Fires i festes
,
2019
Dijous 18 d'abril
Plaça Major
Verges

Processó i Dansa de la Mort de Verges

Verges es converteix en una de les localitats més important de Catalunya durant la Setmana Santa. La Processó de Verges torna aquest Dijous Sant amb la representació teatral dels últims anys de vida de Crist i la característica Dansa de la Mort, una variant d'un antic ritus ascentral que només ha sobreviscut a Verges

La Processó dóna vida a tota la vila de Verges. A partir de les 5 de la tarda els menages surten a desfilar pels carrers per començar a ambientar el poble.

A partir de les 10 de la nit tot el poble queda en silenci amb la representació del Misteri de la Passió. La Plaça Major del poble queda tancada pels pocs privilegiats que vulguin comprar l'entrada per veure la representació en directe dels últims anys de Jesucrist, quan va ser venut, detingut i condemnat a mort. Després de la sentència de Ponç Pilat, cap a les 12 de la nit, els actors i participants a l'obra continuen representant la segona part de la Processó pels carrers del poble.

Durant aquesta segona part, cinc esquelets amb cinc elements acompanyen la comitiva saltant i fent la Dansa de la Mort, un ball originari de l'època del barroc amb el que s'anuncia que la mort no espera a ningú (bandera), sega la vida (dalla) i que a qualsevol hora (rellotge sense broques) ens convertirem en cendra (platets).

El Dijous Sant és un dels dies més importants per la població vergelitana, la qual passa setmanes i setmanes preparant l'entablat, els carrers i la representació del Misteri. L'esforç per mantenir viva aquesta tradició, menages, actors, actrius i esquelets que ballen al ritme del tètric so del tabal, ha convertit aquest esdeveniment en quelcom únic a les nostres terres, fent que sigui una de les cites anuals més importants a l'Empordà.

 

Preu: 

Més informació: 

  • imatge de control 1per1