitat, 87 T
Temple
977 441 023

 

 


4. Un plat típic rural
Aquest és un plat molt típic de la cuina del Priorat. Els pagesos els solien preparar per portar-la al tros. Aquesta truita guisada en suc de fesols, espinacs i abadejo és una autèntica delícia que us transportarà als sabors més autèntics de les nostres tradicions.

 

BAR RESTAURANT CRISTAL
Carrer Llotja, 1
Centre
977 443 689

 

 


5. Abadejo al pil pil
Un clàssic basc reversionat al Forn de la Canonja. El secret està en un tros de bacallà cuinat al punt i una salsa on l'aroma d'all i la crema lligada amb un bon oli de la terra fan un plat senzill però perfecte al paladar.

 

FORN DE LA CANONJA
C/Taules Velles 5,7,9- Plaça Palau, 6
Casc antic
658 353 448
 


6. Remenat
Els remenats amb ou o sense són un dels plats més nostres. En aquest cas, ens proposen una barreja que ens fa salivar de seguida: remenat d'espàrrecs de camp, alls tendres i daus d'abadejo. Tot això acompanyat d'un bon tros de pa per sucar.

LA CALDERETA
Passeig Ribera, 1
Temple
977 446 544
 


7. Cruixent francès
Al Lizarran ens han preparat un cruixent d'abadejo confitat amb cremós de formatge i melmelada de raïm. En aquest cas, el bacallà acompanya una combinació afrancesada que sempre és un èxit, el formatge i la melmelada. Tenim unes ganes boges de provar-ho!

LIZARRAN
Carrer Teodor Gonzalez, 26
Centre
977 445 337
 


8. Abadejo amb tocs nipons
Una de les textures que més ens agraden és la tempura, per això, aquest plat d'abadejo arrebossat acompanyat de verduretes embolcallades amb la mateixa pasta d'ou i farina ens fa perdre el cap. El toc de soja li dóna el contrapunt de dolçor i frescor. Potser el plat que més ens aproparà a la cuina japonesa!

LO LLAÜT
Carrer Comerç, 39
Ferreries
977 500 223
 


9. Palometes d'abadejo
 Trossets d'abadejo cruixents acompanyats de dolça melmelada de tomàquet és l'aperitiu que Los Banys ha preparat per a tu. Tot això acompanyat d'un lleuger toc d'oli amb all i julivert. Un dels snaks més deliciosos de la temporada!

LOS BANYS
C/ Pare Cirera, 5, baixos
Centre
977 443 644

 

 


10. Abadejo en caneló
T'imagines tallant un caneló farcit d'abadejo i samfaina i posante'l a la boca? Cremós, suau i amb el gust de totes les verduretes de temporada acompanyant el bacallà. Per donar-li un toc d'all més i una estètica única, el restaurant s'ha inventat un allioli negre que sorprendrà els més atrevits.

 

MANOLITO'S VINS I COPES
C/ Cervantes, 2
Centre
977 092 114
 


11. Abadejo en cassoleta
Un plat de Quaresma dels que fan encara les iaies per celebrar el Divendres Sant. Una autèntica cassoleta d'abadejo amb carxofes i cloïsses guisat amb una bona picada d'all i julivert. Un plat mariner i amb la carxofa com a producte estrella de temporada.

PAIOLET RESTAURANT
Rambla Felip Pedrell, 56
Casc antic
977 446 653
 


12. Abadejo de senyors
El Parador ofereix una suprema d'abadejo cuit a baixa temperatura i acompanyat d'una de les salses més típiques de les comarques tarragonines, la salsa romescu. Si enguany encara no heu anat a fer una calçotada, podreu provar la salsa en aquest plateret.

RESTAURANT DEL PARADOR DE TORTOSA
Castell de la Suda, s/n
Remolins
977 444 450
 


13. Amanida xató
És una  de les amanides més famoses de la zona del Penedès, però triomfa en totes les cartes on se la menciona. Aquest és un dels platerets més sans, dietètics i gustosos de la llista. Així que si vols cuidar la línia, gaudint al màxim, aquesta ha de ser la teva elecció.

CAFETERIA PICA PICA
Plaça Espanya, 4-7
Centre
977 446 571
 

 

14. Abadejo a l'estil mediterrani
Abadejo, tomàquet, oli i olives. Tots ingredients molt habituals en la cuina mediterrània que va des de les costes gregues fins a casa nostra, passant per Itàlia. En aquest cas, us presentem un típic carpaccio d'abadejo amb oli de les Terres de l'Ebre i olives mortes de les que menjaven els nostres iaios per fer l'aperitiu. Una recepta també molt sana i tradicional!

BAR RESTAURANT RENAIXEMENT
Av. Remolins, 6
Remolins
977 440 017
 


15. Abadejo amb allioli
Un plateret gustós i fred, ideal per començar un bon àpat. Com totes les propostes del Bar Restaurant Sport, combinen la tradició tortosina de l'aperitiu amb la innovació. Així mesclen l'allioli amb les clàssiques galetes saladaes Crackers i un toc de rosella.

BAR RESTAURANT SPORT
C/ Teodor Gonzalez, 18
Centre
977 441 003
 


16. Abadejo amb ibèric
Només els més valents s'atreveixen a unir l'abadejo amb el pernil ibèric. Peix i carn en una combinació brillant. Dos sabors deliciosos i contundents que acompanyaran a la perfecció una samfaina feta amb verduretes de temporada que li aportarà la dolçor perfecta per compensar el sabor salat del pernil i l'abadejo.

TANINS VINOTECA
Carrer Arnes, 11 baixos
Ferreries
977 501 121
 


17. Abadejo al cor de la carxofa
La imaginació d'aquest restaurant no té límits, i ha sabut conjugar tres ingredients imprescindibles d'una forma espectacular. Convertint-los en petits mossets a partir d'introduir brandada de bacallà en cors de carxofa prèviament cuits a baixa temperatura. Li dóna el toc definitiu una melemelada de tomàquet que també ofereix vistositat i atractiu al plat.

XAMPÚ XAMPANY
Rambla Catalunya, 41
Ferreries
977 501 341
 


18. Abadejo marinat
Un plat fresc, original, mediterrani i molt gustós. El Xapla s'ha inventat uns farcellets d'abadejo marinat que cobreixen una picadeta de tomàquet, anxoves i alfàbrega. Un oli d'oliva negra i un cruixent d'espinac decoren un plat que està cridat a ser una explosió de sabors.

XAPLA TAST COCKTAIL
Passeig de l'Ebre, 2
Ferreries
977 588 244
 

19. Tapa d'abadejo á bras
Una recepta típicament portuguesa per llepar-se els dits. De fet, és un plat típic de Lisboa durant la Setmana Santa i es cuina amb ou, ceba, i patates. En aquest cas, hi ha un fons de patates fregides finetes que complementen aquest petit pastís fet amb molletes d'abadejo.

BAR RESTAURANT LA PLAÇA    
C/ Sant Lluís, 7    
Campredó
977 597 328    
 

Més informació: 

IX Jornades gastronòmiques de l'abadejo
Del 15 al 27 de març 
Tortosa (i Roquetes) 
Fitxa d'agenda Surtdecasa
www.facebook.com/platigot

 

També et pot interessar