Música
,
2018
Dissabte 15 de setembre, 20:30h
Teatre La Gorga
Palamós

Concert per la Pau

Torna el Festival de Guitarra de Girona - Costa Brava, amb concerts brillants entre el 3 de juliol i el 20 de setembre, tant a Girona capital com a diferents poblacions de la província. Un cicle de concerts de guitarristes i cantautors catalans, espanyols i internacionals per als amants d'aquest instrument.
 

El Duo Uselli-Jané neix a l'Alguer a l'agost de l'any 2017 quan els dos músics, Mauro Uselli i Dani Jané, reben l'encàrrec de l'Ajuntament de l'Alguer per realitzar el "Concert per la Pau". Aquest concert es va realitzar amb la finalitat de retre homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista de Barcelona del 17 d'agost del 2017.

L'Alguer i Barcelona són dues ciutats agermanades, unides per la història, la llengua i la tradició. Així doncs, l'Ajuntament de l'Alguer, amb el suport de la fundació META, va promoure aquest concert amb la voluntat de ser el testimoni directe dels algueresos que creuen en la pau, la tolerància i l'obertura al món.
A partir d'aquest moment, Mauro Uselli (Alguer-Sardenya) i Dani Jané (Barcelona-Catalunya) comencen a treballar per crear un repertori amb el qual es proposen arribar directament al cor de la gent. Aquest es crea partint de les peces que els dos músics coneixen amb profunditat i amb les quals s'identifiquen amb la seva pròpia personalitat. La bona sintonia entre ells aviat es deixa notar i aconsegueixen una unió musical forta i plena de sensibilitat.
Aquestes interpretacions, tant per flauta com per guitarra, abracen diferents èpoques de la història de la música clàssica: Bach, Telemann, Biber, Antonio Lauro, Abel Fleury, Piazzolla, Jorje Cardoso, Toti Soler i també algunes composicions pròpies de Dani Jané.
En la segona part, el dos músics s'uneixen per interpretar arranjaments propis de música tradicional catalana, algueresa i també composicions de destacats autors de música sud-americana. En aquesta part, la improvisació pren un paper important i els intèrprets duen al límit l'expressivitat musical aconseguint una connexió especial i dinàmica que desperta les emocions del públic.

 

Preu: 

10€ / anticipada 8€ 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1