AGENDA
Arts
2018
Del 18 de maig al 4 de novembre
  • Palamós
Museu de la Pesca

Exposició 'Barba-rossa. Palamós, 7 d'octubre de 1543'

Aquesta mostra commemora l’assalt i destrucció de la vila a mans dels corsaris comandants pel temut Barba-rossa. I ho fa des d’una perspectiva diferent, innovadora i sorprenent: a través d’il·lustracions.
El dibuixant i dissenyador Ferran Casellas, fill de Palamós, és l’encarregat de recrear, en 15 il·lustracions de gran format, les escenes que conformen la cronologia dels fets. Amb l’ús impactant del traç i el color, l'exposició transmet la cruesa, la violència, el desànim i la destrucció viscuda aquells dies del mes d’octubre de 1543. Per aconseguir-ho, s’inspira en la crònica redactada pel notari de Palafrugell Antic Brugarol, testimoni directe dels esdeveniments. Davant de la desolació en que quedà sumida la vila, ens va deixar escrit un colpidor testimoniatge que, anys més tard, en el 1730, va ser transcrit pels jurats palamosins.
Tot seguint el fil argumental del testimoni de Brugarol, que es pot llegir íntegrament a l’inici de la visita – tant en el català del segle XVI com en una versió actual i en idiomes -, el dibuixant és fidel en tot moment tant als fets com als decorats, espais, embarcacions, robes o objectes de l’època. També interpreta les sensacions i emocions d'una població quasi bé indefensa i pressa del pànic.
 

Inauguració: 

Divendres 18 de maig, 18h

Més informació: 

Et pot interessar

Del 3 d'agost al 18 de novembre
La Bisbal d'Empordà
Antoni Jorba i Torner
Del 31 de juliol al 2 de setembre
Igualada
Comalada
Del 5 al 26 d'agost
L'Ametlla de Segarra
Del 7 de juliol al 16 de setembre
La Bisbal d'Empordà
Joan Morey
Del 28 de juny al 30 de setembre
Lleida
Grand Tour 2018 - Montserrat - Delta de l'Ebre
Del 14 d'agost al 2 de setembre
Aiguamúrcia, Montblanc, L'Espluga de Francolí, Ulldemolins, La Morera de Montsant, El Molar