Foto: 

cedida

Set visites culturals pels vespres d'agost

Art, història, teatre, tradició, cultura i màgia pels vespres i les nits d'estiu a l'Empordà
Jordi Blesa
,
06/08/2015
Activa't
Durant els mesos d'estiu els museus, jaciments arqueològics i monuments arquitectònics aprofiten els vespres i les nits per obrir les portes als seus usuaris. Les propostes en aquest horari solen ser visites guiades, algunes més convencionals i d'altres de teatralitzades. En alguns casos les visites s'acompanyen d'un aperitiu de productes locals o de vi de la zona. Aquestes activitats busquen apropar el patrimoni cultural d'una forma més amena i atractiva, i en un horari menys calorós. A l'Empordà trobem una oferta molt amplia, per això avui us portem una petita selecció amb set de les millors visites en horari de vespre/nit d'aquest estiu.
 
Torroella màgica
Torroella màgica és una de les rutes teatralitzades més populars de les nits d'estiu de l'Empordà. Hi trobareu diferents personatges de l'història de Torroella de Montgrí que us guiaran pels carrers del nucli antic i l'Església de Sant Genís. També gaudeix d'efectes especials i música en directe, que li donen un aire molt més màgic i misteriós. Finalitza amb una copa de cava al pati de Can Quintana i és una ruta ideal tant per parelles com per famílies.
Més informació aquí
 
 
Visita a Sant Pere de Rodes i brindis sota les estrelles
El Monestir de Sant Pere de Rodes és un dels monuments més importants del nostre territori, ara ens porta una nova experiència per les nits d'estiu empordaneses. La seva proposta consisteix en una visita guiada nocturna pel recinte. El recorregut finalitza a les terrasses del monestir i un cop allà es servirà una copa de cava que s'acompanyarà de la música en viu del guitarrista Tono Blasi. Una experiència única sota el cel nocturn de l'Empordà que teniu temps a realitzar fins a finals d'agost.
Més informació aquí
 
 
Visites guiades teatralitzades al Pla de Palol
La Vil·la Romana de Pla de Palol és un jaciment arqueològic de Platja d'Aro on trobem restes conservades d'entre el segle I a.C. i el VII d.C. Les principals activitats dels seus pobladors foren l'extracció d'argila per la ceràmica i el conreu de la vinya per a l'elaboració de vi. Cada dijous fins al 3 de setembre teniu l'oportunitat de conèixer a dos dels seus antics habitants, en Marcus i la Júlia. Gràcies a ells podreu conèixer els orígens de Platja d'Aro i saber com vivien dos mil anys endarrere.
Més informació aquí
 
 
Dalí de nit
Segur que gairebé tots heu visitat com a mínim un cop el Museu Dalí, però probablement ho vareu fer durant el dia. Des de fa 24 estius la Fundació Dalí ens ofereix la possibilitat de visitar aquest espai durant la nit i amb aforament limitat. És una experiència tan surrealista com captivadora. L'horari és de les 22h fins a la 1h, a més compta amb un audiovisual i ofereix una copa de cava als visitants. Podeu optar per fer la visita lliure o per apuntar-vos a una de les seves visites guiades.
Més informació aquí
 
 
Un dia a la vida d'un monestir
El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ocupa l'espai que  fins a la desamortització del 1835 havia acollit un monestir benedictí. Fins al 22 d'agost ens han programat la visita Un dia a la vida d'un monestir per les vesprades dels dissabtes. Per una estona us posareu els hàbits benedictins per conèixer com era el dia a dia del monestir. Tranquils, ho fareu en bones mans, ja que el vostre guia serà el monjo Jofre de Foixà, que també havia estat músic i trobador. Un viatge al passat per conèixer d'una altra manera aquest emblemàtic espai del Baix Empordà.
Més informació aquí
 
 
Un capvespre al port de l'Escala
En poques paraules, i com el seu propi nom indica, les remendadores (del castellà remendar) eren les dones que es dedicaven a arreglar les xarxes dels pescadors quan aquests tornaven de la mar. A l'Escala tenen un particular personatge que quan arriba el capvespre us acompanyarà a conèixer l'art de la pesca, la llotja, les barques i en definitiva, el dia a dia i l'història dels pescadors. Ella és Carmeta la remendadora, que també us oferirà un tastet d'anxoves i una copa de vi al final de la vetllada. Una visita molt recomanable, però no badeu que la seva propera cita és també l'última d'aquest estiu, el 13 d'agost.
Més informació aquí
 
 
Visita teatralitzada nocturna a Peralada
Fa uns quants dies varem recomanar visitar Peralada a l'article “Peralada, al cor de l'Empordà”. Dons avui us proposem fer-ho d'una manera diferent. Aquest és un recorregut per conèixer la població gaudint de la bona companyia dels seus personatges històrics i llegendaris relacionats amb el famós cronista de Peralada, Ramon Muntaner. Un recorregut pels seus carrers empedrats plens d'història i els seus espais més emblemàtics, el claustre romànic de Sant Domènec, l’Església de Sant Martí i la casa on va néixer el gran cronista català. Llegendes, història, màgia i bon humor són els ingredients principals d'aquesta visita.
Més informació aquí

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar