AGENDA
Llibres
2017
Divendres 17 de novembre, 19:30h
  • Palafrugell
Fundació Josep Pla

Presentació 'Proses reposades'

El 41è volum de la col·lecció "Josep Pla", comprèn un aplec de proses breus dividides en sis àmbits: passejos, rutines, menges, parles, evocacions i literatura i paisatge. Han estat escrites per Miquel Martín, que s'expressa amb un estil depurat, concís i en alguns moments poètic. L'observació del paisatge, el relat de la cuina, la passió per la llengua i l'inventari del jo ens conviden a una exploració dels replecs de l'existència.

A cavall entre la cultura popular, l’observació del món, el reflex interior i la destil·lació literària, a Proses reposades assistim a una exploració serena i fonda dels caires de l’existència d’un autor lligat al territori. I tot en un llenguatge vibrant i acolorit, en què la descripció queda subjugada a l’ordre estètic de l’estil. Proses reposades transfereix el caràcter sensorial d’una literatura que, seguint l’estela de Josep Pla, Ruyra o Pairolí, precisa el territori, les olors, les visions paisatgístiques, els relleus del paisatge i fins les franges d’una memòria convertida en tacte a través de la literatura. Tal com sosté l’escriptor Toni Sala en el pròleg: “El sensualisme s’encarna en el paisatge, no és tant que es torni físic com que humanitzi l’exterior. Per això els objectes arriben a ser part de la persona. Els balancins, els sofàs, les cuines, els llibres o els cotxes tenen genealogia i escut d’armes, i Martín se’ls troba tal com troba els personatges de la seva joventut, ja objectes envellits: una dona atractiva de quan era un adolescent, un professor de matemàtiques acabat. Hereta un impuls i el continua. Vull preveure que la solidesa d’aquests textos faci de plataforma per a un salt agosarat”.
 

Més informació: 

Et pot interessar

Del 12 de juliol al 21 d'agost
Calella de Palafrugell
Amb P de Pallaso
Dissabte 20 de juliol, 19h
Palafrugell
Diumenge 18 d'agost, 12h
Ullastret
Del 20 d'abril al 7 de juliol
L'Escala, La Bisbal d'Empordà, La Pera, Palafrugell, Calella de Palafrugell, Torroella de Montgrí, L'Estartit, Gualta, Púbol
Monestir de les Avellanes, Os de Balaguer
Del 8 de juny al 8 de juliol
Os de Balaguer
Llibre 'Bienalados' de Fàtima Beltran Curto
Divendres 20 de setembre, 19:30h
Tortosa
Biblioteques amb DO
De l'1 al 30 de juny
Castelló d'Empúries, Platja d'Aro, Figueres, Garriguella, L'Escala, Palafrugell, Palamós, Roses, Santa Cristina d'Aro