S'acaba l'hora de Lo Pati

Opinió
,
dijous, 27 juliol, 2017

Sense voler ser massa nostàlgica, tinc la sensació que les millors coses passen sense adonar-nos-en. És després, quan la història les situa al lloc que mereixen. Ens acomiadem aquests dies de Vicent Fibla com a director del Centre d'Art Lo Pati, la persona que va aconseguir convertir un equipament en un pol d'atracció prou fort per permetre que molts de nosaltres sortissim del nostre cau particular per compartir les ganes d'experimentar. Vicent, amb una bona combinació de passió i càlcul, ha convertit Lo Pati en un centre de referència pel que fa a l'art contemporani a Catalunya. A més, ha aconseguit la cosa més difícil, crear un moviment de persones -el que en termes de mercat s'anomena públic-  capaç d'omplir la sala cada divendres o dissabte que hi havia una presentació. Tot i que en un marc institucional, al voltant de Lo Pati ha tingut lloc un moviment col·lectiu dels forts, dels que es creen espontàniament, moguts pels afectes i la curiositat per allò nou. Perquè no hi ha res més fort que les ganes.

Vicent ha fet de pont entre els moviments urbans i el talent local. Ha situat el paisatge com a un element de reflexió artística, agafant el relleu de la idea proposada per l'antic director, Blai Mesa. Ara, en ple estiu, ha de sortir per la porta del darrere per salvar el nom d'un equipament que mai ha estat valorat tal com mereix pels dirigents de les Terres de l'Ebre, a excepció de l'últim govern de la ciutat d'Amposta que va decidir apostar-hi després de veure'l convertit en referència. Especialment desagraïts i cínics han estat alguns exregidors convergents i alguns membres de l'oposició socialista que han utilitzat una falta administrativa del director - iniciada en el seu mandat - per convertir-ho en arma del seu cutre joc polític. No volem que s'acabi l'hora de Lo Pati.

Anna Zaera
Periodista

Comentaris

imatge de Xavier Miró

Encertades paraules, amiga Anna. És difícil expressar tot el que ens ha regalat aquesta darrera etapa de Lo Pati i mai agraïrem prou l'ENORME feina que ha fet Vicent Fibla al capdavant...

(i que la ceguesa política no és capaç de veure)

NO VOLEM QUE S'ACABI L'HORA LO PATI !!!