Arts
,
2018
Dissabte 28 d'abril, 11:30h
Entrada nord de la Pletera
L'Estartit

Presentació 'El treball us farà lliures de tot allò que no vulgueu veure'

El Col·lectiu Buit i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona han programat el segon cicles d'intervencions artístiques a la caseta elèctricas de la Pletera.
 

Sinopsi: 

Presentació de la intervenció artística “El treball us farà lliures de tot allò que no vulgueu veure” de JOB RAMOS a la caseta elèctrica.

La proposta de Job Ramos per a l’espai de la Pletera rastreja com la mà de l’home es desdibuixa en la natura, o el seu anvers, com la natura es desdibuixa enmig dels rastres producte de la humanització del paisatge. Estableix un paral·lelisme a partir d’un seguit d’intervencions que es barregen fins a la confusió amb els elements que conformen l’espai de la Pletera.

L’espai de la Pletera, és (tracta com) una ubicació de la qual s’han desmantellat els carrers d’una urbanització que mai es va arribar a desenvolupar. Mitjançant un programa europeu s’ha recuperat el lloc de manera més o menys fidedigna a com era abans que s’urbanitzés la xarxa de carrers.

Hi ha ruïnes que glorifiquem i d’altres que arrasem. S’hi destinen recursos econòmics i humans a preservar o a esborrar-ne qualsevol rastre.
Quina diferencia hi havia entre les ruïnes d’Empúries i les ruïnes de la Pletera?

La intervenció de Job Ramos a l’espai de la Pletera consisteix a resseguir les passes d’aquesta suposada desaparició. A partir d’un seguit d’intervencions artístiques que es confonen amb en el paisatge. Aquestes emulen alguns dels protocols que han portat de fer desaparèixer els elements urbanístics preexistents per deixar pas a una natura reconstruïda.

Programa: 

 

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1