Surtdecasa Empordà
,
02/11/2017
Activa't

Novembre senderista a Llançà

La vila organitza una excursió cada dissabte de mes per gaudir de l'entorn llançanenc

Foto: 

Ajuntament de Llançà
Aquesta tardor, Llançà s'ha fixat un objectiu: que agafeu la motxilla, us poseu les botes i sortiu de casa per fer natura. Després de la bona resposta que ha rebut la iniciativa de "Caps de setmana actius de tardor" l'Àrea de Turisme ha decidit donar-li recorregut a la proposta organitzant un “Novembre de Senderisme”. Cada dissabte de mes, el guia de l'empresa Gregalada, Marcel Gutinell, marcarà el pas a través de quatre itineraris que us portaran a conèixer els secrets més ben guardats del Cap de Creus, la Serra de Rodes i el litoral llançanenc. Quatre dissabtes, quatre excursions.
4 de novembre: Llançà i el Parc Natural de Cap de Creus
La primera excursió tindrà lloc aquest mateix cap de setmana i us portarà a recórrer diferents indrets del Parc Natural del Cap de Creus. Sortint de la bonica casa rural de Mas Gifre, el camí s'enfila muntanya amunt per passar pel Coll del Vaquer, el Coll del Perer o el Coll de Miralles, on s'hi troba la singular Roca Miralles. Una ruta de 10km, de nivell mig i amb un desnivell de 500 metres ideal pels qui tenen la costum de caminar per terrenys plans o de poca pujada.
 
 
11 de novembre: de Valleta a Sant Silvestre i Sant Genís

La segona excursió d'aquest novembre senderista parteix de Valleta, un conjunt d'habitatges inclòs en l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i us partirà per llocs tant màgics com l'ermita de Sant Silvestre, que data del segle (s.IX), o l'església de Sant Genís del Terrer (s.X). Un itinerari de 10km per a tots els nivells, amb un desnivell de 300m.

 
 
18 de novembre: Sant Salvador
El tercer dissabte us portarà a un dels llocs més espectaculars de l'Empordà. Enclavat a la serra de Rodes, entre els municipis de Palau Saverdera i Selva de Mar, el cim de Sant Salvador és un dels punts alts de la comarca. Al capdamunt hi trobarem les restes del Castell de Verdera, una fortificació medieval del segle IX que ha passat de mà en mà al llarg dels segles i des del qual podreu gaudir d'una panoràmica privilegiada. Això sí, aquesta excursió és la més exigent de les quatre amb 16km de recorregut i un desnivell de 700m.
 
 
25 de novembre: Carrerada a Sant Pere de Rodes
L'última proposta és la cirera d'aquest “novembre de senderisme”. Una ruta circular que surt de Llançà, s'enfila pel Coll Perer i arriba fins a l'impressionant Monestir de Sant Pere de Rodes, la joia de la corona de l'arquitectura romànica empordanesa. Des del monestir es pot gaudir d'una de les millors vistes del Cap de Creus. El recorregut segueix fins a la Vall de la Santa Creu i acaba a Port de la Selva. Una caminada assequible, malgrat els 15km de recorregut i els 400m de desnivell.
 

Més informació: 

També et pot interessar