Jump to navigation
Arran del Fluvià fins al marSense cap mena de dubte és un dels rius més estimats de l’Empordà. Els 70 quilòmetres del seu curs està ple de trams ben habilitats per practicar senderisme o cicloturisme. Un d’ells és el que abraça Sant Pere Pescador, els aiguamolls i la desembocadura. Sortim des de l’Armentera en direcció a Sant Pere Pescador, un tram de camins amples flanquejats pers boscos de ribera, que voregen el riu i on hi anirem trobant petites ribes ideals per aturar-s’hi, reposar i que el vostre gos begui i es referesqui. Resseguint la vora, arribarem a la zona de les maresmes, amb l’illa d’en Caramany, una illa fluvial amb un important ecosistema format per pollancres, oms o freixes, així com aus que hi nidifiquen durant tot l’any. La ruta conclou a la desembocadura del Fluvià, on el riu s’obre al mar i el vostre fidel amic podrà gaudir d’un gran espai per córrer i jugar.
Vorejar el Ter fins La GolaSi el Fluvià és el riu per antonomàsia de l’Alt Empordà, el Ter és el seu homòleg baixempordanès. Al llarg dels seus 200 quilòmetres de recorregut, el Ter travessa desenes de poblacions abans d’arribar a l’Empordà, a l’alçada de Colomers. El seu tram final ofereix una magnífica passejada per fer amb el nostre gos. Ja sigui des de Colomers, Verges o Torroella de Montgrí, aquest camí acaba petant a la Gola de Ter, on el riu s’obre al Mediterrani. La platja de la Gola del Ter permet l’accés a gossos, així que no heu de patir per res. La multitud d’aus que hi habiten, el gran sorral i la proximitat de les Illes Medes, fan d’aquest tram final una experiència pels sentits i un lloc ideal per compartir una estona amb el vostre quisso.
De Port de la Selva a Cala TavalleraUna de les rutes preferides dels senderistes durant l’estiu és la que recorre el tram entre Port de la Selva i Cala Tavallera. Però si bé a l’estiu aquesta ruta es converteix en tota una odissea sota el Sol espatarrant a la cerca d’aigua, a l’hivern agafa un altre caire més pausat i bucòlic, sense el tràfic de gent que acostuma a haver-hi en temporada alta i, per tant, ideal per fer amb el nostre gos (a l’estiu pot ser perillós pels cops de calor). El trajecte no té pèrdua: sortim de cala Tamariua i enfilem el GR-11 tot seguint les clàssiques fites blanc-i-vermelles. El recorregut consta de 7 quilòmetres (unes 2 hores) amb diferents desnivells però sense presentar massa complicació, caminant entre la vegetació típica del Cap de Creus: màquies, brolles, bruc i pi blanc. El premi a l’esforç és Cala Tavallera, una de les raconades més belles de la Costa Brava, on el nostre amics podrà córrer i referescar-se. No oblideu portar una bona dosi d’aigua pel gos, que l’aigua dolça escasseja!
De Punta Falconera a Cala MontjoiEl punt més meridional de la península del Cap de Creus és l’inici d’aquesta ruta de poc menys de 4 quilòmetres entre Punta Falconera i Cala Montjoi. Poca gent sap que la Punta Falconera rep el seu nom per ser hàbitat de falcons i aus rapinyaires, i de fet, no és difícil veure’n alguna tot passejant per aquest cap imponent. L’itinerari comença al pàrquing que trobarem al final de la carretera. Des d’allà enfilem el Camí de Ronda per resseguir algunes de les platges més boniques del Cap de Creus: Cala de Lledó, Cala Murtra o Cala Rostella… autèntiques joies del paisatgístic empordanès. Amb l’espantada de l’hivern, aquests raconets són veritables recessos de pau i tranquilitat, i un espai ideal per als nostres gossos. El punt i final d’aquesta ruta és Cala Montjoi. Allà hi trobem un restaurant de platja, obert tot l’any, on hi podrem demanar uns dels millors arrossos de la zona.